Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Crema de carabassa {amb rossinyols}


A finals d'octubre, entre els dies 26 i 30, se celebrarà a Tarragona Tocat del Bolet,  Mostra del boletaire de Tarragona al Palau Firal i de Congressos. Hi haurà Show's Cooking i maridatges de diversos cuiners i cellers, amb xerrades, exposicions i maridatge de bolets, jazz i vi. Així que tornareu a tenir l'oportunitat de venir a visitar-nos. Els de Tarragona gaudirem un cop més d'una activitat de l'any de Capitalitat de la Cultura Catalana.
I nosaltres aprofitem l'avinentesa per a fer-vos una crema de carabassa d'una manera senzilla, neta i bona amb uns rossinyols. Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 1 carabassa de 1, 250 kg (més o menys)
 - 100 g de rossinyols
 - 1 pit de pollastre, o 100 g de la carn que més en agradi
 - 200 g de crema de llet fresca
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - curri
 - cebollí per a guarnir

Farem:
A la carabassa, ben rentada i neta,  li fem entre 8 i 10 punxades amb un ganivet ben afilat i la posem  al microones a potència màxima durant 15 minuts.
La traiem i obrim per la meitat, netegem de llavors, fils i pells.
Tallem a daus, barregem amb la crema de llet, salpebrem i hi afegim la carn que hàgim triat, que haurem passat per la paella amb el curri.
Ho triturem ben fi.
Servim amb els bolets passats per la paella amb sal i pebre.
Guarnirem amb el cebollí.
Aquesta crema no té cap secret, només que al coure la carabassa al microones no embrutem res i queda  molt bé. D'aquesta manera també la podem fer servir per a receptes dolces. Penseu que aquest mes tenim la recepta del 15 amb aquest ingredient.

Pensant amb el maridatge de bolets, jazz i vi vaig fent boca amb la meva adorada Ella Fitzgerald amb Joe Pass. Us imagineu el Days of wine and roses amb un vi d'aquells tan bons que tenim? No cal posar imaginació, només cal anar-hi...

31 comentaris:

  1. Carbassa, carbassa, com disfrutaré aquest més amb el recull de la recepta del 15... m'encanta la carbassa!!! La teva recepta genial, m'agrada el contrast que li aporta el gust dels bolets a la dolçor de la carbassa i el toc de curri és ideal.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. Guauu Nani!!! Quina recepta més bona!!! Has combinat en un sol plat dos dels ingredients per excelencia de la tardor.... M'has conquistat!!
    Per cert....no savia l'ho de la Mostra...així que ja tenim plans pel cap de setmana :P
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  3. quina crema més vistosa que t'ha quedat, Nani. I fa tardor, amb l'afegit de russinyols. M'apunto la cita a Tarragona! Petons

    ResponElimina
  4. que bona la crema de carabassa, avui ne menjat! Amb bolets ho tindre que provar que sembla que ha de pegar... petons

    ResponElimina
  5. Oleee! jo també estic ben tocada del bolet i la carbassa, com m´agrada!!!! Una recepta de 10! Petonets

    ResponElimina
  6. Bolets, jazz i vi... que bé que sona! com aquesta crema que amb els rossinyols diu menja'm!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Nosaltres hem anat aquest cap de setmana a "caçar" bolets. N'hem trobat uns poquets, per fer un tast... I estic "sensible" amb els plats que en porten bolets, m'atrauen irremediablement. Quina pinta te aquesta crema, amb els rosinyols!!! Una delicia. Un peto!!

