Un cop passades les festes de Nadal tenia ganes de pujar a la muntanya. Vaig decidir d'anar a Farena, un poblet que és una entitat de població del municipi de Mont-ral, a l'Alt Camp. Està a les muntanyes de Prades en un coster a l'esquerra del riu Brugent, amb un paratge natural i amb una flora excepcional.
I tot això ho explico, tot i ser una recepta exprés i per a mandrosos i amb un resultat esplèndid, perquè portava la ràdio del cotxe posada i de sobte en Pep Nogué, a Catalunya Ràdio va explicar la que teniu aquí. Em va venir ganes de preparar-la i de baixada vaig aturar-me a Valls a comprar l'espatlla de xai que necessitava (i de pas va caure una de petita de cabrit). El xai queda tendre i molt bo. I què dir de les patates i de la ceba.
Ingredients,
- 1 espatlla de xai
- oli d'oliva verge extra
- unes branquetes de romaní
- sal i pebre
- patates
- ceba
Manera de fer,
Engeguem el forn a 125 ℃. En una safata de forn o de fang posem l'espatlla salpebrada sobre un llit de patates i ceba també salpebrades, reguem, sense estalviar, amb l'oli d'oliva. Hi afegim les branquetes de romaní. Enfornem durant quatre hores. Passat el temps augmentem la temperatura a 200℃ i ho deixem coure vint minuts més. Traiem i servim. Tan senzill com això.
He de dir que els 20 minuts últims a 200℃ els he fet afegint vapor, el que dona el forn, i ha deixat la carn molt amorosa.
Al blog podeu trobar una altra manera de coure l'espatlla en set hores a foc lent, una recepta francesa.
Ricordo d'infanzia, Gigi D'Alessio & Cesária Évora
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada