Un dels avantatges d'estar al camp és veure com flueix la vida. Plantes les llavors o el planter que has comprat i al cap d'un dies veus com va sortint un brot, que si una flor, després una fulla, que si una altra i quan te n'adones ja tens allò que volies. En aquest cas han estat les bajoques i us ensenyo la seva flor que és d'una bellesa sublim. Si cerquem al diccionari ens diuen que la mongetera de flors un xic rosades (les que tenim) són originàries d'Amèrica del Sud i el seu nom és Phaseolus vulgaris, però us puc dir que de vulgaris no en tenen res. Ens han sortit unes bajoques fines i molt bones.
Preparades al vapor juntament amb unes patates, unes pastanagues i uns carabassonets, dos minuts abans d'acabar la cocció afegim dos trossets de bacallà, ho servim tot ben regat d'un oli d'oliva DO Siurana i sal d'herbes i tindrem una menja exquisida. La taula ben parada, un vi blanc ben fresc que ens acompanya i ja està, no cal res més.
Que afortunada de poder viure al camp... i de disfrutar d'aquestes verduretes fresques... Petons!
ResponEliminaBones! Mmmmmmmm......
ResponEliminaQuines floretes tan delicades i maques, quin menú tan sà i al mateix temps apetitos, tot recent cullit, tot aromatic.... mmmm...
ResponEliminaMenjar mes sá....imposible!!!
ResponEliminaPetonets.
És molt agradable viure al camp i menjar directe de l'hort.
ResponEliminaAquesta recepta amb aquestes fotografies, la descripció de la preparació i la música (sempre escolt les cançons quan mir la recepta), dona molta pau.
Quina felicitat collir i menjar. I si no, ens hi podem enfilar, bajoquera amunt i al final hi trobarem l'ogre o un tresor?
ResponEliminaAixò és la riquesa infinita i tu la tens.
Que bo i quina foto més bonica
ResponEliminaQue preciosidad de fotos.
ResponEliminaBesos.
Qué bé viviu !!!!
ResponEliminaAvui l'has encertat de ple, unes bajoquetes al vapor, oli Siurana i poca cosa més!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Tens molta raó, resulta molt gratificant poder menjar allò que tú mateix has cuidat. No hi ha res més sà que la verdura ecològica, molt apetitòs aquest plat.
ResponEliminaPetons
Vaja que si!!! Un plat que encar en la seva sencillesa no deixa de ser EXQUISIT!!!
ResponEliminaBON DIMARS XATA :))
Això de poder gaudir del que cultivem a l'hort és tot un luxe, com aquest plat de verdures tan maques i bones...
ResponEliminaQuina enveja, quan passem a probar ??!!
Petonets,
Palmira
jaja em fa molta gràcia sentir les paraules típiques d'una població, un amic meu es de Cambrils i quan un dia em va dir que había dinat bajoques amb patates em vaig quedar... "que has menjat què?!"
ResponEliminaUn plat sà, ben presentat i segur que bonísim!
Per cert Siurana es dels meus llocs preferits! :)