Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 25 de març del 2013

Camarão empanado da Colombo {no Rio de Janeiro}


Quan vaig veure el repte que ens proposava Tia Alia recetas aquest mes, tenia clar on m'inspiraria: Confeitaria Colombo. Aquesta cafeteria va ser fundada l'any 1894 i està ubicada al Rio antic. Forma part del patrimoni artístic i cultural de la ciutat i és visita obligada quan s'està a la Cidade Maravilhosa. I així ho faig quan hi sóc i no puc estar-me de menjar els seus deliciosos cajuzinhos (recepta que ja us vaig posar), els pastissos de maracujà i el boníssim camarão empanado d'avui,
que farem de manera semblant a les costelles d'anyell a la Villeroi.

Necessitarem:
 - 100 g de farina
 - 100 g de mantega
 - 100 ml de llet
 - sal i pebre
 - nou moscada
 - 250 g de llagostins (en aquest cas són de Sant Carles de la Ràpita)
 - oli d'oliva
 - 1 ou
 - pa ratllat o panko

Farem:
Una betxamel ben espessa amb la farina, la mantega i la llet, posant-hi una mica de nou moscada i salpebrant-ho.
Pelem els llagostins deixant només la cua i els passem ràpidament per una paella.
Els emboliquem amb la betxamel donant forma de croqueta i deixant la cua sense embolicar, els col·loquem en un plat oliat (perquè no s'hi aferrin) i ho deixem a la nevera un parell d'hores perquè es refermin.
Els passem per l'ou batut i pel pa ratllat o panko japonès, fregint-los seguidament en oli d'oliva ben calent.
Traiem i posem sobre paper de cuina.
El mangem amb tranquil·litat, saborejant-los ben bé i ens acompanyem amb una molt bona cervesa artesanal de Montferri (Alt Camp), Les Clandestines.
De fons ens posem samba gravada en directe amb Samba de Raiz, cantant Tendência, i ja no sé si sóc aquí o allà...

21 comentaris:

  1. Gràcies per donar-nos a conèixer aquestes delícies. Per nosaltres, del tot exòtiques! El camarao empanado ha de ser boníssim!! Petonets

    ResponElimina
  2. Que preciòs que es veu el "Colombo".. un d'aquells llocs de tota la vida... amb pes, tradició i art.
    Qué dir dels llagostins...mmmm bons, bons... que es menjen tal com proposes un radera de l'altre, i més amb aquest rebossat de panko que és encara mes cruixent...amb una cervesseta...... mmmmm
    Tu si que saps!!!

    ResponElimina
  3. Quina mossegada de llagosti més consistent i bona, i nosaltres que només coneixiem les gambes amb gabardina..... Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  4. Te han quedado espectaculares. La verdad es que deben quedar riquísimas. Me parecen ideales para un aperitivo, son un bocado extraordinario.

    Besos y disfruta de la Semana Santa.

    ResponElimina
  5. quina pinta!!! i aquestes fotos.... nyam nyam, ara entenc que sigui parada obligatoria

    petonets

    ResponElimina
  6. Estan para hincarles el diente jeje. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Te has decantando por la propuesta salada pero casi dulce por el origen ¡¡¡¡una pastelería¡¡¡ Yo por la dulce, que raro.

    Te han quedado estupendos, y la foto genial. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  8. Acabo de veure la recepta de la Cósima i ara em trobo amb la teva. Nenes, que en sou de dolentes, que em voleu fer enveja o què? Bravo, Nani, EXCEL·LENT!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  9. Que buena pinta y seguro que muy ricas.Yo hice el milhojas.besinos

    ResponElimina
  10. Coincideixo que amb una cervesa aquestes gambes estan de luxe!!! un aperitiu per fer tot sovint, veritat??? Petons,

    ResponElimina
  11. Nani, com sempre m'has fet viatjar uma mica!!! A Montferri ja hi he estat, però a Rio nooo!!!ptnts

    ResponElimina
  12. ostres Nani, no se si m'agrada més la recepta o la foto!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  13. Nani, no solo nos deleitas con tus gambas, si no que además con esas otras delicias. Pues ya llevamos el estómago bien compuesto. Yo, de aquí, directa a la cocina, que me está entrando mucha hambre.

    Un beso.

    ResponElimina
  14. Aquest llangostí vestit d'etiqueta és tot un luxe!

    ResponElimina
  15. Cómo me gusta tu foto!!! Se nota la textura del panko. Besos.

    ResponElimina
  16. Quina meravella, la primera foto és com per llepar la pantalla.
    Deliciosa i amb aquesr sabor que tant m'agrada per viatjar quedant-se a casa!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  17. Però em convides o no? Saps, a mi m'encanta la Bossa Nova, és de les m'usiques que m'es m'agraden, junt amb els Fados, una música en portugués. O sigui que ja saps que posar-me de fons. Petonets.

    ResponElimina
  18. Nani, quan les tornis a fer truca'm i vinc a casa teva!!!!! ....amb una bona cervesa artesana....mmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  19. L'exòtic torna a donar el punt a la teva recepta.
    Quan vulguis hi tornes, la cervesa ja la baixaré jo.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  20. Ooooohhhhh Nani, qué foto abre tu entrada, es espectacular y lo dice todo. Sólo con verla ya se sabe que ese tenedor pincha un exquisito y delicioso bocado.

    Has sido fiel a la receta original y eso me encanta.

    Me alegra que te haya gustado el reto de este mes y que te haya transportado a otra tierra y otro tiempo.

    Gracias por tu participación y hasta pronto :)

    ResponElimina