Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 11 de desembre del 2024

Carbonada flamenca



Amb això que arxivo fotografies tot repassant viatges, fa uns dies em vaig topar amb les d'una curta escapada a Brussel·les i en veure la 'carbonada' que vaig menjar en un restaurant prop de la Gran Place, em va venir de gust preparar-ne. A casa ens agrada i acostumo a fer-ne, sobretot ara amb el fred perquè entra molt bé.

Aquest plat queda millor si es prepara d'un dia per l'altre, ja que la carn es confita i queda més tendra. Es fa amb cervesa belga negra stout (amarga), però jo he agafat una d'aquí. A l'hora de triar mostassa podeu posar la que us vingui de gust, jo n'hi he posat a l'antiga amb els granets perquè sortissin a la fotografia. I així, mentre tenia la cassola al foc, anava recordant els passejos per la ciutat, les visites als museus i el gust de la seva gastronomia. I aquí teniu la meva carbonada. 

Ingredients per a tres racions generoses,
 - 600 g de jarret tallat a daus
 - 350 g ceba tallada en juliana
 - 1 all esmicolat
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 60 g mantega
 - 4 llesquetes de pa torrat
 - 1 cullerada generosa de farina
 - 1 cervesa negra 33 ml
 - 1 fulla de llorer
 - 1 branqueta de farigola
 - 1 cullerada de panela, sucre morè
 - sal i pebre
 - 1 cullerada de mostassa

Com la preparem,
Salpebrem la carn i la posem a enrossir a la cassola amb l'oli d'oliva i reservem. A la mateixa cassola, hi posem la mantega i saltem la ceba. Afegim l'all i remenem, deixant que es cogui un minut. Empolvorem amb la farina i remenem durant un parell de minuts. Posem la carn i hi aboquem la cervesa, afegim la fulla de llorer, la farigola, la mostassa i la panela. Salpebrem. Tapem la cassola i deixem coure un parell d'hores a foc suau, fins que la carn estigui tendra. Afegim per sobre les llesquetes de pa torrat. L'endemà, abans de servir-la, la tornem a posar a foc suau una hora més (les llesquetes de pa ajudaran que la salsa tingui més consistència quan la remenem). Si convingués, hi afegim una mica de caldo de verdures o aigua, perquè no s'aferri. Anem controlant tot remenant. A l'hora de servir podem guarnir amb julivert tallat. Tinguem preparades unes patates fregides, una amanida al gust i pa per sucar.

Brussel·les és l'univers de René Magritte, és la imaginació d'Hergé amb el seu Tintín i ve de gust passejar pels seus carrers amb Jacques Brel de fons.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada