dilluns, 15 de maig del 2023

Pavlova amb fruits rojos



Malgrat que puguin semblar difícils, aquestes postres que es veuen aparatoses i espectaculars són molt fàcils de fer. Una base de merenga, nata muntada per sobre i fruits al natural que la coronen, cruixent per fora i humit per dins: aquesta és la 'Pavlova'. Diuen que s'anomena així en honor a la ballarina russa Anna Pávlova de quan visitar Nova Zelanda i li varen dedicar aquest pastís. 

I la meva imaginació se'n va amb els tuls i gases del seu tutú. El munto amb pics tal com agrada fer-ho quan preparo merenga. Aprofito per acompanyar-la amb maduixes de l'hort que van sortint, poques i no massa esplèndides. Per més que les cuidi, la temperatura i la sequera no ajuden. Les cireres venen del Gerard de Bràfim, les que també van sortir al post que vàrem fer tot just fa un any amb la Diana de Go Floral. I d'aquella entrada guardo molt bon record, gràcies, Diana. I la combinació dels colors de les roses amb les cireres em va agradar tant que he repetit el seu estilisme amb les poques roses que em queden al jardí: una plaga d'insectes se les estan menjant totes. I en veritat m'agraden igual quan són fresques que quan s'han assecat. D'una bellesa especial elles, les roses. 

Prepararem una 'pavlova' per a quatre amb els següents ingredients,
per fer la merenga,
 - 70 g de clares d'ou
 - 140 g sucre (el doble)
 - unes gotes de llimona, una culleradeta de cafè
 - unes gotes de vinagre blanc, una culleradeta de cafè
 - 20 g de maizena
per muntar la nata,
 - 200 ml de nata líquida de 35% MG
 - dues cullerades soperes de sucre
per ornar,
 - fruits rojos: maduixes, cireres, nabius

Batem les clares fins que es facin pics suaus. Anirem afegint el sucre gradualment i fins que brilli la barreja. Seguidament, afegim la maizena i el vinagre i ho acabem de barrejar. 
En una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat i on haurem dibuixat la mida de la merenga que volem. Aquesta de la foto fa 20 cm. Fem la forma amb una cullera i enfornem. Haurem preescalfat el forn a 150 ℃ i al moment d'enfornar el baixem a 120 ℃. Fornegem durant una hora i apaguem el forn. Esperem una mitja hora abans de treure la merenga.
Muntem la nata amb la batedora i quan veiem que té prou cos anem afegint el sucre. No ens passem de batre perquè es podria tornar mantega.
Adornem amb els fruits que hàgim triat i servim. 

Per la ràdio sonava la cançó del film 'Els paraigües de Cherbourg'. Potser per allò que tenim tantes ganes de veure com plou. La cantava Matt Monro, I Will Wait For You. Mare meva, quina versió més bonica. I si la voleu a ritme de bossa nova, teniu en francès la de la Lisa.




2 comentaris: