Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 6 de novembre del 2012

Sopa de margallons {com palmitos do Brasil}


La meva amiga Anna ha conegut un brasiler, el Zinho, i el vol convidar a sopar. M'ha demanat una recepta senzilla i que porti algun ingredient típic de Brasil. Li he recomanat de primer plat una sopa/crema de margallons, palmitos en portuguès, perquè és senzilla i econòmica.
Per a dues persones

Necessitarem:
 - 1 all
 - 1 ceba mitjana
 - 1 pot de margallons en conserva (palmitos) de 410 g
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - sal i pebre
 - 50 ml de brou vegetal
 - 50 g d'anacards (castanha de cajú)
 - 1 cullerada sopera d'oli d'oliva

Farem:
Fem un sofregit amb la ceba i l'all, tallats finament.
L'aboquem al got de la batedora, o la Thermomix que quedarà una crema més fina, juntament amb els margallons i l'aigua de la conserva.
Ho triturem bé i ho coem en una cassola, fins que comenci a bullir, afegint la mantega i el brou.
Tastem el punt de sal i pebre.
Passem els anacards per la paella amb oli d'oliva.
Ens ho menjarem de tal manera que a cada cullerada ens hi quedi un anacard, la barreja de gustos ens delectarà el paladar. 
Mentre, per a acabar-ho d'arrodonir, podem sentir un pagode que és una samba romàntica, a la veu dels grans Martinho da Vila i Zeca Pagodinho, Mulheres
Apa Anna, ja pots preparar el sopar...

19 comentaris:

  1. Huy...que aquesta tambè cau!!!! sopa sense complicacions i que es veu sabrosísima... a més els palmitos m'encanten...recordo perfectament quan es van començar a posar de moda aqui...tot eren amanides amb palmitos si volies ser "cool", jo devia tenir uns 20 anys...no sé, ja fa molt, però va ser tan revolucionari com quan van arribar els aguacats!
    La foto, mestre, com sempre per inclinar-se i agafar lumbago!!!! La cullera és preciosa, els anacardos sembla que els puguis agafar i el bol....preciòs!!!!!!! M'encanta Nani.

    ResponElimina
  2. Ben senzilla de preparar i a més molt original. M'agrada l'idea d'anar barrejant textures i sabors mentre mengem i així també podem viatjar ben lluny del fred, del vent i de la pluja!!!
    Petonets, m'emporto aquesta recepta... a veure on trobarem palmitos en aquestes terres...
    Palmira

    ResponElimina
  3. No sabia que eren els margallons, amb la traducció perfecte!!! Jo no ser si la provaré, però segur que és bona. De totes maneres podria provar de fer en versió individual, que n'hi hagi només per mi, jeje, perquè amb la tonteria de... els hi agradarà als nens? em perdo un munt de sabors i colors!!! He d'arriscar més, em falta xispa a la cuina, ja ho ser!!!
    Una abraçada, guapa!!!

    ResponElimina
  4. Wow qué original esta combinación de palmitos y anacardos, esta cremita no me la pierdo!!! un besito

    ResponElimina
  5. Ais, aquestes cremetes són tan reconfortants! De margallons no me l'hauria imaginat mai, jo tinc una crema al cap que espero que també resulti bona i original com la teva :)
    Per cert, tinc el mateix bol per estrenar! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Jo els margallons només els he tastat en amanida... els que venen en pots en conserva.
    Aquesta crema té una pinta encisadora, per tant m'animaré a fer-la.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. M'has donat una idea boníssima per un aperitiu, presentada en gotets ha de quedar boníssima, original, senzilla i molt elegant. Amb els anacards ha de combinar molt bé!

    ResponElimina
  8. Oooh!
    La teva cuina no deix mai de soprendrem!

    ResponElimina
  9. Normalment els compro per amanides... aquesta sopa es tot un descobriment!! Petonets

    ResponElimina
  10. No l'he provada mai, però hauré de fer-ho.
    Petons!
    Eduard

    ResponElimina
  11. Quina recepta mes original i al mateix temps senzilla!!!! per sorprendre per nadal serà una bona opció... petons,

    ResponElimina
  12. Que bona que sembla. Jo que sóc sopera, me l'apunto!
    Marta

    ResponElimina
  13. Los palmitos solo los he probado en ensalada, con estos anacardos por encima pinta muy esta receta eh!!!! Tomo nota bonita.
    Besos.

    ResponElimina
  14. Una altre manera de menjar margallons....molt original!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Un sopar amb aquest primer plat, èxit segur¡!

    Petó

    ResponElimina
  16. Margallons...ja saps que diuen....margallons margaloooonnnssssss....toca't els....
    ....nananaaaaaaaaaaaaa !!!, jeje.
    Escolta Nani, aquesta foto és simplement SUBLIME.
    Ho fas tan bé...que fa ràbia...fins i tot.
    Tens la meva reverència.

    ResponElimina
  17. Pregunta-li al Zinho...si té l'autèntica recepta de la feixoada, si us plau.

    ResponElimina
  18. Una receta muy original. Siempre he tomado los palmitos en ensalada. No se me había ocurrido hacerlos en crema. Lo probaré. Por cierto, fotaza tremenda. Besos.

    ResponElimina