Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 18 de desembre del 2024

Pinya perfumada amb Chartreuse verd



Aquesta setmana tres receptes exprés: fàcils i amb pocs ingredients. Venen dies d'àpats amb molt de menjar i procurarem menjar fruita per a fer baixar-lo.

Quan veig una pinya no puc deixar en el meu pare. Quan en trèiem a taula li venien els records i ens els explicava: quan va arribar al Brasil es va comprar un camió i feia transports. Quan arribava el punt de les pinyes ens deia com anava a les extenses plantacions a buscar-ne per a després portar-les als mercats de Rio. De com les tallaven de la planta i les carregaven a munts. Quines fotografies virtuals més boniques en venen al cap amb les seves paraules. 
Com que és una recepta exprés ha de ser curta i fàcil. Som-hi.

Ingredients,
 - pinya natural pelada i tallada a rodanxes
 - sucre morè
 - mantega
 - Chartreuse verd, o si preferiu, un licor al vostre gust

Us confesso que he comprat la pinya ja neta i tallada, però si la compreu sencera molt millor.
L'arrebosseu amb sucre morè i la poseu en una paella calenta, deixant que es vagi caramel·litzant d'un costat i l'altre fins a tenir un color daurat. Afegim una cullerada sopera de mantega i que es vagi lligant amb el caramel. Finalment, afegim el licor i deixem coure un parell de minuts, tot donant-li tombs als talls. Servim al moment. L'he acompanyat amb uns talls de coca dolça que havia sobrat de fa uns dies i els he cuit com si fossin rostes de Santa Teresa. Tot rodó.

Saudade boa, Tiago Iorc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada