Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 15 de novembre del 2012

Carpaccio de ceps i de vedella {amb melmelada}


Bolets. Aquest mes els del 15 ens tempten amb bolets. Així que hem preparat un plat de bolets amb bolets i més bolets. Un dels que més ens agraden són els ceps. I en carpaccio són una exquisidesa d'allò més. Hem utilitzat oli d'oliva amb aroma de tòfona negra, melmelada de ceps (simplement espectacular), tòfona laminada i ceps. Dels millors plats que he preparat últimament.
Per a dues persones

Necessitarem:
 - 200 g de ceps
 - 110 g de carpaccio de vedella 
 - melmelada de ceps
 - 1 tòfona petita
 - oli d'oliva
 - el suc de 1/2 llimona

Farem:
Netegem els ceps, jo els rento amb cura i amb paper de cuina els eixugo.
Els tallem a làmines ben fines, els disposem en un plat amb les làmines de vedella i la tòfona també filetejada.
Ho amanim amb el suc de la llimona, l'oli d'oliva (jo tinc l'aromatitzat que em van regalar, però un oli nou de primera premsada ens farà el mateix paper) i la melmelada de ceps.
No cal salpebrar perquè trencaríem el gust.
Ho servim amb unes torradetes recent fetes i ens bevem un vi negre de la Terra Alta que ens elevi l'esperit.

Sabeu com m'agrada la natura. He volgut plasmar els ceps que ens hem menjat, d'una bellesa sublim.
Podem sentir Lluís Llach i Lucrecia a Dibuix, una preciosa cançó d'amor a ritme de jazz. 
Res més, tenim tot l'univers als nostres peus.

38 comentaris:

  1. Mira, en comptes de portar el pa....millor que portis aquest plat!!! hehehehe
    És que m'ho menjaria per esmorzar i tot!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Aquest és un carpaccio de Festa Major! M'agrada moltíssim, presentat així... les fotos es mengen soles! Petonets

    ResponElimina
  3. mmm una proposta d'allò més deliciosa, encara que em canviaria la vedella per tonyina, el carpaccio de tonyina és un dels meus vicis, jaja, curiosament la tonyina només m'agrada crua o al natural, feta al forn no li trobo gust a res.
    El de vedella també és bo, però em costa més, són manies meves, jaja, sóc més de peix xD.
    Això sí la idea de la melmelada de ceps i la tòfona són simplement genials, crec que les provaré en una amanida a veure què tal queden :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  4. Quants de bolets avui a la xarxa!!! Molt bo, Nani, i les fotografies cada cop m'agraden més! Per cert, és un plat i una copa de l'inrevés?

    ResponElimina
  5. Ai Nani, quina temptació de plat!!! Que curiosa la melmelada de ceps, segur que és boníssima i alhora sorprenent...
    Felicitats per les fotos, estan molt ben fetes!
    Petons

    ResponElimina
  6. Com m'agraden els bolets. La teva preparacio la trovo genial. Recepta de temporada molt ben elaborada. Molt bona fotografia

    Una abraçada. Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  7. El carpaccio de ceps està entre els meus menjars favorits, és tot un luxe, especialment bó amb ceps collits pel pare :o)
    petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  8. una gran combinació, i una temptació, efectivament!

    ResponElimina
  9. Buf, buf, buf... em tens salivant de mala manera!! El carpaccio ja de per si m'encanta, i els de bolets (ous de reig, ceps o uns simples xampinyons) em fascina (confessió: se'm va passar pel cap fer-lo pel 15 jejeje), però és que tal i com l'acompanyes és una autèntica temptació!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Delicatessen, delicatessen,.......de 3 estrelles Michelin!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Fantàstic, tot un luxe! Avui estic disfrutant amb totes les propostes de bolets, totes són fantàstiques!!

    ResponElimina
  12. Doy fe que es un carpaccio irresistible. Buena combinación. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  13. Curiòs, la mateixa pregunta que t'ha fet la Gemma m'ha vingut a mi! Es una foto preciosa, i una recepta de lo mès elegant... Per soposat aquesta te la copio i recopio, perque em sembla delicada, sabrosa i boníssima!!!!!!!!!!!!!!Com sempre el contexte incomparable... la canço, la foto dels ceps que sembla la familia-cep, i la fotografia! A sus pies!

