Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 17 d’agost de 2012

La Sindriada {arriben festes}


Des de dimarts que a Tarragona estem celebrant la festa del copatró de la ciutat, Sant Magí. I un cop més aquesta nit es farà la Sindriada: una revetlla fresca on es menja síndria. El cartell de Sant Magí d'enguany en porta una de ben grossa. Així que tothom que tingui ganes de passar-s'ho bé està convidat a gaudir de la festa tot passejant per la nostra ciutat.
Nosaltres també hem plantat síndries. Hem anat fent seguiment i és tot una experiència veure com surten i van creixent. De pas us he de dir que tenen una fulla preciosa i que recordo haver vist esculpida en algun capitell, però no sé on.
La Violeta ha collit la primera i  ha sortit molt bona.
Una bona manera de fer que els nens mengin fruita és posar-hi imaginació i això hem fet nosaltres: uns polos de síndria. Només necessitem tallar-la, hi clavem uns palets de gelats i apa a refrescar-se.

Tarragonins, tarragonines: Toca menjar síndria!

7 comentaris:

  1. Saps que sou molt afortunats?....quina enveja tenir un hort. Espero algún dia, no sé quan, tenir-ne un, com tenia el meu avi...
    Encara recordo d'anar a collir cebes, maduixes, pebrots, etc.
    I qué fariem sense síndria a l'estiu?....ens assecariem per dins com arengades !!!

    ResponElimina
  2. Hummm, acabo d'arribar de la piscina i m'he menjat un bon tros de síndria fresqueta, que bona, i si es del hort encara mes...
    A Premià, per la festa major, també mengem síndria, be, els pirates mengen síndria abans de la batalla final, els premianencs mengen meló.
    Gaudiu de la festa major.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. I els que no som de Tarragoma què???? Que amb la calor que fa també ens ve degust ;-)

    Trobo que en aquest hort de l'Alt Camp us atreviu amb tot... i amb uns resultats excel·lents!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Doncs si, tens raó, la fulla de la sindria em sembla preciosa i molt "romànica". Felicitats per la primera cullita!!!! i bones festes!!!!!

    ResponElimina
  5. Quasi que vindria, amb aquestes síndries, m'encanten! Però avui anem a Flix, fan els focs al riu. Bona festa.

    ResponElimina
  6. Quina enveja de tenir un hort tan maco!!! I aquesta sindriada, no la coneixia, m'agraden aquestes celebracions tant com l'idea de fer menjar fruita amb una mica d'imaginació.
    Quina sort per la Violeta poder viure aquestes experiències!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina