Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 16 de desembre del 2024

Coc sense gluten amb nabius


He de reconèixer que a vegades compro ingredients per tenir-los al rebost, però sense pensar què podré fer amb ells. Fa uns dies em vaig adonar que la farina de cigró que tenia caducaria aviat, així que la vaig agafar per fer un coc sense gluten d'una recepta que em van donar fa temps. I aquí la teniu.

Resulta de gust diferent, però no per això és menys bo. Els nabius li donen una mica d'humitat i no resulta tan sec. Aconsello passar-los per la paella amb una cullerada de mantega durant un parell de minuts i sense deixar de remenar, abans de posar-los sobre la massa. Va, feu-lo, que aquests dies de fred anirà bé sucar en una xocolata desfeta ben calenta. 
Per fer la fotografia inicial vaig aprofitar que la Violeta era a casa i portava unes ungles ben divertides.

Ingredients per a un motlle de 20 x 20 cm,
 - 200 g de farina de cigrons ecològica sense gluten
 -  50 g de farina de moresc ecològica sense gluten
 - 1 pensament de sal
 -  80 g de panela
 -  2 ous
 - 100 g d'avellanes torrades triturades
 - 150 ml de llet
 - 1 sobre de llevat sense gluten de 16 g
 - 125 g de nabius
 -   60 g d'ametlles triturades
 - mantega 

Engeguem el forn a 170℃ mentre preparem la massa del coc. En un bol barregem les farines, el llevat i la sal. Afegim les avellanes ben triturades, quasi convertides en crema. En un robot de cuina batem els ous amb la llet i afegim la barreja d'abans. Pastem la massa i la posem al motlle que haurem untat amb mantega. Per sobre hi posarem les ametlles triturades (jo tenia les que em van sobrar dels panellets) i els nabius. Enfornem durant uns 35 minuts. L'haurem de deixar refredar abans de desemmotllar-lo. Tallem a quadrats i servim. Serà ideal per acompanyar la llet del matí per esmorzar.

Un temps pour tout, Vincent Delerm


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada