dilluns, 6 de febrer del 2023

Brownie marbrat de tres xocolates



Havia anat a fer la caminada diària, feia fred i tenia ganes d'arribar a casa. Pel camí vaig trobar un ametller, d'un tros abandonat, tot florit i em vaig fer un pom. M'agraden molt aquestes flors efímeres i els pètals que van caient sobre la taula a mesura que passen els dies. Són pura poesia.

Un cop vaig arribar a casa, em vaig posar a la cuina a preparar un brownie. De tant en tant el cos em demana xocolata. Tenia a l'armari de tres tipus: negra, amb llet i blanca. D'aquelles que es fonen per a fer postres i pastissos. Venia de gust engegar el forn. I així va sortir aquest brownie que no va durar més de 48 hores. 

Ingredients,
 - 70 g de xocolata negra trossejada
 - 70 g de xocolata amb llet trossejada
 - 70 g de xocolata blanca trossejada
 - 90 g de mantega amb sal
 - 120 g de sucre morè
 - 70 g de farina
 - 4 ous
 - 65 g de formatge fresc tipus Philadelphia
 - sucre i farina per al motlle
 - sucre de llustre per a empolvorar

Fonem les xocolates amb 30 g de mantega cadascuna respectivament en un cassó. Jo ho he fet amb el microones, controlant el temps, de mica en mica i en petits bols. Reservem.
Seguidament, batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum, afegim el formatge fresc, continuem batent i hi posem la farina. Ho barregem tot molt bé i ho dividim en tres parts que mesclarem amb cada una de les xocolates. Mentrestant, posem el forn a escalfar a 180℃. Untem un motlle de 20 x 20 cm amb mantega i empolvorem amb farina. Aboquem les tres xocolates barrejant al gust. Enfornem entre 15 i 20 minuts, potser fins a 25. Tot dependrà del forn de cadascú i que el brownie no ha de quedar sec, sinó més aviat humit. El deixarem reposar cinc minuts abans de desemmotllar. El tallarem en petits trossos quadrats i empolvorem amb el sucre de llustre.
El brownie és un tipus de pastís de xocolata de textura densa i que s'acostuma a servir en trossos petits, mida mossegada. Si ens ve de gust, hi podem afegir nous, com en el post del que vaig fer amb Xocolata Creo o el farcit de curd de ceps i melmelada de rossinyols. També trobareu al blog el coc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa o el pastís de mousse de xocolata. Bé, si cerqueu a l'etiqueta xocolata, en trobareu més. 

Petits suggeriments: aquesta setmana he vist una sèrie japonesa que m'ha robat el cor, Makanai, La cuinera de les maiko. El valor de l'amistat de dues nenes adolescents. Amb imatges gastronòmiques delicades i que m'han fet entrar ganes d'anar cap a la cuina. La trobareu a Netflix. I sense moure'm de Netflix una pel·lícula amb la gran Kate Winslet i en Josh Brolin, Labor Day (Una vida en tres dias). Un drama romàntic i també amb bones imatges gastronòmiques a la cuina. Aquesta setmana farà fred i vindrà de gust sofà, manta i cine. Ah, i xocolata. 

Where or When, Benny Goodman Trio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada