Aquesta setmana tres receptes exprés: fàcils i amb pocs ingredients. Venen dies d'àpats amb molt de menjar i procurarem menjar fruita per a fer baixar-lo.
Quan veig una pinya no puc deixar en el meu pare. Quan en trèiem a taula li venien els records i ens els explicava: quan va arribar al Brasil es va comprar un camió i feia transports. Quan arribava el punt de les pinyes ens deia com anava a les extenses plantacions a buscar-ne per a després portar-les als mercats de Rio. De com les tallaven de la planta i les carregaven a munts. Quines fotografies virtuals més boniques en venen al cap amb les seves paraules.
Com que és una recepta exprés ha de ser curta i fàcil. Som-hi.
Ingredients,
- pinya natural pelada i tallada a rodanxes
- sucre morè
- mantega
- Chartreuse verd, o si preferiu, un licor al vostre gust
Us confesso que he comprat la pinya ja neta i tallada, però si la compreu sencera molt millor.
L'arrebosseu amb sucre morè i la poseu en una paella calenta, deixant que es vagi caramel·litzant d'un costat i l'altre fins a tenir un color daurat. Afegim una cullerada sopera de mantega i que es vagi lligant amb el caramel. Finalment, afegim el licor i deixem coure un parell de minuts, tot donant-li tombs als talls. Servim al moment. L'he acompanyat amb uns talls de coca dolça que havia sobrat de fa uns dies i els he cuit com si fossin rostes de Santa Teresa. Tot rodó.
Saudade boa, Tiago Iorc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada