Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 21 de desembre del 2024

Crema amb xaiota i altres hortalisses



La tercera recepta exprés d'aquesta setmana és ben senzilla, com totes les cremes, i molt saludable. De la xaiota ja n'he parlat d'altres vegades amb distintes maneres de cuinar-la. Teniu el sashimi de tonyina amb tempura de chuchú, gambetes i calamarsons de Tarragona amb xaiota i un vi del Penedès i un guisat de llentíes, rovellons i xaiota

La xaiota (Sechium edule) també coneguda com a segui o sequi, era molt utilitzada a la cuina de la meva mare al Brasil, principalment en sopes i guisats. Com que resulta insípida de gust, cal barrejar-la amb altres hortalisses. Conté molta aigua -la fa ideal per a perdre pes-, vitamines i minerals i es pot menjar cuita o crua. Les que tinc a casa me les va donar el meu veí, en Pierre, que em va dir que la llavor que va sembrar li van portar de Costa Rica. De fet, sembla que la seva procedència és de centreamèrica. 

Doncs som-hi a preparar aquesta crema que ens anirà ideal per escalfar el cos i l'ànima.

Els ingredients no cal pesar-los i en podem posar els que més ens agradin: xaiota neta i pelada, pastanaga, patata, ceba, porro i algun més que trobem pel calaix de la nevera. Pelem les verdures i les trossegem. Les posem en una olla amb unes cullerades d'oli d'oliva verge extra i les saltem. Salpebrem i si us ve de gust, una culleradeta de cúrcuma. Afegim aigua fins a cobrir les verdures i deixem bullir fins que siguin tendres. Ho triturem amb el robot de cuina a velocitat màxima fins a deixar la crema ben fina. També hi podem posar una cullerada de mantega i la perfumarà. Servim amb crostonets de pa fregit o unes gotes d'oli d'oliva o uns trossets de formatge al gust. Més fàcil impossible. Menjar bé no costa.

Un jour de différence, Susie Arioli & Jordan Officer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada