divendres, 17 d’agost del 2012

La Sindriada {arriben festes}


Des de dimarts que a Tarragona estem celebrant la festa del copatró de la ciutat, Sant Magí. I un cop més aquesta nit es farà la Sindriada: una revetlla fresca on es menja síndria. El cartell de Sant Magí d'enguany en porta una de ben grossa. Així que tothom que tingui ganes de passar-s'ho bé està convidat a gaudir de la festa tot passejant per la nostra ciutat.
Nosaltres també hem plantat síndries. Hem anat fent seguiment i és tot una experiència veure com surten i van creixent. De pas us he de dir que tenen una fulla preciosa i que recordo haver vist esculpida en algun capitell, però no sé on.
La Violeta ha collit la primera i  ha sortit molt bona.
Una bona manera de fer que els nens mengin fruita és posar-hi imaginació i això hem fet nosaltres: uns polos de síndria. Només necessitem tallar-la, hi clavem uns palets de gelats i apa a refrescar-se.

Tarragonins, tarragonines: Toca menjar síndria!

7 comentaris:

  1. Saps que sou molt afortunats?....quina enveja tenir un hort. Espero algún dia, no sé quan, tenir-ne un, com tenia el meu avi...
    Encara recordo d'anar a collir cebes, maduixes, pebrots, etc.
    I qué fariem sense síndria a l'estiu?....ens assecariem per dins com arengades !!!

    ResponElimina
  2. Hummm, acabo d'arribar de la piscina i m'he menjat un bon tros de síndria fresqueta, que bona, i si es del hort encara mes...
    A Premià, per la festa major, també mengem síndria, be, els pirates mengen síndria abans de la batalla final, els premianencs mengen meló.
    Gaudiu de la festa major.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. I els que no som de Tarragoma què???? Que amb la calor que fa també ens ve degust ;-)

    Trobo que en aquest hort de l'Alt Camp us atreviu amb tot... i amb uns resultats excel·lents!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Doncs si, tens raó, la fulla de la sindria em sembla preciosa i molt "romànica". Felicitats per la primera cullita!!!! i bones festes!!!!!

    ResponElimina
  5. Quasi que vindria, amb aquestes síndries, m'encanten! Però avui anem a Flix, fan els focs al riu. Bona festa.

    ResponElimina
  6. Quina enveja de tenir un hort tan maco!!! I aquesta sindriada, no la coneixia, m'agraden aquestes celebracions tant com l'idea de fer menjar fruita amb una mica d'imaginació.
    Quina sort per la Violeta poder viure aquestes experiències!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina