A finals d'octubre, entre els dies 26 i 30, se celebrarà a Tarragona Tocat del Bolet, Mostra del boletaire de Tarragona al Palau Firal i de Congressos. Hi haurà Show's Cooking i maridatges de diversos cuiners i cellers, amb xerrades, exposicions i maridatge de bolets, jazz i vi. Així que tornareu a tenir l'oportunitat de venir a visitar-nos. Els de Tarragona gaudirem un cop més d'una activitat de l'any de Capitalitat de la Cultura Catalana.
I nosaltres aprofitem l'avinentesa per a fer-vos una crema de carabassa d'una manera senzilla, neta i bona amb uns rossinyols. Per a quatre persones
Necessitarem:
- 1 carabassa de 1, 250 kg (més o menys)
- 100 g de rossinyols
- 1 pit de pollastre, o 100 g de la carn que més en agradi
- 200 g de crema de llet fresca
- sal i pebre
- oli d'oliva
- curri
- cebollí per a guarnir
Farem:
A la carabassa, ben rentada i neta, li fem entre 8 i 10 punxades amb un ganivet ben afilat i la posem al microones a potència màxima durant 15 minuts.
La traiem i obrim per la meitat, netegem de llavors, fils i pells.
Tallem a daus, barregem amb la crema de llet, salpebrem i hi afegim la carn que hàgim triat, que haurem passat per la paella amb el curri.
Ho triturem ben fi.
Servim amb els bolets passats per la paella amb sal i pebre.
Guarnirem amb el cebollí.
Aquesta crema no té cap secret, només que al coure la carabassa al microones no embrutem res i queda molt bé. D'aquesta manera també la podem fer servir per a receptes dolces. Penseu que aquest mes tenim la recepta del 15 amb aquest ingredient.
Pensant amb el maridatge de bolets, jazz i vi vaig fent boca amb la meva adorada Ella Fitzgerald amb Joe Pass. Us imagineu el Days of wine and roses amb un vi d'aquells tan bons que tenim? No cal posar imaginació, només cal anar-hi...
Carbassa, carbassa, com disfrutaré aquest més amb el recull de la recepta del 15... m'encanta la carbassa!!! La teva recepta genial, m'agrada el contrast que li aporta el gust dels bolets a la dolçor de la carbassa i el toc de curri és ideal.
ResponEliminaPetonets!!!
Guauu Nani!!! Quina recepta més bona!!! Has combinat en un sol plat dos dels ingredients per excelencia de la tardor.... M'has conquistat!!
ResponEliminaPer cert....no savia l'ho de la Mostra...així que ja tenim plans pel cap de setmana :P
Petonets. MAR, de EQNME
quina crema més vistosa que t'ha quedat, Nani. I fa tardor, amb l'afegit de russinyols. M'apunto la cita a Tarragona! Petons
ResponEliminaque bona la crema de carabassa, avui ne menjat! Amb bolets ho tindre que provar que sembla que ha de pegar... petons
ResponEliminaOleee! jo també estic ben tocada del bolet i la carbassa, com m´agrada!!!! Una recepta de 10! Petonets
ResponEliminaBolets, jazz i vi... que bé que sona! com aquesta crema que amb els rossinyols diu menja'm!!
ResponEliminapetonets
Nosaltres hem anat aquest cap de setmana a "caçar" bolets. N'hem trobat uns poquets, per fer un tast... I estic "sensible" amb els plats que en porten bolets, m'atrauen irremediablement. Quina pinta te aquesta crema, amb els rosinyols!!! Una delicia. Un peto!!
ResponEliminaVaya pinta tan buena!!Y vaya foto!!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Qué maca aquesta recepta... el bol es preciòs, tant blanc tan original de forma...els rosinyols un toc en el que hem coincidit, i la crema mesclada amb el pollastre al curry em sembla que ha d'estar bonísima!!!!!!!
ResponEliminaLes fotos de la carbassa precioses, com no!
Petons
La foto final del rossinyol és impressionnant!!! És una recepta senzilla però aquests 2 ingredients combinen d'una manera absolutament perfecta, un concentrat de sabors de tardor :o)
ResponEliminaQuina sort teniu a Tarragona, amb aquestes activitats i sense tanta pluja!
Et contesto demà, que aqui les (males) sorpreses no paren !!!
Petonets,
Palmira
Quina bona idea coure la carbassa al microones
ResponEliminaM'encanta la idea que proposes i també la manera de cuinar la carabassa. Espectacular! Ho penso fer, gràcies!
ResponEliminaMarta
Mmm, quina variant més bona del puré! m'agrada el toc de curri, i que porti pollastre la fa molt completeta. Mirant-me aquesta tassa calentona em sento ja en plena tardor!
ResponEliminaBon profit ;-)
quina foto més maca Nani!!! no fa falta que et digui que m'encanten els bolets, oi? jijijiji. petonets guapa
ResponEliminaUnes fotos precioses Nani! Petons
ResponEliminaNani, no havia pensat mai que coure la carbassa al mircoones era una bona opció, jo es que no hi faig res al microones, esclafar aigua per les infusions i ja està! però aquesta crema és molt senzilla i amb els rossinyols, que bo!!!
ResponEliminapetonets**
Quina foto més maca!! és una bona manera de fer un puré de carbassa molt complet amb el pollastre... a tenir en compte.
ResponEliminaQuin plat! Ara que comença a fer fred ve de gust, cremes, bolets, Per a gaudir-ne.
ResponEliminaGràcies per la dada del saló del bolet, potser hi passem.
Petons.
Nani, ahora entiendo lo que me decías de la crema. Pero la tuya tiene un punto buenísimo con las setas. Genial. Tiene que estar buenísima.
ResponEliminaQuina combinació més tardorenca. Aviam si fem grupet i ens apropem a Tarragona.
ResponEliminaUna crema amb bolets de luxe!!!!! rossinyols...li van perfectes... Guardam un platet per sopar. Petonets,
ResponEliminaCom a mínim segur que és més fàcil de pelar....i amb rossinyols segur que combina moooolt bé!
ResponEliminaAbraçades...
Jordi
Fa molt que sento a parlar del teu bloc, també crec que vas ser finalista als premis bloc? I per fi, m'he decidit entrar! Primer t'he de dir amb cert retard, que moltes felicitats pel primer any de vida! I sobretot, moltes felicitats per aconseguir tan de rebombori amb tan sols un anyet!!! Tens un bloc molt currat!!! M'ha agradat tant que me l'he posat a enllaços al bloc, a veure si algun dia m'animo a seguir alguna recepta teva! Jo no tinc un bloc de cuina, però en sóc aficionada (o aprenent, més ben dit...)
ResponEliminaM´encanten les cremes!! i ara ja fa temps de començar a assaborir-les. La teva proposta ha de ser ben bona...i nena, quines fotos més maques has fet!! m´agrada tot: la recepta, les fotos, el bol... :))
ResponEliminaPetons!
Té una pinta i un color espectacular!
ResponEliminaPetons.
boníssimaaa segur!!!! em quedo com a seguidora!
ResponEliminaUN abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
...peaso de foto, nena !!!...ets una artista !!!!...m'encanta !!!...i la recepta...bona bona...per descomptat...
ResponEliminaNo l'he fet mai al micro!!! Ara que tinc microones ho intentaré!!!
ResponEliminaPtnts
Una recepta boníssima i unes fotografies extraordinaries!
ResponEliminaQuè puc dir de la combinació de carbassai rossinyols? Que m'encanta! jajajaja Algun cop he posat bolets a la crema de carbassa i hi queda de luxe! Les fotos, com sempre, precioses
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Maca combinacio, carabassa...mmmm, rosinyols...mmmmm, tot sumat, REQUEMMMMMMM...! Gran recepta!
ResponEliminaPetons
Pascu Vicens
http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/