    ResponElimina
  8. Qué maca aquesta recepta... el bol es preciòs, tant blanc tan original de forma...els rosinyols un toc en el que hem coincidit, i la crema mesclada amb el pollastre al curry em sembla que ha d'estar bonísima!!!!!!!
    Les fotos de la carbassa precioses, com no!
    Petons

    ResponElimina
  9. La foto final del rossinyol és impressionnant!!! És una recepta senzilla però aquests 2 ingredients combinen d'una manera absolutament perfecta, un concentrat de sabors de tardor :o)
    Quina sort teniu a Tarragona, amb aquestes activitats i sense tanta pluja!
    Et contesto demà, que aqui les (males) sorpreses no paren !!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Quina bona idea coure la carbassa al microones

    ResponElimina
  11. M'encanta la idea que proposes i també la manera de cuinar la carabassa. Espectacular! Ho penso fer, gràcies!
    Marta

    ResponElimina
  12. Mmm, quina variant més bona del puré! m'agrada el toc de curri, i que porti pollastre la fa molt completeta. Mirant-me aquesta tassa calentona em sento ja en plena tardor!

    Bon profit ;-)

    ResponElimina
  13. quina foto més maca Nani!!! no fa falta que et digui que m'encanten els bolets, oi? jijijiji. petonets guapa

    ResponElimina
  14. Nani, no havia pensat mai que coure la carbassa al mircoones era una bona opció, jo es que no hi faig res al microones, esclafar aigua per les infusions i ja està! però aquesta crema és molt senzilla i amb els rossinyols, que bo!!!

    petonets**

    ResponElimina
  15. Quina foto més maca!! és una bona manera de fer un puré de carbassa molt complet amb el pollastre... a tenir en compte.

    ResponElimina
  16. Quin plat! Ara que comença a fer fred ve de gust, cremes, bolets, Per a gaudir-ne.
    Gràcies per la dada del saló del bolet, potser hi passem.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Nani, ahora entiendo lo que me decías de la crema. Pero la tuya tiene un punto buenísimo con las setas. Genial. Tiene que estar buenísima.

    ResponElimina
  18. Quina combinació més tardorenca. Aviam si fem grupet i ens apropem a Tarragona.

    ResponElimina
  19. Una crema amb bolets de luxe!!!!! rossinyols...li van perfectes... Guardam un platet per sopar. Petonets,

    ResponElimina
  20. Com a mínim segur que és més fàcil de pelar....i amb rossinyols segur que combina moooolt bé!
    Abraçades...
    Jordi

    ResponElimina
  21. Fa molt que sento a parlar del teu bloc, també crec que vas ser finalista als premis bloc? I per fi, m'he decidit entrar! Primer t'he de dir amb cert retard, que moltes felicitats pel primer any de vida! I sobretot, moltes felicitats per aconseguir tan de rebombori amb tan sols un anyet!!! Tens un bloc molt currat!!! M'ha agradat tant que me l'he posat a enllaços al bloc, a veure si algun dia m'animo a seguir alguna recepta teva! Jo no tinc un bloc de cuina, però en sóc aficionada (o aprenent, més ben dit...)

    ResponElimina
  22. M´encanten les cremes!! i ara ja fa temps de començar a assaborir-les. La teva proposta ha de ser ben bona...i nena, quines fotos més maques has fet!! m´agrada tot: la recepta, les fotos, el bol... :))
    Petons!

    ResponElimina
  23. Té una pinta i un color espectacular!
    Petons.

    ResponElimina
  24. boníssimaaa segur!!!! em quedo com a seguidora!
    UN abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  25. ...peaso de foto, nena !!!...ets una artista !!!!...m'encanta !!!...i la recepta...bona bona...per descomptat...

    ResponElimina
  26. No l'he fet mai al micro!!! Ara que tinc microones ho intentaré!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  27. Una recepta boníssima i unes fotografies extraordinaries!

    ResponElimina
  28. Què puc dir de la combinació de carbassai rossinyols? Que m'encanta! jajajaja Algun cop he posat bolets a la crema de carbassa i hi queda de luxe! Les fotos, com sempre, precioses
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  29. Maca combinacio, carabassa...mmmm, rosinyols...mmmmm, tot sumat, REQUEMMMMMMM...! Gran recepta!

    Petons
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina