dilluns, 8 d’agost del 2022

Musclos per sopar, un llibre i una recepta



... En qualsevol cas no els podíem deixar d'aquella manera, sense coure, perquè s'haurien fet malbé, és a dir, s'haurien mort per si mateixos. Per això la meva mare els va posar a coure. Jo vaig pensar, a veure qui és capaç de menjar un sol musclo ara i, en efecte, ningú no volia musclos, només el meu germà es va menjar les patates, perquè la meva mare també les va fregir mentre bullia els musclos. Al cap d'una estona teníem una enorme plàtera de musclos damunt de la taula, però a ningú no li venien de gust...

Paràgraf de la pàg. 28 del llibre 'Musclos per sopar' de Birgit Vanderbeke, de la col·lecció 'Petits plaers', editat per Viena Edicions, publicat el 2021 i traduït per Marisa Presas. 
Amb autorització de l'editorial.

Sobre la col·lecció ja en vaig parlar a la recepta de les magdalenes amb xocolata i els petits plaers quotidians, amb el llibre 'Una vil·la a Florència' de William Somerset Maugham. I és que m'agraden tant que en tinc uns quants. Són llibres deliciosos i que es llegeixen en un tres i no res. Els tinc, tal com vaig dir, per quan he de començar un de nou o en mig d'un totxo, per a descansar. I aquest dels musclos em va mantenir en vil mentre el llegia, tot esperant la trucada telefònica... Molt recomanable i de pas, també aprofito de dir-vos que 'El ball' de la ucranïnesa Irène Némirovsky, entra als meus favorits. Ja teniu lectura per a dies de peresa... 

En llegir el paràgraf del llibre em va venir al cap de preparar uns musclos perfumats amb alfàbrega del meu hort, sense complicació. Qui no sap preparar-los de manera senzilla? I de pas, unes patates noves de les petites, per acompanyar-los. Va, que ho explico amb poques paraules.

Ingredients per a dues racions,
 - 1 kg de musclos, els meus són del Delta de l'Ebre
 - 1 ceba grossa trossejada
 - 1 all picat
 - 150 ml de vi blanc
 - pebre en gra
 - fulles d'alfàbrega
 - oli d'oliva verge extra

En una paella amb oli d'oliva hi posem la ceba i l'all, durant uns minuts fins que quedi nacrada i no agafi color. Seguidament, hi afegim el vi i deixem reduir. Rentem bé els musclos amb aigua freda, traient les barbes i rascant bé la closca. Els posem a la paella junt amb uns grans de pebre i unes fulles d'alfàbrega. Tapem i que es coguin fins que s'obrin, tot remenant la paella de tant en tant. Un cop oberts el traiem i reservem. Fem bullir el suc que ha quedat a la paella i el passem per la batedora. Els servirem amb la salsa per sobre i unes fulles d'alfàbrega picades finament. Els acompanyarem amb les patates noves més petites que haurem bullit amb pell. Les passarem per una paella amb oli d'oliva verge extra, amb romaní, sal i pebre. Si a més obrim un vi blanc de la terra ben fresc, tocarem el cel.

Recomanació de la setmana, un documental de Netflix: 'Besa la Tierra, agricultura regenerativa'. Un documental on celebritats activistes i científics expliquen que una de les claus per a combatre el canvi climàtic i preservar el planeta pot ser una agricultura respectuosa amb la terra. Amb l'actor Woody Harrelson que surt al repartiment, veiem que queda molta feina per fer i de com multinacionals poderoses i sense escrúpols són les que ens porten per on volen, cosa que ja sabem. Molt recomanable. 

Fa uns dies la MariPau em va dir que li agradava l'Iggy Pop. A mi també, i molt.

           ... Everybody's talking at me
                  I don't hear a word they're saying
                       Only the echoes of my mind...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada