Els que em visiteu sabeu que al bloc hi tinc la pestanya on poso els llibres i les pel·lícules que he llegit i he vist relacionats amb la cuina. Quan la vaig crear, ho vaig fer pensant en poder compartir entre tots els nostres gustos. Ningú ho havia fet fins no fa gaire quan va aparèixer un missatge de l'Elisa recomanant La ventana de enfrente, pel·lícula italiana de l'any 2003. Ràpidament vaig posar la maquinària en dansa cercant-la. Al final la vaig trobar als grans magatzems. Realment és una història molt bonica, on la cuina hi és present de fons. Té poques escenes de menjar, però les tres o quatre que surten són molt tendres. Una d'elles és quan el protagonista fa uns pastissos meravellosos.
Resulta que aquest mes les nenes d'Els Fruits Saborosos ens convidaven a fer-ne un: aquí el teniu. He fet 2 cocs amb un motlle de 23 cm. Per cada un,
Resulta que aquest mes les nenes d'Els Fruits Saborosos ens convidaven a fer-ne un: aquí el teniu. He fet 2 cocs amb un motlle de 23 cm. Per cada un,
Necessitarem:
- 3 ous
- 1 tassa (llet) de sucre
- 1 1/2 tassa (llet) de farina
- 1 cullera (cafè) de llevat Royal (no ha de pujar gaire)
- 100 g de xocolata fondant fosa al bany Maria un (l'altre amb 150 g)
per a la cobertura i farciment:
- 1 cullerada sopera de mantega pomada (li donarà brillo al ganache)
- 250 g de xocolata negre al 70%
- 200 g de nata líquida
- maduixes fresques
- 1 pot de melmelada de maduixes
Farem:
En un bol barregem els ous batuts, la llet i el llevat.
Afegim el sucre i la farina, continuem remenant.
Per últim hi aboquem la xocolata fosa.
Ho posem al motlle i enfornem, abans l'haurem escalfat, a 180º entre 15 i 20 minuts, fins que clavant un escuradents ens surti sec.
Així farem els dos cocs i traiem per a deixar-los refredar.
Si cal, els retallarem per dalt per a que quedin ben plans.
Farcim amb la melmelada pel mig i per dalt.
Seguidament posem la nata a escalfar en cassó i quan comenci a bullir hi posem la xocolata trossejada, traiem del foc, continuem remenant i afegim la mantega, remenant molt bé fins que quedi cremós.
Deixem que es refredi una mica i guarnim el pastís tal com està a la foto, quan encara no s'hagi endurit.
Si volem el decorem amb maduixes fresques o qualsevol altre fruita que ens vingui de gust.
Una de les cançons que sona a la pel·lícula és Ma che freddo fa cantada per Nada, que encara recordo quan va estar de moda. Gràcies Elisa per la recomanació d'aquest film.
Sinopsi (copiada de la caràtula del DVD):
La Giovanna porta nou anys feliçment casada. Treballa en una granja de pollastres, cuina pastissos per a un cafè local i cuida els nens. Tot va bé fins que el seu marit porta a casa un home amnèsic que ha trobat al carrer. En l'intent d'ajudar-lo, Giovanna passa cada cop més temps amb ell i poc a poc va descobrint el seu passat misteriós: un número tatuat a l'avantbraç, la seva experiència en el món de la pastisseria, un nom: Simone...Cada cop més irritada amb la passivitat del seu marit, comença a fixar-se en el veí del davant, amb qui posa l'esperança d'alguna cosa nova i excitant a la seva vida...
Caram! Un pastís de luxe per una causa solidària. Aquest pastís s'ha de posar bé per força!! ha ha ha. Tots ho farem possible, a recollir aliments per donar als qui tenim a prop de casa!! petonets!
ResponEliminaJo també acabo de deixar la meva participació però més per plaer de cuinar amb melmeladas que per guanyar :o)
ResponEliminaM'encanta com t'inspira tot el que t'envolta, una imaginació és un dó preciòs, com aquest pastís farcit que crida que el mengin!!!
Molta sort i bon cap de setmana,
Palmira
Qué bonica la historia de la peli, m'ha fet venir ganes de veure-la !!!!
ResponEliminaEl pastís m'encanta i no sé si ha estat a proposit, però t'ha quedat (poder es efecte de la foto) com de dos tonalitats de xocolata fent-lo encara mès atractiu. La cobertura està dient "pasa-hi el dits...." i enfi... que mes dir d'un pastís de xocolata????? Ah...si les freses...quin color!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Per cert, que he revisat la teva participació al recapte amb la sopa de tomaquet i cada cop em crida mès...em sembla que me la farè ben aviat! Petons!
Escolto la canço... es xula...em recorda a la Bambola, una de les meves favorites!!!!
ResponEliminaMare meva! Te una pinta fantàstica!
ResponEliminaPetons
Oh!!! Nani!!! Quina delíca!!! Tinc ganes de menjar... xocolataaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! M'ha encantat aquest pastís, t'ha quedat molt maca la presentació, i segur que és riquíssim.
ResponEliminaBon cap de setmana, guapa!
Una entrada doble fantàstica, aquest pastís fantàstic endolceix una jornada tan maca i solidària com la d'avui!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Simplemente delicioso. Besos!
ResponEliminaAna
Impresiionant! T'ha quedat molt bé, sembla molt bo
ResponEliminaMarta
Un pastís magnífic!! La guinda per celebrar un dia tan bonic com el d'avui!! Petonets!!
ResponEliminaOhhh QUINA PRECIOSITAT NANI!!!
ResponEliminaTan de bó aquest PASTIS i les tevas lletras apropin cap al sentiment, i ajudin a paliar la necessitat de tantes i tantes persones.
BONS DIAS MACA, UNA FORTA ABRAÇADA :)
Te una pinta preciosa el penso fe per festes. Gracias.
ResponEliminaT'ha quedat molt macu Nani!!
ResponEliminaM'has fet agafar ganes de veure la peli!
ptns!!
T'ha quedat sensacional, quina passada!! De vici total!
ResponEliminaNo he vist la pel·lícula, així que jo també la buscaré ;)
Muy sugerente la sinopsis de la película. Y el pastel es de esos de ponerse hasta arriba. Tiene muy buena pinta. Un besazo.
ResponEliminaQue bo... Es de menjar un tall... i despres un trosset... i un altre...Petons!
ResponEliminaQuin pastís!!! Veient la fotografia se m'han activat totes les glàndules salivals!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Llàstima, m'ha passat això de la recepta per als recapte, vaig molt atabalada entre d'altres coses amb les meues filles, i fent-li un pastís a la Camèlia que no sé per què no ha quedat gaire bé. És un misteri de vegades això dels pastissos...El teu semble ben bo, bon profit.
ResponEliminaQuina pinta!!! Potser per les maduixes, que fa temps que no en menjo (no per la xocolata, que la tinc més a mà, je je je!) A veure si tens sort!
ResponEliminaPtns
Quina meravella de pastís Nani!! Ha de ser deliciós! Unes maduixes precioses!!
ResponEliminaPetons
Nani gracias por las recomendaciones.... Sabes esta tarta me recuerda algo a la Sacher, con mermelada de fresa en lugar de albaricoque pero se me parece.Buenísima!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaBesitos y feliz semana.
Yo tambien he hecho mi donacion al gran recapte. una pequeña ayuda es muy valiosa!!
ResponEliminaPasate por mi blog y participa en el sorteo de aniversario anda!!
Crec que he de veure més pelis...
ResponEliminaLa presentació som sempre, de luxe.
Petons.
Ostres, quin pastis més atractiu!!!...això es de gordus, eh?...jeje. Li has donat una bona presentació...tens recursos, paia....bona foto.
ResponEliminamare meva Nani!! cóm m'he pogut perdre aquesta meravella??? quin tall. petonetes
ResponEliminaLa pel·lícula pinta bé, però la crema de xocolata que vesteix el teu pastís... Això ja no té nom! :D
ResponEliminammmmm! quina pinta!! ja n'hi faria una queixalada!
ResponEliminaFa tants dies que no mirava el bloc... ni el meu, ni cap... ja en tenia ganes! però es que vaig de bòlit!
En fi, que com sempre, mirar el teu es un plaer... a banda de que sempre n'aprenc alguna cosa, les fotos son precioses... i les receptes no cal dir-ho! moltes, sorprenents... en fi, que aquesta pel·lícula, l'haurem de mirar. Petonets!