dilluns, 7 de setembre del 2020

Un pícnic al bosc


Amb tot això de la pandèmia sembla que necessitem, més que mai, sortir a respirar aire lliure a la natura. I resulta molt gratificant fer sortides a paratges naturals amb qualsevol excusa, i per descomptat que fer un pícnic és un molt bon motiu per a estar amb aquells que volem compartir taula de manera tranquil·la, tot prenent les mesures corresponents. Així que vaig agafar dues de les meves adolescents preferides i cap al bosc que vàrem anar. 
La Violeta i l'Andrea són amigues des de sempre. Les primeres imatges en vídeo que tinc de les dues són de la festa del primer aniversari de la Violeta (la del cabell més curt) que tot just començava a aguantar-se dreta i l'Andrea li donava la maneta perquè comencés a caminar. Es diuen germanes de vida. I la casa d'una és la casa de l'altra: es parlen pel celobert a on donen les seves respectives habitacions. Van començar a caminar per la vida juntes i juntes continuen caminant. Varen venir a passar un parell de dies a casa i vaig proposar d'anar a fer una sortida al bosc tot fent un pícnic per al blog: ho van acceptar de bon grat. El paratge és un lloc per on passo sovint i és adequat per anar amb petits o més grans. Jo vaig organitzar un àpat saludable i lleuger, que no vaig tardar més d'una hora en preparar: hummus -amb cigrons cuits per mi, així no generem deixalles- i servit en barquetes mexicanes, patates del meu hort al vapor, tires de pollastre arrebossat, cogombre del meu hort acompanyat de salmó fumat (vaig descobrir que a la Violeta li encanta!), llimonada feta a casa, síndria tallada i bastonets de pa per a acompanyar. He de dir que quan preparo una sortida amb menjar preparat el poso en recipients hermètics de colors de Valira, una empresa de Reus, al Baix Camp, que fabrica amb materials respectuosos per al medi ambient i que inverteix en innovació. Tots els contenidors també em funcionen molt bé per a organitzar el rebost o prendre el menjar a la feina, sobretot els transparents que em deixen veure el contingut. Poden anar al rentavaixella, no agafen olor, poden anar al congelador o al microones i les tapes no es deformen. Fa molt de temps que els tinc i estan com el primer dia. Per a transportar allò que cal que estigui calent o fred funciona molt bé l'Urban bag, una bossa de mà tèrmica de disseny modern que es pot portar també com a motxilla. I què dir de l'Inoxterm per a mantenir en fred o calor allò que ho necessiti. En aquest cas hi vaig posar la síndria que va aguantar fresca per a ser servida a les postres. Tenir aquests recipients ho posa tot molt fàcil a l'hora d'organitzar i repartir el menjar. A part, resulta més bonic a l'hora de posar-ho al frigorífic o a taula (si ho prenem de pícnic). 
Les dues nenes van parar taula entre riures i converses de les seves coses. Les vaig deixar al seu aire mentre les fotografiava. Quin goig ser jove, tot és bonic. I elles, que sense posar, actuaven tal com són. El menjar va resultar del seu gust. I en acabar, se'n van anar als gronxadors a cantar. Jo també m'hi hauria gronxat. Tal com he dit abans, per aquest entorn hi passo tot sovint per no dir que cada dia. I alguna vegada m'he trobat una mare amb petits que hi berenen amb productes de brioixeria industrial i begudes ensucrades. I no puc comentar res perquè penso que preparar un coc o unes senzilles llesques de pa amb una presa de xocolata i una llimonada feta a casa seria molt més bo i sa...
Aquí només teniu una petita mostra d'allò que podem preparar per a un pícnic. Poseu-hi imaginació i feu el vostre.

hummus,
 - 400 g de cigrons cuits
 - 1 all
 - aigua, 3/4 del tap de la Thermomix
 - 1 llimona gran, el seu suc
 - oli d'oliva verge extra, 3/4 del tap de la TM
 - 1 culleradeta de tahina, pasta de llavors de sèsam
 - sal
 - 30 g de llavors de sèsam torrat
 - pebre vermell dolç
Posem tots els ingredients al vas de la Thermomix i deixem un minut a velocitat 5.
Jo acostumo a fer-lo a ull, per la qual cosa aquestes quantitats es poden modificar al gust.
A mi m'agrada amb certa textura, però si el voleu més fi doneu-li més velocitat a la TM o el passeu per un colador metàl·lic de reixa fina.
El poseu en un contenidor hermètic, empolvoreu una mica de pebre vermell dolç i unes gotes d'oli d'oliva verge extra.
El podeu servir en unes barquetes de tortilla mexicana i es menja tot.
En una recepta anterior d'hummus al blog vaig substituir l'all per pasta d'almadroc (formatge d'ovella, all i oli d'oliva verge extra) i va quedar deliciós. 
Recordo que els cigrons són una font de salut, es conreen a les nostres contrades i en podem gaudir en qualsevol època de l'any. 

patates al vapor,
 - patates
Les pelem i les coem al vapor fins que siguin toves.
Quan s'hagin refredat les posem en un contenidor hermètic.
A l'hora de servir les acompanyem d'una cullerada de maionesa que tindrem en fresc dins l'Urban Bag i uns ous de guatlla bullits en aigua durant uns 7 minuts.

pollastre arrebossat,
 - tires de pit de pollastre
 - 1 ou
 - pa ratllat 
 - oli d'oliva verge extra
 - sal
 - nou moscada
Passem les tires de pollastre per l'ou batut amb un xic de sal i nou moscada ratllada.
Seguidament les passem pel pa ratllat i fregim amb oli d'oliva a foc moderat.
Traiem i les posem en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'oli.
Quan s'hagin refredat les posem dins un contenidor hermètic i tapem.

cogombre confitat,
 - 1 cogombre tallat a rodanxes fines
 - sal marina
 - vinagre de vi blanc, una tassa de cafè 
 - granets de pebre rosa
 - una branqueta de fonoll
 - 2 culleradetes de sucre de llustre
 - ratlladura de gingebre al gust
Posem les rodanxes del cogombre en una escorredora i les salem.
Deixem reposar uns 30 minuts i les rentem, eixuguem amb paper de cuina i les posem dins un contenidor hermètic amb el vinagre, el sucre, el gingebre, el pebre rosa i la branqueta de fonoll.
Tapem.
Servim amb salmó fumat.

llimonada,
 - 1 litre d'aigua
 - el suc de dues llimones grans
 - 3 cullerades soperes de sucre morè
 - fulletes de menta
Barregem els ingredients i la posem en fresc.
Per a transportar-la la posem dins de l'Urban Bag.

les postres,
 - síndria tallada a dauets 
La posem dins l'Inoxterm per a mantenir-la fresca. 

per a acompanyar,
Bastonets de pa i barquetes de tortilles mexicanes.

Un cop acabat el dinar, les havia de tornar a casa seva. Al cotxe anaven als seients del darrere. Tot eren riures mentre escoltaven la seva música preferida: un grup coreà, les Blackpint. Anaven cantant en anglès i coreà alhora. Contentes, sense res que les amoïnés. Que la vida les mantingui així de felices...

Whistle, Blackpink


2 comentaris:

  1. Tot té molt bona pinta. M'encanta el tema de fer pícnic... amb un munt de coses damunt les estovalles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El menjar que entra per la vista i si ho poses bonic, encara millor.

      Elimina