Etiquetes

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Colors i cuina del món: Jordània {un viatge}


Quan viatges a un país que no has visitat anteriorment, per més que l'hagis vist en reportatges i fotografies, sempre t'acaben sorprenent les dimensions d'allò que veus. Per més que hagis menjat plats de la seva cuina i pensis que coneixes els ingredients i les olors, acabes menjant diferent i et quedes amb els sentits al límit. Així els chawarma, la sopa de llenties, el kafta al forn, el pollastre amb verdures, els rotllets de verdures, l'amanida de julivert i molts més plats de la cuina jordana m'han enamorat.
I els colors encara més. I els mercats no cal dir-ho. Mentre esperem que la recepta viatgera del 2013 ens torni a convocar, us faig un petit tast del que he vist. Del menjar, més endavant.

La seva música m'ha robat el cor. Recórrer el país amb música de fons et fa trobar a la glòria. Vaig sentir Amro Diab i em va contagiar el ritme amb Wayah. Encara sento l'olor de les espècies...

19 comentaris:

 1. Quin goig! jordània! Un país que sempre m'ha atret per la seva màgia. Tens tota la raó, un cop ets al país tornes a assaborir plats com si fos la primera vegada, per més que els hagis menjat a casa o en restaurants de casa. Unes fotos molt boniques i delicades, Nani! petons

  ResponElimina
 2. Hola!!!
  Uno de mis viajes soñados y más viendo tus fotos y lo que cuentas.
  Besos.

  ResponElimina
 3. Dios, Dios, Dios... Nani, jo que em pensava que estaves fent de iaia a tres bandes!!!! Ja ser que poder fer de iaia no té preu però haver estat a Jordània és realment extraordinari. Quina passada!!!! És un país que en aquest moment me l'imagino poc, a part de les imatges típiques dels països musulmans, crec que també em sorprendria, sóc una persona molt europea, massa, i una experiència així em marcaria. Moltes i moltes felicitats, guapa! Estic molt contenta que ho hagis viscut i ens ho expliquis aquí. Vull més fotooooooooooooooooooooos!
  Muakis!

  ResponElimina
 4. Maca! Quines ganes de saber de tu i veure fotos... jo vaig aterrar ahir i encara estic en procés de registrar tot el viscut :) Les imatges són precioses i el que expliques de la cuina fa venir salivera!
  Molts petonets!
  Sandra

  ResponElimina
 5. Les imatges que estàs compartint ens fan viatjar també. És un païs que ens agradaria molt visitar i encara més veient totes aquestes meravelles...
  Ara estic esperant més fotos i coses sobre el menjar és clar :o)
  petonets,
  Palmira

  ResponElimina
 6. Com diu la Gemma....volem mès fotos!!!!! jajaja
  Està genial, i les que has posat son molt maques.
  Ara mateix vaig escoltar aquesta musica que ens recomenas...m'agrada molt el to relaxat en que descrius lo viscut..i el menjar...jo tampoc puc esperar, sòc una amant de la Mediterrània.
  Petons i benvinguda!
  i aquestes casetes roses????

  ResponElimina
 7. Jo també espero saber més coses de Jordania. M'agrada molt viatjar però no he estat mai a Jordania...i ja em comencen a venir ganes d'anar-hi.
  Petons

  ResponElimina
 8. Quines fotos més maques!!! M'encanten les fotos on el color hi juga un paper protagonista. M'alegro de que disfrutessis del teu viatge.

  Petonets!!

  ResponElimina
 9. Jo no hi he anat mai però el menjar d'allà no sé que té que m'atrau tant... aquest pa té una pinta.... m'encanta!

  ResponElimina
 10. Qué bonito, Nani. Es como una invasión de color. Lo que más me puede de ese tipo de países son los mercados. Ahí es donde se explotan los colores y los olores. Yo también me apunto a lo de "más fotos". BeZitos y bienvenida.

  ResponElimina
 11. ...del pais...tot dit....makumaku....i ara el tiberi, Nani.... Ke soc un amant d'aquelles cuines!!!

  ResponElimina
 12. Tot molt atraient amb aquest munt de colors. Quina sort de poder-ho conéixer.

  ResponElimina
 13. Fa dos anys que intento anar però combinat amb Síria...Impossible fins que no es calmi tot....Sóc una fan de la seva cuina.

  ResponElimina
 14. Con ese olor tan especial que invade el país, creo que es motivo por el que comer cualquier plato allí es totalmente distinto a tomarlo en España.
  Gracias por compartir querida.

  ResponElimina
 15. Oooh! Ja veig que aquest ha estat un viatge perllongat amb tots els sentits!

  ResponElimina
 16. wuauuuu! quina viatge tant xulo!! i no en tinc cap mena de dubte que un país tant diferent ha estat un conjunt de noves sensacions i estic a l'espera dels plats.... jejejee
  Bon cap de setmana Nani

  ResponElimina
 17. Toda una explosión de color, sabores y olores. Unas fotos preciosas. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

  ResponElimina