Bolets. Aquest mes els del 15 ens tempten amb bolets. Així que hem preparat un plat de bolets amb bolets i més bolets. Un dels que més ens agraden són els ceps. I en carpaccio són una exquisidesa d'allò més. Hem utilitzat oli d'oliva amb aroma de tòfona negra, melmelada de ceps (simplement espectacular), tòfona laminada i ceps. Dels millors plats que he preparat últimament.
Per a dues persones
Necessitarem:
- 200 g de ceps
- 110 g de carpaccio de vedella
- melmelada de ceps
- 1 tòfona petita
- oli d'oliva
- el suc de 1/2 llimona
Farem:
Netegem els ceps, jo els rento amb cura i amb paper de cuina els eixugo.
Els tallem a làmines ben fines, els disposem en un plat amb les làmines de vedella i la tòfona també filetejada.
Ho amanim amb el suc de la llimona, l'oli d'oliva (jo tinc l'aromatitzat que em van regalar, però un oli nou de primera premsada ens farà el mateix paper) i la melmelada de ceps.
No cal salpebrar perquè trencaríem el gust.
Ho servim amb unes torradetes recent fetes i ens bevem un vi negre de la Terra Alta que ens elevi l'esperit.
Sabeu com m'agrada la natura. He volgut plasmar els ceps que ens hem menjat, d'una bellesa sublim.
Podem sentir Lluís Llach i Lucrecia a Dibuix, una preciosa cançó d'amor a ritme de jazz.
Res més, tenim tot l'univers als nostres peus.
Mira, en comptes de portar el pa....millor que portis aquest plat!!! hehehehe
ResponEliminaÉs que m'ho menjaria per esmorzar i tot!!!
Petons
Aquest és un carpaccio de Festa Major! M'agrada moltíssim, presentat així... les fotos es mengen soles! Petonets
ResponEliminammm una proposta d'allò més deliciosa, encara que em canviaria la vedella per tonyina, el carpaccio de tonyina és un dels meus vicis, jaja, curiosament la tonyina només m'agrada crua o al natural, feta al forn no li trobo gust a res.
ResponEliminaEl de vedella també és bo, però em costa més, són manies meves, jaja, sóc més de peix xD.
Això sí la idea de la melmelada de ceps i la tòfona són simplement genials, crec que les provaré en una amanida a veure què tal queden :P.
Petonets!!
Menuda delicia.
ResponEliminaBesos.
Quants de bolets avui a la xarxa!!! Molt bo, Nani, i les fotografies cada cop m'agraden més! Per cert, és un plat i una copa de l'inrevés?
ResponEliminaAi Nani, quina temptació de plat!!! Que curiosa la melmelada de ceps, segur que és boníssima i alhora sorprenent...
ResponEliminaFelicitats per les fotos, estan molt ben fetes!
Petons
Com m'agraden els bolets. La teva preparacio la trovo genial. Recepta de temporada molt ben elaborada. Molt bona fotografia
ResponEliminaUna abraçada. Agusti Cangrejo Grande
El carpaccio de ceps està entre els meus menjars favorits, és tot un luxe, especialment bó amb ceps collits pel pare :o)
ResponEliminapetonets,
Palmira
una gran combinació, i una temptació, efectivament!
ResponEliminaBuf, buf, buf... em tens salivant de mala manera!! El carpaccio ja de per si m'encanta, i els de bolets (ous de reig, ceps o uns simples xampinyons) em fascina (confessió: se'm va passar pel cap fer-lo pel 15 jejeje), però és que tal i com l'acompanyes és una autèntica temptació!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Deliciós!
ResponEliminaDelicatessen, delicatessen,.......de 3 estrelles Michelin!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Fantàstic, tot un luxe! Avui estic disfrutant amb totes les propostes de bolets, totes són fantàstiques!!
ResponEliminaDoy fe que es un carpaccio irresistible. Buena combinación. Besos!
ResponEliminaAna
Curiòs, la mateixa pregunta que t'ha fet la Gemma m'ha vingut a mi! Es una foto preciosa, i una recepta de lo mès elegant... Per soposat aquesta te la copio i recopio, perque em sembla delicada, sabrosa i boníssima!!!!!!!!!!!!!!Com sempre el contexte incomparable... la canço, la foto dels ceps que sembla la familia-cep, i la fotografia! A sus pies!
