Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de febrer del 2023

Brownie marbrat de tres xocolates



Havia anat a fer la caminada diària, feia fred i tenia ganes d'arribar a casa. Pel camí vaig trobar un ametller, d'un tros abandonat, tot florit i em vaig fer un pom. M'agraden molt aquestes flors efímeres i els pètals que van caient sobre la taula a mesura que passen els dies. Són pura poesia.

Un cop vaig arribar a casa, em vaig posar a la cuina a preparar un brownie. De tant en tant el cos em demana xocolata. Tenia a l'armari de tres tipus: negra, amb llet i blanca. D'aquelles que es fonen per a fer postres i pastissos. Venia de gust engegar el forn. I així va sortir aquest brownie que no va durar més de 48 hores. 

Ingredients,
 - 70 g de xocolata negra trossejada
 - 70 g de xocolata amb llet trossejada
 - 70 g de xocolata blanca trossejada
 - 90 g de mantega amb sal
 - 120 g de sucre morè
 - 70 g de farina
 - 4 ous
 - 65 g de formatge fresc tipus Philadelphia
 - sucre i farina per al motlle
 - sucre de llustre per a empolvorar

Fonem les xocolates amb 30 g de mantega cadascuna respectivament en un cassó. Jo ho he fet amb el microones, controlant el temps, de mica en mica i en petits bols. Reservem.
Seguidament, batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum, afegim el formatge fresc, continuem batent i hi posem la farina. Ho barregem tot molt bé i ho dividim en tres parts que mesclarem amb cada una de les xocolates. Mentrestant, posem el forn a escalfar a 180℃. Untem un motlle de 20 x 20 cm amb mantega i empolvorem amb farina. Aboquem les tres xocolates barrejant al gust. Enfornem entre 15 i 20 minuts, potser fins a 25. Tot dependrà del forn de cadascú i que el brownie no ha de quedar sec, sinó més aviat humit. El deixarem reposar cinc minuts abans de desemmotllar. El tallarem en petits trossos quadrats i empolvorem amb el sucre de llustre.
El brownie és un tipus de pastís de xocolata de textura densa i que s'acostuma a servir en trossos petits, mida mossegada. Si ens ve de gust, hi podem afegir nous, com en el post del que vaig fer amb Xocolata Creo o el farcit de curd de ceps i melmelada de rossinyols. També trobareu al blog el coc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa o el pastís de mousse de xocolata. Bé, si cerqueu a l'etiqueta xocolata, en trobareu més. 

Petits suggeriments: aquesta setmana he vist una sèrie japonesa que m'ha robat el cor, Makanai, La cuinera de les maiko. El valor de l'amistat de dues nenes adolescents. Amb imatges gastronòmiques delicades i que m'han fet entrar ganes d'anar cap a la cuina. La trobareu a Netflix. I sense moure'm de Netflix una pel·lícula amb la gran Kate Winslet i en Josh Brolin, Labor Day (Una vida en tres dias). Un drama romàntic i també amb bones imatges gastronòmiques a la cuina. Aquesta setmana farà fred i vindrà de gust sofà, manta i cine. Ah, i xocolata. 

Where or When, Benny Goodman Trio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada