La meva fascinació per les flors de l'hort no té límit. Que si la pesolera, que si la bajoquera, que si la carabassonera, sigui la que sigui, ara li toca a la favera. Les seves tenen un to violaci preciós i que en pocs dies es transformen en el seu fruit. No cal que digui gaire cosa més, només cal que mireu i segur que estareu d'acord amb mi. Avui farem unes faves que enamoren.
Necessitarem:
- faves
- ceba
- alls tendres
- cansalada fresca o fumada
- llonganissa fresca
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- pernil salat
Farem:
En una cassola hi posarem la cansalada i la llonganissa trossejades, que anirem fent amb el foc no massa fort amb una mica d'oli d'oliva.
Seguidament hi posarem els alls tendres trossejats i les faves.
Salpebrem i anem sacsejant la cassola, ja que si les remenem es poden desfer.
Les tapem i deixem coure a mitja ànima uns 20/25 minuts.
Al ser tan tendres es couen en el seu propi suc.
Quan servim fem unes xips d'alls tendres i una teula de pernil salat (el posem al forn calent a 180º uns 8 minuts sobre un motlle metàl·lic i agafarà la forma).
Després d'aquest plat de faves, estem al camp i la sobretaula al jardí molt gratificant, mentre Iggy Pop ens diu ...quand il me prend dans ses bras il me parle tout bas, je vois La vie en rose..., sensacions indescriptibles...
Enguany encara no n'he menjat i després de veure aquest plat i aquestes fotos no crec que tardi gaire en fer-ho!!!
ResponEliminaSaps, Nani, les faves no em fan gaire el pes, però respecto que a tu t'agradin, jejeje! El plat, mirat així, es veu deliciós!!!
ResponEliminaBon cap de setmana, bonica!
No tinc ni jardí ni molt menys hort... pero a la fruiteria del costat de casa tenen unes faves que em penso que comprare un día d'aquests per probar aquest plat tan bo!! Un petonas!!
ResponEliminaBoníssima! i m'encanta la foto de la flor de la favera, no havia tingut mai l'oportunitat de veure-la! Petons i Bon cap de setmana!
ResponEliminaGemma
Quina sort, tenir la favera a casa. Jo ja fa un any que no tinc hort i les trobo a faltar, el seu sabor tan tendre, i l'olor a l'hora de treure la tavella... boníssimes, t'han quedat! Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaNani, quin goig que fan les faveres, les flors!! quina feinada amb les tavelles. En fas alguna cosa amb les tavelles quan són tendres? a vegades les he fet com a verdura, i la Mireia les hi posa quan cou les faves tendres.
ResponEliminaAquesta és la recepta de primavera per exel·lència!!
Nani ¡¡¡¡¡¡¡MENCANTAN TUS RECETAS¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaA ver si nos podemos jubilar pronto yyyy nos podemos dedicar a la cuina y sobre todo a los nietos, Un Besazo
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLes faves m'encanten peró les faig amb tabella i hi afegeixo herba de Santa Maria que tinc al meu hortet i que li dona un sabor especial. Bon cap de setmana.
ResponEliminaQuines flors més maques i quines faves tan bones. M'has fet venir ganes de menjar faves!!!
ResponEliminaUn petó
Conxita
Aquestes flors tan delicades, tan maques i que desprès regalen aquestes faves tan bones.
ResponEliminaPreparades així són tot un menjar...
Per cert Nani, ja no rebo els emails quan penjes noves receptes... em pots desapuntar per que em torni a apuntar ?
Petonets i bon cap de setmana,
palmira
quines fotos tan precioses....estic impresionada..aquestes fotos de la pesolera, de la bajoquera, de la carabassonera, divines..i les de les faves... elegantísimes....
ResponEliminaLa recepta senzilla i sabrosisima... imagino... però una forma nova de fer faves sense grans embolics.. les probaré!
Al vostre hort hi teniu de tot! Quina sort! Segur que aquest plat amb collita pròpia guanya molt.
ResponEliminaTens raó que són molt boniques aquestes flors!
ResponEliminaI les faves ara ja són boníssimes, s'ha d'aprofitar.
Quina enveja que em fa el teu hort.......Quina sort tens!!!!
ResponEliminaI aquestes faves...han de ser.....delicioses, com tot el que tu cuines.
Petons,
Olga
Visca les faves i la preciositat de les seves flors!! quines fotos més xules!!
ResponEliminaJo sempre les he menjades amb pernil o cansalada. Provaré de posar-hi també la llonganissa. Les fotos precioses com sempre!
ResponEliminaSi que tens raó, une flors ben boniques...i una recepta de primera¡!
ResponEliminaPetó
Quines fotos més xules Nani! petonets
ResponEliminaMira, segur que la meva càmera no farà fotos tan xul.les com les teves, però donem l'adreça exacta que programo el tom-tom i demà pujo a carregar el cistell que tinc ganes de fer fotos i de fer la teva recepta!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Hola,
ResponEliminaCon lo sanas y ricas que están y el tiempo que hace que no las como. Me apunto tu receta.
Espero la entrada del miércoles :).
Besos.
Quina enveja poder tenir hortet!!!i anar veient com creixen floreixen i després a taula!!! tot plegat un gran luxe!
ResponEliminaQué delicia, tan tiernas son un lujo. Un plato sano y rico. Las fotos preciosas. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaPorque será que siempre que abro tu blog me encuentro con una agradable sorpresa. Que rico plato Nani y las fotos preciosisimas.
ResponEliminaBesos bonita.
Quin gust aquestes collites oi? Amb la canalla, ahir vam plantar de tot un altre cop! A veure què acabem collint....
ResponEliminaAprofita les faves que els hi queda poquet ;-)