Quan vaig veure el repte que ens proposava Tia Alia recetas aquest mes, tenia clar on m'inspiraria: Confeitaria Colombo. Aquesta cafeteria va ser fundada l'any 1894 i està ubicada al Rio antic. Forma part del patrimoni artístic i cultural de la ciutat i és visita obligada quan s'està a la Cidade Maravilhosa. I així ho faig quan hi sóc i no puc estar-me de menjar els seus deliciosos cajuzinhos (recepta que ja us vaig posar), els pastissos de maracujà i el boníssim camarão empanado d'avui,
que farem de manera semblant a les costelles d'anyell a la Villeroi.
que farem de manera semblant a les costelles d'anyell a la Villeroi.
Necessitarem:
- 100 g de farina
- 100 g de mantega
- 100 ml de llet
- sal i pebre
- nou moscada
- 250 g de llagostins (en aquest cas són de Sant Carles de la Ràpita)
- oli d'oliva
- 1 ou
- pa ratllat o panko
Farem:
Una betxamel ben espessa amb la farina, la mantega i la llet, posant-hi una mica de nou moscada i salpebrant-ho.
Pelem els llagostins deixant només la cua i els passem ràpidament per una paella.
Els emboliquem amb la betxamel donant forma de croqueta i deixant la cua sense embolicar, els col·loquem en un plat oliat (perquè no s'hi aferrin) i ho deixem a la nevera un parell d'hores perquè es refermin.
Els passem per l'ou batut i pel pa ratllat o panko japonès, fregint-los seguidament en oli d'oliva ben calent.
Traiem i posem sobre paper de cuina.
El mangem amb tranquil·litat, saborejant-los ben bé i ens acompanyem amb una molt bona cervesa artesanal de Montferri (Alt Camp), Les Clandestines.
De fons ens posem samba gravada en directe amb Samba de Raiz, cantant Tendência, i ja no sé si sóc aquí o allà...
Gràcies per donar-nos a conèixer aquestes delícies. Per nosaltres, del tot exòtiques! El camarao empanado ha de ser boníssim!! Petonets
ResponEliminaQue preciòs que es veu el "Colombo".. un d'aquells llocs de tota la vida... amb pes, tradició i art.
ResponEliminaQué dir dels llagostins...mmmm bons, bons... que es menjen tal com proposes un radera de l'altre, i més amb aquest rebossat de panko que és encara mes cruixent...amb una cervesseta...... mmmmm
Tu si que saps!!!
Quina mossegada de llagosti més consistent i bona, i nosaltres que només coneixiem les gambes amb gabardina..... Gràcies per compartir-la!
ResponEliminaTe han quedado espectaculares. La verdad es que deben quedar riquísimas. Me parecen ideales para un aperitivo, son un bocado extraordinario.
ResponEliminaBesos y disfruta de la Semana Santa.
quina pinta!!! i aquestes fotos.... nyam nyam, ara entenc que sigui parada obligatoria
ResponEliminapetonets
Estan para hincarles el diente jeje. Besos!
ResponEliminaAna
T'han quedat de luxe!!
ResponEliminapetons
Te has decantando por la propuesta salada pero casi dulce por el origen ¡¡¡¡una pastelería¡¡¡ Yo por la dulce, que raro.
ResponEliminaTe han quedado estupendos, y la foto genial. Bss
Virginia "sweet and sour"
Acabo de veure la recepta de la Cósima i ara em trobo amb la teva. Nenes, que en sou de dolentes, que em voleu fer enveja o què? Bravo, Nani, EXCEL·LENT!!!!!!!!!!
ResponEliminaQue buena pinta y seguro que muy ricas.Yo hice el milhojas.besinos
ResponEliminaCoincideixo que amb una cervesa aquestes gambes estan de luxe!!! un aperitiu per fer tot sovint, veritat??? Petons,
ResponEliminaNani, com sempre m'has fet viatjar uma mica!!! A Montferri ja hi he estat, però a Rio nooo!!!ptnts
ResponEliminaostres Nani, no se si m'agrada més la recepta o la foto!!!! petonets guapa
ResponEliminaNani, no solo nos deleitas con tus gambas, si no que además con esas otras delicias. Pues ya llevamos el estómago bien compuesto. Yo, de aquí, directa a la cocina, que me está entrando mucha hambre.
ResponEliminaUn beso.
Aquest llangostí vestit d'etiqueta és tot un luxe!
ResponEliminaCómo me gusta tu foto!!! Se nota la textura del panko. Besos.
ResponEliminaQuina meravella, la primera foto és com per llepar la pantalla.
ResponEliminaDeliciosa i amb aquesr sabor que tant m'agrada per viatjar quedant-se a casa!
Petonets,
Palmira
Però em convides o no? Saps, a mi m'encanta la Bossa Nova, és de les m'usiques que m'es m'agraden, junt amb els Fados, una música en portugués. O sigui que ja saps que posar-me de fons. Petonets.
ResponEliminaNani, quan les tornis a fer truca'm i vinc a casa teva!!!!! ....amb una bona cervesa artesana....mmmmm.....
ResponEliminaPetons,
Olga
L'exòtic torna a donar el punt a la teva recepta.
ResponEliminaQuan vulguis hi tornes, la cervesa ja la baixaré jo.
Ptnts
Dolça
Ooooohhhhh Nani, qué foto abre tu entrada, es espectacular y lo dice todo. Sólo con verla ya se sabe que ese tenedor pincha un exquisito y delicioso bocado.
ResponEliminaHas sido fiel a la receta original y eso me encanta.
Me alegra que te haya gustado el reto de este mes y que te haya transportado a otra tierra y otro tiempo.
Gracias por tu participación y hasta pronto :)