La xaiota (Sechium edule) també coneguda com a segui o sequi, era molt utilitzada a la cuina de la meva mare al Brasil, principalment en sopes i guisats. Com que resulta insípida de gust, cal barrejar-la amb altres hortalisses. Conté molta aigua -la fa ideal per a perdre pes-, vitamines i minerals i es pot menjar cuita o crua. Les que tinc a casa me les va donar el meu veí, en Pierre, que em va dir que la llavor que va sembrar li van portar de Costa Rica. De fet, sembla que la seva procedència és de centreamèrica.
Doncs som-hi a preparar aquesta crema que ens anirà ideal per escalfar el cos i l'ànima.
Els ingredients no cal pesar-los i en podem posar els que més ens agradin: xaiota neta i pelada, pastanaga, patata, ceba, porro i algun més que trobem pel calaix de la nevera. Pelem les verdures i les trossegem. Les posem en una olla amb unes cullerades d'oli d'oliva verge extra i les saltem. Salpebrem i si us ve de gust, una culleradeta de cúrcuma. Afegim aigua fins a cobrir les verdures i deixem bullir fins que siguin tendres. Ho triturem amb el robot de cuina a velocitat màxima fins a deixar la crema ben fina. També hi podem posar una cullerada de mantega i la perfumarà. Servim amb crostonets de pa fregit o unes gotes d'oli d'oliva o uns trossets de formatge al gust. Més fàcil impossible. Menjar bé no costa.
Un jour de différence, Susie Arioli & Jordan Officer
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada