Un dels llibres de cuina que més m'agrada és el de Fermí Puig, Cuinetes, la tradició, de pares a fills, de Columna Edicions. El llibre és un recull de receptes del programa de ràdio El món a Rac1 amb Jordi Basté i que són d'un molt bon nivell. Una de les que més he repetit és la Rilette de conill. Us puc dir que és una autèntica delicatessen, i que sempre ve de gust. El llibre ens explica que les rilettes són pròpies del sud de França, especialment de les Landes. Avui us convido a una de cuixa d'ànec en confit.
Em van regalar un parell i no sabia què fer amb elles. Per a dues persones,
Em van regalar un parell i no sabia què fer amb elles. Per a dues persones,
Necessitarem:
- 2 cuixes d'ànec en confit
- escalunyes
- mel
- mantega
- aigua
- un bon pa llescat
Farem:
Com que les cuixes ja venen precuites, només cal posar-les entre 15/20 minuts al forn a 250º.
Després les desossem i pastem, fins que sigui una pasta homogènia, el propi greix ajudarà que hi quedi.
Per a fer aquesta operació, tal com aconsella el llibre, podem fer-ho amb guants de làtex.
Avui les hem deixat una mica desfilades.
Se serveix a temperatura ambient sobre unes llesquetes de pa torrat.
Les hem acompanyat d'unes escalunyes confitades: posem una mica d'aigua en una paella perquè es coguin i després hi afegim una cullerada de mel i mantega, així quedaran d'un daurat ben bonic.
Servim amb un bon vi i a gaudir del moment, mentre Benjamin Biolay i la Chiara Mastroianni ens canten La plage.
No ho havia sentit mai, això de Rilete. Però en veure la teva foto ja puc intuïr que m'agradarà molt. Ho faré! quines fotos més precioses, Nani. I la Chiara Mastroianni i el Benjamint m'han agradat molt! petonets
ResponEliminaComo puedes poner estas fotos tan buenas, que dan unas ganas de arañar la pantalla. Que tengas un buen día. Besos
ResponEliminaFua! que bon Nani!
ResponEliminaJo tampoc ho havia sentit mai, però t'asseguro que segur que m'agradaria! cada dia veig fotos més professionals, hauré de fer algun curset!!
ResponEliminaRes, per curiositat ja que esmenes un llibre d¡en Fermí Puig, que m'agrada molt, a lúltim llibre va afegir algunes receptes d'oients i va publicar el meus panadons! em va fer molta il·lusió! petó
ResponEliminaPrecisament acabo de fer uns raviolis amb pasta wonton farcits de confit d'ànec i me n'ha sobrat una mica... ja sé què faré per gastar-lo ;)
ResponEliminaA casa les cuixes d'ànec en confit no duren mai més d'un parell de dies, amb unes mongetes del ganxet i verduretes són una meravella...
ResponEliminaPerò aquestes rillettes, són més qu'això, tot un delicatessen fet a casa... Apuntada, que a Itàlia costa molt trobar ànec confitat !
Petonets,
Palmira
mmm, amb aquesta música tan sensual, un plat a l'alçada. No coneixia les rilettes i em sembla quelcom fantàstic... i relativament fàcils. La teva, per això exquisita, acomponyada de les escalunyes dolçes i meloses.
ResponEliminaNAni, el de sempre...ets una artista!!!!!
aquí una que freqüenta els pobles de la Catalunya nord sempre les compra fetes les rillettes... ara ja sé com fer-les a casa, heheh
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Pfff...això ha de ser un pecato di cardinale....
ResponEliminaNyam nyam nyam!!! quina combinació més bona ;-) fa poc vaig comprar un llibre de receptes de rilettes i encara ho tinc pendent. No sé a què espero perquè la torradeta de la foto té una bona pinta...
ResponEliminaMare meva quin luxe... i aquell vi que veig al fons encara ho és més! acabes de proposar un plat fantàstic, saborós i ben senzill de preparar. M'agrada ;)
ResponEliminaAixò em perd... crec que haig de deixar de mirar els blogs...
ResponEliminaPetonets
M'encanta el confit d'ànec, a mi també m'agradar utilitzar-lo de manera doferent: per farcir pasta, per fer canelons, per fer timbals... aquesta me l'apunto, la foto ho diu tot :)
ResponEliminaPetonets
Sandra
L'anec una delícia, les cebetes, un acompanyament de primera, pero el PA llescat, aisss que boooo tot!!!
ResponEliminaGaudeix dels dies de descans NANI.
Una abraçada :)
per a llepar-se'n els dits, un altre cop!
ResponEliminaEsta rilette de pato es un puro lujo. Y las cebollitas le van estupendamente.
ResponEliminaUn bocado exquisito, qué delicia con un buen vinito. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaAixò té una pinta exquisida! No coneixia el teu bloc, però me'n he enamorat. Una besada!
ResponElimina