    ResponElimina
  14. Nani, l'has encertat de ple!! Has posat amb un mateix plat dos de les coses que m'agraden mes, carpacio de ceps i carpacio de vedella!! Petonets

    ResponElimina
  15. La combinació perfecta!!
    bon cap de setmana!

    ResponElimina
  16. wauuuuu!! quina combinació més perfecte, a mi també m'encanta el carpaccio de ceps i amb la vedella i la melmelada.... se'm fa la boca aigua i mira que estem a mig matí!!

    bon cap de setmana
    ahh i la foto preciosa!

    ResponElimina
  17. Que bo! Espero que algun dia em convidis, de totes maneres és una bona recepta per aquestes festes que s'apropen. Petons.

    ResponElimina
  18. magnífic!!!
    I amb la melmelada de ceps...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Muy bueno estos hongos.. Un saludo y felicidades por el magnifico blog, recibe un abrazo del norte de Cantabria y desde el espacio web: http://www.elclubdelapuchera.com/
    Espero poder seguirte mas a menudo

    ResponElimina
  20. Una propuesta muy interesante, me ha gustado este acompañamiento de temporada.
    Feliz fin de semana.
    Besos.

    ResponElimina
  21. Nani...tu no em veus però t'estic fent la ola davant l'ordinador!!!
    Quina canya de recepta, me n'he enamorat. El carpaccio de vedella o bou m'encanta, el de ceps frescos em torna boja i si a sobre hi sumes la tòfona i una mermelada de les noies dels fruits saborosos ja ha de ser per treure's el barret!!
    FANTÀSTIC PLAT!! Petonets i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  22. Jo menjaré ceps, sentin-lo molt a mi els carpaccios de cars... (estic arrufant el nas), però els ceps si, els ceps mels menjo tots si cal.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Quina entrada que has fet, t'he de confessar que no sóc amant dels carpaccios de vedella però amb les fotos que has fet del plat...m'ho faries plantejar !!
    Nani moltes gràcies pel teu comentari que fins avui no t'he contestat a l'entrada on me'l vas deixar (he estat amb un petit problema a l'ull tots aquests dies).
    El sopar va ser fantàstic i em va encantar conèixer-te, he fet una entrada amb la meva particular visió de l'experiència ; )
    Espero tenir la ocasió de poder tornar a coincidir amb tu algun dia
    1 petó

    ResponElimina
  24. Nani, la teva recepta és impressionant!
    Però encara em va sorprendre més coneixe-te, i sentir que et sento tan a prop!
    Tinc ganes de trobar-te un altre cop! I anar al teu mas o al teu hort i gaudir del que expliques.
    Un bes ben dolç a la Violeta, i a la cuina!

    ResponElimina
  25. Quina pinta Nani, a mi també m'hauria agradat coneixer-te, una abraçada!

    ResponElimina
  26. Ai Nani, m'aparto la vedella però els ceps no i la melmelada tampoc!
    Petons.

    ResponElimina
  27. Pues tiene que estar riquisimo .¡¡¡

    Vaya lujo de plato.

    Besos desde Barcelona .

    ResponElimina
  28. En cru no l'he provat, però diuen que es tan bo!! però la carn crua...

    ResponElimina
  29. Buenísima Nani. Me encantan las setas y hongos crudos. Saben a tierra húmeda, a lluvia, a naturaleza viva. Y encima con las trufas, que refuerzan todavía más el sabor. Genial. Una estupenda opción. Un besazo.

    ResponElimina
  30. Estem tant contentes que t'agradés la melmelada de ceps, és una de les més bones, sorprenents o .... de les què fem!!
    la recepta m'he la deixes?

    ResponElimina
  31. Un entrant de luxe, és un plaer passejar-se pel teu blog totes les receptes tenen pinta excel.lent

    ResponElimina
  32. Hola!!! Aquest dies tenia l'ordinador al mecànic i no podia accedir als vostres blocs!!! Quina pinta aquest carpaccio i la melmelada de ceps mmmm...
    Una abraçada

    ResponElimina