ResponEliminaNani, l'has encertat de ple!! Has posat amb un mateix plat dos de les coses que m'agraden mes, carpacio de ceps i carpacio de vedella!! Petonets
ResponEliminaLa combinació perfecta!!
ResponEliminabon cap de setmana!
wauuuuu!! quina combinació més perfecte, a mi també m'encanta el carpaccio de ceps i amb la vedella i la melmelada.... se'm fa la boca aigua i mira que estem a mig matí!!
ResponEliminabon cap de setmana
ahh i la foto preciosa!
Que bo! Espero que algun dia em convidis, de totes maneres és una bona recepta per aquestes festes que s'apropen. Petons.
ResponEliminamagnífic!!!
ResponEliminaI amb la melmelada de ceps...
PTNTS
Dolça
Bo de debó !
ResponEliminaMuy bueno estos hongos.. Un saludo y felicidades por el magnifico blog, recibe un abrazo del norte de Cantabria y desde el espacio web: http://www.elclubdelapuchera.com/
ResponEliminaEspero poder seguirte mas a menudo
Una propuesta muy interesante, me ha gustado este acompañamiento de temporada.
ResponEliminaFeliz fin de semana.
Besos.
Deu de estar bonissim¡!
ResponEliminaPetó
Quin plat més exquisit!!!
ResponEliminaNani...tu no em veus però t'estic fent la ola davant l'ordinador!!!
ResponEliminaQuina canya de recepta, me n'he enamorat. El carpaccio de vedella o bou m'encanta, el de ceps frescos em torna boja i si a sobre hi sumes la tòfona i una mermelada de les noies dels fruits saborosos ja ha de ser per treure's el barret!!
FANTÀSTIC PLAT!! Petonets i bon cap de setmana. MAR, de EQNME
Jo menjaré ceps, sentin-lo molt a mi els carpaccios de cars... (estic arrufant el nas), però els ceps si, els ceps mels menjo tots si cal.
ResponEliminaPetonets.
Evidentment es carn.
EliminaQuina entrada que has fet, t'he de confessar que no sóc amant dels carpaccios de vedella però amb les fotos que has fet del plat...m'ho faries plantejar !!
ResponEliminaNani moltes gràcies pel teu comentari que fins avui no t'he contestat a l'entrada on me'l vas deixar (he estat amb un petit problema a l'ull tots aquests dies).
El sopar va ser fantàstic i em va encantar conèixer-te, he fet una entrada amb la meva particular visió de l'experiència ; )
Espero tenir la ocasió de poder tornar a coincidir amb tu algun dia
1 petó
Nani, la teva recepta és impressionant!
ResponEliminaPerò encara em va sorprendre més coneixe-te, i sentir que et sento tan a prop!
Tinc ganes de trobar-te un altre cop! I anar al teu mas o al teu hort i gaudir del que expliques.
Un bes ben dolç a la Violeta, i a la cuina!
Quina pinta Nani, a mi també m'hauria agradat coneixer-te, una abraçada!
ResponEliminaAi Nani, m'aparto la vedella però els ceps no i la melmelada tampoc!
ResponEliminaPetons.
Pues tiene que estar riquisimo .¡¡¡
ResponEliminaVaya lujo de plato.
Besos desde Barcelona .
En cru no l'he provat, però diuen que es tan bo!! però la carn crua...
ResponEliminaBuenísima Nani. Me encantan las setas y hongos crudos. Saben a tierra húmeda, a lluvia, a naturaleza viva. Y encima con las trufas, que refuerzan todavía más el sabor. Genial. Una estupenda opción. Un besazo.
ResponEliminaEstem tant contentes que t'agradés la melmelada de ceps, és una de les més bones, sorprenents o .... de les què fem!!
ResponEliminala recepta m'he la deixes?
Un entrant de luxe, és un plaer passejar-se pel teu blog totes les receptes tenen pinta excel.lent
ResponEliminaHola!!! Aquest dies tenia l'ordinador al mecànic i no podia accedir als vostres blocs!!! Quina pinta aquest carpaccio i la melmelada de ceps mmmm...
ResponEliminaUna abraçada