La meva amiga Anna ha conegut un brasiler, el Zinho, i el vol convidar a sopar. M'ha demanat una recepta senzilla i que porti algun ingredient típic de Brasil. Li he recomanat de primer plat una sopa/crema de margallons, palmitos en portuguès, perquè és senzilla i econòmica.
Per a dues persones
Necessitarem:
- 1 all
- 1 ceba mitjana
- 1 pot de margallons en conserva (palmitos) de 410 g
- 1 cullerada sopera de mantega
- sal i pebre
- 50 ml de brou vegetal
- 50 g d'anacards (castanha de cajú)
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Farem:
Fem un sofregit amb la ceba i l'all, tallats finament.
L'aboquem al got de la batedora, o la Thermomix que quedarà una crema més fina, juntament amb els margallons i l'aigua de la conserva.
Ho triturem bé i ho coem en una cassola, fins que comenci a bullir, afegint la mantega i el brou.
Tastem el punt de sal i pebre.
Passem els anacards per la paella amb oli d'oliva.
Ens ho menjarem de tal manera que a cada cullerada ens hi quedi un anacard, la barreja de gustos ens delectarà el paladar.
Mentre, per a acabar-ho d'arrodonir, podem sentir un pagode que és una samba romàntica, a la veu dels grans Martinho da Vila i Zeca Pagodinho, Mulheres.
Apa Anna, ja pots preparar el sopar...
Huy...que aquesta tambè cau!!!! sopa sense complicacions i que es veu sabrosísima... a més els palmitos m'encanten...recordo perfectament quan es van començar a posar de moda aqui...tot eren amanides amb palmitos si volies ser "cool", jo devia tenir uns 20 anys...no sé, ja fa molt, però va ser tan revolucionari com quan van arribar els aguacats!
ResponEliminaLa foto, mestre, com sempre per inclinar-se i agafar lumbago!!!! La cullera és preciosa, els anacardos sembla que els puguis agafar i el bol....preciòs!!!!!!! M'encanta Nani.
Ben senzilla de preparar i a més molt original. M'agrada l'idea d'anar barrejant textures i sabors mentre mengem i així també podem viatjar ben lluny del fred, del vent i de la pluja!!!
ResponEliminaPetonets, m'emporto aquesta recepta... a veure on trobarem palmitos en aquestes terres...
Palmira
No sabia que eren els margallons, amb la traducció perfecte!!! Jo no ser si la provaré, però segur que és bona. De totes maneres podria provar de fer en versió individual, que n'hi hagi només per mi, jeje, perquè amb la tonteria de... els hi agradarà als nens? em perdo un munt de sabors i colors!!! He d'arriscar més, em falta xispa a la cuina, ja ho ser!!!
ResponEliminaUna abraçada, guapa!!!
Wow qué original esta combinación de palmitos y anacardos, esta cremita no me la pierdo!!! un besito
ResponEliminaAis, aquestes cremetes són tan reconfortants! De margallons no me l'hauria imaginat mai, jo tinc una crema al cap que espero que també resulti bona i original com la teva :)
ResponEliminaPer cert, tinc el mateix bol per estrenar! jejeje
Petonets
Sandra
Jo els margallons només els he tastat en amanida... els que venen en pots en conserva.
ResponEliminaAquesta crema té una pinta encisadora, per tant m'animaré a fer-la.
PTNTS
Dolça
M'has donat una idea boníssima per un aperitiu, presentada en gotets ha de quedar boníssima, original, senzilla i molt elegant. Amb els anacards ha de combinar molt bé!
ResponEliminaOooh!
ResponEliminaLa teva cuina no deix mai de soprendrem!
Normalment els compro per amanides... aquesta sopa es tot un descobriment!! Petonets
ResponEliminaNo l'he provada mai, però hauré de fer-ho.
ResponEliminaPetons!
Eduard
Quina recepta mes original i al mateix temps senzilla!!!! per sorprendre per nadal serà una bona opció... petons,
ResponEliminaQue bona que sembla. Jo que sóc sopera, me l'apunto!
ResponEliminaMarta
Los palmitos solo los he probado en ensalada, con estos anacardos por encima pinta muy esta receta eh!!!! Tomo nota bonita.
ResponEliminaBesos.
Una altre manera de menjar margallons....molt original!!!
ResponEliminaPetonets.
Un sopar amb aquest primer plat, èxit segur¡!
ResponEliminaPetó
Una sopa ben exòtica i original. Petons.
ResponEliminaMargallons...ja saps que diuen....margallons margaloooonnnssssss....toca't els....
ResponElimina....nananaaaaaaaaaaaaa !!!, jeje.
Escolta Nani, aquesta foto és simplement SUBLIME.
Ho fas tan bé...que fa ràbia...fins i tot.
Tens la meva reverència.
Pregunta-li al Zinho...si té l'autèntica recepta de la feixoada, si us plau.
ResponEliminaUna receta muy original. Siempre he tomado los palmitos en ensalada. No se me había ocurrido hacerlos en crema. Lo probaré. Por cierto, fotaza tremenda. Besos.
ResponElimina