Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 19 d’octubre del 2012

Figues al vi {Sweet dreams}


M'assembla que les figues no necessiten cap tipus de presentació. Només caldrà que ens agradin i prepararem unes magnífiques postres que ens deixaran el cos amb una pau infinita.
Necessitarem:
 - 4 figues per persona
 - vi negre de qualitat
 - 60 g sucre per cada 4 figues
 - pela de llimona
 - una branca de canyella

Farem: 
Rentem les figues delicadament.
Les posem dretes en una cassola, poden ser senceres o tallades una mica per dalt.
Hi aboquem el sucre, el vi que les cobreixi per la meitat, la pell de la llimona i la canyella.
Deixem coure a foc mig durant uns 20 minuts.
Podem deixar-les al frigorífic d'un dia per l'altre o menjar-les calentes.
En el moment de servir reduirem el vi per a espessir-lo en una paella fins que es torni xarop.
Poden anar acompanyades de gelat o d'uns carquinyolis d'aquells que sabem fer tan bons.
Bon appétit!

Com que haurem dinat bé, pesarem figues mentre ens endormisquem, Patsy Cline ens cantarà a cau d'orella Sweet dreams...

         

23 comentaris:

  1. Una bona manera d'aprofitar les figues massa madures, per exemple! Molt aromàtiques, Nani. Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Tota la raó Nani, no cal gaires presentacions, t'ha quedat un plat boníssim i dolcet. Molt bon cap de setmana Nani! Petons!

    ResponElimina
  3. Quina pinta tan atractiva tenen les figues en les dos darreres fotografies!!!! M'imagino un bon àpat i aquestes figues com a colofón final..amb gelat de vainilla, o una crema de mascarpone...o simplement amb una cullera!!!! Coneixia les peres en vi, pero no les figues i em sembla molt interesant!

    ResponElimina
  4. Ostres Nani!! Amb aquesta recepta m'has fet recordar el meu avi, ell sempre les fa, amb força vi negre i força canyella. Són bonissimes, tot i que prefereixo les de la meva mare, amb vi blanc, són més suaus. Amb una mica de gelat de vainilla o una crema angles.... :P
    Petonets i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  5. Les figues tenen uns colors y un aspecte tan maco i les teves fotos les fan encara més atractives :o)
    Les figues al ví m'encanten, però que no faltin carquiyolis per menjar amb elles...
    Petonets i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  6. Al vi peres o préssecs, aquesta me l' apunto !!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Unes figues ben delicioses... me les mengaria amb una boleta de gelat de vainilla... Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  8. A mi és que em xiflen.... i aquest suquet ha d'estar per cantar i dançar!
    Petons ;)

    ResponElimina
  9. Aquesta versió amb dolç, m'agradarà provar-la!!,..
    Nani, recordo la primera vegada que vaig menjar figues amb amanida, va ser compartint un sopar i una vetllada molt agradable a casa teva,..a les hores ja menjar a casa teva era descobrir nous sabors i textures,...la combinació em va entusiasmar!!,...des de les hores també n'han madurat moltes amiga!!. Però he de dir-te que quan en veig a la parada del mercat en compro,..faig l'amanida i tot just me les poso a la boca em vens al pensament,...i novament les comparteixo amb tu.
    Roser

    ResponElimina
  10. Què bones Nani!!! La canyella i el sucre els donaran molt bon sabor. Tu creus que quedaria bé amb préssec? Al meu pare li agraden molt...

    ResponElimina
  11. Rica y linda receta una tentación al paladar y a la vista,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  12. quina bona idea per acomiadar-nos d'aquesta deliciosa fruita fins la propera temporada!!

    petonets!

    ResponElimina
  13. Quina passada...sempre el préssec o la pera al vi. Jo també m´endormisquiria amb aquesta cançó.

    ResponElimina
  14. Aprofitem les que queden, que ara ja no pesarem figues fins l'any que ve!

    ResponElimina
  15. Oooh! Que bones han d'estar, així tan sucoses... Mmm!

    ResponElimina
  16. No le he tastat mai...però semblen un pecat !!!

    ResponElimina
  17. Que guarnición más apropiada para acompañar una buena carne, o pollo, seguro que le queda genial, tomo nota me ha parecido muy original.
    Feliz semana bonita. Besos.

    ResponElimina
  18. jo, jo, jo vull aquesta pau de la que parles!!! hauré de buscar figues com una desesperada per fer aquest postre! a! una foto preciosa!

    ResponElimina
  19. Quina passada!!! ara ja no ens en queden de figues, però per la propera temporada sorprendre al meu pare amb aquesta recepta... m´encanta. Petons,

    ResponElimina
  20. Hola Nani,

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 19000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  21. Me encantan los higos, sólo con verlos se hace la boca agua.

    ResponElimina
  22. quina bona pinta, això ho haurem de tastar amb vi ètim ;))

    ResponElimina
  23. Me encantan los higos... y lo confieso nunca los he comido al vino... mañana mismo los hago... Gracias, me encantan las cosas y la manera en que publicas. Besos

    ResponElimina