He de reconèixer que a vegades compro ingredients per tenir-los al rebost, però sense pensar què podré fer amb ells. Fa uns dies em vaig adonar que la farina de cigró que tenia caducaria aviat, així que la vaig agafar per fer un coc sense gluten d'una recepta que em van donar fa temps. I aquí la teniu.
Resulta de gust diferent, però no per això és menys bo. Els nabius li donen una mica d'humitat i no resulta tan sec. Aconsello passar-los per la paella amb una cullerada de mantega durant un parell de minuts i sense deixar de remenar, abans de posar-los sobre la massa. Va, feu-lo, que aquests dies de fred anirà bé sucar en una xocolata desfeta ben calenta.
Per fer la fotografia inicial vaig aprofitar que la Violeta era a casa i portava unes ungles ben divertides.
Ingredients per a un motlle de 20 x 20 cm,
- 200 g de farina de cigrons ecològica sense gluten
- 50 g de farina de moresc ecològica sense gluten
- 1 pensament de sal
- 80 g de panela
- 2 ous
- 100 g d'avellanes torrades triturades
- 150 ml de llet
- 1 sobre de llevat sense gluten de 16 g
- 125 g de nabius
- 60 g d'ametlles triturades
- mantega
Engeguem el forn a 170℃ mentre preparem la massa del coc. En un bol barregem les farines, el llevat i la sal. Afegim les avellanes ben triturades, quasi convertides en crema. En un robot de cuina batem els ous amb la llet i afegim la barreja d'abans. Pastem la massa i la posem al motlle que haurem untat amb mantega. Per sobre hi posarem les ametlles triturades (jo tenia les que em van sobrar dels panellets) i els nabius. Enfornem durant uns 35 minuts. L'haurem de deixar refredar abans de desemmotllar-lo. Tallem a quadrats i servim. Serà ideal per acompanyar la llet del matí per esmorzar.
Un temps pour tout, Vincent Delerm
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada