La combinació de mel i llimona resulta sempre un remei molt bo per als refredats i mal de gola. Però avui farem com a curació de l'ànima unes creps, perquè segur que us milloraran l'estat d'ànim aquestes postres ben bones. El contrast de la mel amb la melmelada de llima resulta una exquisidesa. Així que toca fer-les ràpidament.
Per a una crep gran que compartirem entre quatre,
Per a una crep gran que compartirem entre quatre,
Necessitarem:
- 150 g de farina
- 1 ou
- 200 ml de suc de pinya
- 1 xic de sal
- 1 cullerada (postres) de sucre
- 1 cullerada (sopera) d'oli d'oliva
- 1 cullerada sopera de Cointreau
per a coure les creps:
- 1 trosset de mantega
per a farcir i ornar:
- mel líquida
- melmelada de llima d'Els Fruits Saborosos
Farem:
En un bol gran anem barrejant els ingredients per ordre i remenem fins aconseguir una pasta homogènia.
Un cop feta la passem per un colador o colador xinès, per tal de treure els possibles grumolls que hagin quedat.
Deixem reposar, com a mínim, una hora al frigorífic.
Escalfem la paella on els farem i hi passem una nou de mantega amb una forquilla per tot el fons.
Amb un cullerot deixem caure la meitat de pasta, la movem fins a cobrir tot el fons i quan veiem que estigui més o menys quallada i daurada la tombem i coem de l'altre costat.
En farem dues, la de sota la deixem sencera i hi posem la melmelada de llima per sobre.
La crep que va damunt la fem una mica més doble perquè no es trenqui i amb un motlle li donem forma de flor.
Guarnim amb la mel i servim.
Hem fet just perquè hauríem repetit, el proper dia doblarem les quantitats.
Mentre llepàvem les culleres Maria Bethânia ens cantava la dolça Mel.
Per a Memòries d'una cuinera.
A més de delicades i boníssimes, les teves creppes t'han quedat precioses... nani!
ResponEliminaSencillament, espectacular¡!
ResponEliminaPetó
Que boniques i que bones!! I a més a més amb poders màgics!! Petonets!
ResponEliminaLa combinació mel i llima m'encanta, és un contrast deliciós.
ResponEliminaI la crep en forma de flor queda molt bonica!
La melmelada de llima em faria molta gràcia provar-la però haig de reconeixer que el pedaç de mel tan apetitós que tens al costat del plat m'ha hipnotitzat! mmmm....!!
ResponEliminaQue espetáculo Nani!!!!
ResponEliminaQuina crep més preciosa, Nani!! m'has deixat amb la boca oberta, a punt de menjar-ne un trosset i la combinació m'encanta! Estem massa acostumats a fer-les individuals, per això la idea de fer-la gran per compartir-la entre 4 m'ha agradat molt!
ResponEliminaPetons!! :)
Mel i llimona és una combinació divina i perfecta per cuidar-se molt molt.
ResponEliminaI aquest crep presentat així sembla un postre de luxe! M'encanta com ha quedat.
espero que et posis bé aviat!
Petonets,
Palmira
T'ha quedat un pastís preciós! Aquesta bresca, te la vas acabar menjant no? M'agrada molt menjar la mel directament de la bresca, és boníssim!petons
ResponEliminaNani, és que no pares, em dóna la sensació que cada dia aquí hi ha una recepta diferent, jeje! m'encanta aquesta!
ResponEliminabona setmana, guapa, i bona diada de sant jordi per demà!
Mare meva Nani!!! quina presentació més xula!!! petonets
ResponEliminaQuina monada de presentació i quines fotos més maques, m'encanten!!! Jo encara els tinc pendents de fer, com sempre a l'última moment jejjee, la idea de la melmelada de llima l'he trobat genial, i m'ha donat alguna que altre idea jajjaja.
ResponEliminaPetonets!!!
OOOOHHHH!!!! Nani... ara que tinc melmelada de llimona... sembla que darrerament tenim telepatia entre Tarragona i la ciutat ganxeta.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
UUuuuuiiiii!! Quina recepta tan original!! ...i amb espectacular presentació!!! (com totes les que fas....)
ResponEliminaLa meva germana és molt aficionada a fer melmelada de llimona i creps. Li passaré la recepta!!!
Petons, Nani!!!
Olga
Els teus creps m'han semblat una delícia; inclús s'hem ha omplert la boca aigua de bon matí.
ResponEliminaUnes FOTOS PRECIOSES I TOT EL POST PER ADMIRAR!!!
Bon dia de SANT JORDI BONICA!!!
Bon dia! Teniu un petit regalet al nostre blog: http://www.clickpicsblog.com/2013/04/best-blog-award.html
ResponEliminaHe de dir que quina preciositat de crêpes, i quina bona pinta! Ho haurem de provar a casa! :)
Espectacular Nani, només amb la presentació ja m'ho menjaria tot però si a més m'hi poses aquesta bresca de mel deliciosa i un toc de llima ohhhh, ohhhh i ohhhh!
ResponEliminaTe ha quedado de lujo, qué presencia, entra por los ojos. Y el sabor con lo que me gusta la miel y el limón, me lo imagino!!.
ResponEliminaAixò no és una crêpe, això és una festa!!!
ResponEliminaQuines fotos tan empresionants....m'encanten les celdes de mel...els crêpes i aquests talls tant macos que els hi has fet...mel i llima.... impresionada m'has deixat!!!!
ResponEliminaPerò les fotos son precioses!!!!!!!!!!
gràcies pels ànims! segur que estava boníssim, però a la vista és maquíssim!!! ptó
ResponEliminaMermelada de lima!! Eso ha sonado mejor que bien. La presentación ha quedado preciosa. Enhorabuena. Y ese trocito de panal!!! Me ha encantado. Este mes no puedo estar en el reto de Memories, pero al siguiente no falto. Besos.
ResponEliminaQue bons deuen ser!! Per cert les fotos precioses amb el troçet de panal i la flor que has fet a la crep.
ResponEliminaPtns.
SU.
Nani los creps espectaculares peros las fotos, estas fotos me enamoran totalmente.
ResponEliminaBesos bonita.
Que original amb aquesta flor, i quina crep més bona i curativa, de fet jo de petita sempre les menjava de llimona i sucre i m'encantava!! ara m'he passat a la nutella i coco!!
ResponEliminapetonets
La foto de la taula és preciosa i molt original la forma que li has donat a les creps.
ResponEliminaLa mel és de la visita que vas fer?
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Quines creps més bones!!! Jo tinc mel del meu tiet a casa i està de vici!
ResponEliminaLa segona foto es fantàstica.
Petons i bon cap de setmana!
Quines creps més maques tan quedat i que bones!! petons
ResponElimina¡Qué receta tan buena!! No sólo por la pinta, que es estupenda, también por la originalidad de su composición... y las fotos... preciosas!!! Acabo de conocer este blog pero me quedo por "aquí".
ResponEliminaUn saludo,
Marta ("Sweet & Home la Vida es Dulce")
Quina presentació tan bonica! La mel i la llima ho rematen. Boníssimes!
ResponEliminaMarta
Hola Nani,
ResponEliminaT'acabo de descubrir gràcies al curs d'estilisme de Jackie. Fantàstic blog. Ja em tens per aquí :D
Salutacions!
Quina preciositat!! i a més boníssim!!
ResponElimina