Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 22 de març del 2013

Bombons de trufa cuita {fotografiant una flor}


Esperàvem la Primavera i ja ha arribat. Benvinguda! Des de casa sentim cantar les merles, la sintonia de l'estació. Les tortugues de la meva amiga Lluïsa ja mengen. La vida torna a començar i amb ella les flors que tant ens alegren. Com que aquest mes havíem de fer bombons al Memòries d'una cuinera, aquí en tenim uns que complementen una gerbera i que ens delectaran d'allò més.
El passat mes de gener ens va deixar el Sr. Arimany, un gran mestre pastisser i que ens va fer uns deliciosos flamets i uns rodets salats molt bons. En honor seu he fet els bombons de trufa cuita, tal com ell em va ensenyar. Una recepta fàcil i sense cap complicació.

Necessitarem:
 - 100 g de xocolata amb un 60% de cacau aproximadament, jo he triat Xocolata negre d'Stevia de la  casa Torras
 - 80 g de nata líquida
 - uns trossets d'àloe vera deshidratat

Farem:
Posem un cassó al foc amb la nata.
Quan arrenqui el bull hi aboquem la xocolata trossejada i remenem fins que estigui emulsionada.
La passem por una batedora i la deixem al frigorífic, fins l'endemà que ja podrem treballar la trufa.
Li podrem donar forma rodona o la que vulguem.
Jo ho he fet amb forma de fulles i guarnides amb una tireta d'àloe vera deshidratada.
N'han sortit 8.

Aquests bombons ens han deixat amb l'ànima en pau, mentre Sidney Bechet ens toca Petite fleur. Tornen les flors i les ganes de sortir al camp, la natura ens espera...

23 comentaris:

  1. mmm quina música tan nostàlgica i "sexy" per menjar-se uns bombons ben inspiradors!!!!

    Elegant, amb el chârme que et caracteritza, auqesta recepta d'avui és de 10!

    I la foto es un 14!!!!!
    Bon cap de setmana!!!!

    ResponElimina
  2. Semblen fàcils, però no sé si me'n sortiria tan bé com tu, nani. Aquests bombons són preciosos, i deuen ser boníssims. Com diu l'abril, molt elegants. I la intro textual que ens has fet entre merles... carai, sí que és primavera, sí!! Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Apa, apa... amb el que em cal endolcir-me la vida aquests dies... en vull uns quants.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Benvinguda primavera!!! i quina delicia de bombooooons! jo en vull un... o dos ! ;)

    feliç cap de setmana

    ResponElimina
  5. Caram, stevia, aloe vera, sans i bons!
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Qué bons i originals! M'encanta la primera foto, la de la flor!
    petons

    ResponElimina
  7. N'agafo tres, que un bon bombó cura l'ànima i dona forces per seguir endavant. Gràcies, bonica!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Nani, ai la xocolata, amb prudència va bé per tot! també serviria per farcir un pastís? o és massa densa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bet,
      Les proporcions del Sr. Arimany són: 400 g de nata líquida i 600 g de xocolata amb un 60% de cacau aproximadament. Si et queda molt densa la vas posant segons al microones i es va estovant. Serveix per a farcir els pastissos.
      Nani

      Elimina
  9. Un pecado estos bombones, me ha sorprendido el aloe vera deshidratado. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  10. Primavera i xocolata! Comencem bé la temporada ;-)

    ResponElimina
  11. Quina flor més bonica!!! Una manera genial de donar la benvinguda a la primavera!!! Una excel·lent xocolata per rebre-la!!!!
    Petonets, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  12. Em penso que tots teníem moltes ganes de que per fi arribes la primavera! Quins bombons més bufons, han de ser un pecat!
    ptns!!

    ResponElimina
  13. Una recepta aixi d'elegant només la podies portar tu.
    Sento la pèrdua del Sr?Arimany i cel.lebro el cant de les merles.
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  14. T'han quedat preciosos, m'encanta la primera foto!!! I que bons!!!

    Una forta abraçada i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  15. Nani, son fáciles y con una pinta estupenda. Qué bien. Me temo que esta edición de Memories va a ser tremendamente dulce.

    ResponElimina
  16. wowwwww que tentadores... hummmmm!!! un besazo y feliz semana santa!

    ResponElimina
  17. Amb alore vera no imagino quin gust tindran...
    T'han quedat molt boniques!

    ResponElimina
  18. Ganes de primavera si que en tenim, però la realitat d'avui és ben different !
    Aquests bombons de trufa han de quedar molt bons i l'aloe deshidratat mai ho he tastat.
    Gràcies per l'idea,
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  19. Dels bombons ja no et dic res! He anat a més a la recepta dels flmets quina delícia... amb una bona peli com la dels Petits Mouchoirs... ja l'he vista, el que passa és que el francès és bastant difícil, espero tornar-la a mirar i entendre mé. Gràcies pels teus consells i molts petons!

    ResponElimina
  20. Hola Nani, t'han quedat moníssims aquests bombons i a més no són gns complicats! :) Jo aquest mes encara no he fet els deures, m'hi he de posar abans de fer la mona!
    Petons i feliç primavera!!

    ResponElimina
  21. visca la Primavera i els teus bombons!!! ;P gràcies Nani

    ResponElimina