Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 5 de desembre del 2011

Rostes en tempura i Chartreuse groc {som tarragonins}


A casa ens agrada fer rostes per a esmorzar. Però aquest cop les hem preparat per postres i amb un licor que agrada molt a Tarragona: Chartreuse grocNormalment les fem amb ous. Avui les hem fet en tempura i la veritat que han sortit molt bones. 
Ha valgut la pena l'experiment.
Si volem preparar-les

Necessitarem:
 - pa de brioix de 2/3 dies
 - llet
 - pell de llimona
 - una branca de canyella petita
 - farina de tempura
 - aigua freda
 - Chartreuse groc
 - oli d'oliva verge extra
 - canyella
 - sucre candi

Farem:
Tallarem el pa a trossos quadrats.
Escalfarem la llet amb la pell de llimona i la branqueta de canyella. 
Amb una xeringa, jo en tinc una de silicona, anirem introduint la llet al pa.
Si el deixem en remull es desfarà, així que ho fem amb la xeringa.
També, de la mateixa manera, anirem afegint el Chartreuse, al gust.
Jo n'he posat bastant i el gust ha quedat exquisit.
Prepararem la tempura amb aigua freda de frigorífic i anirem afegint la farina, mentre que anem remenant amb una forquilla perquè quedi una pasta amb cos.
En una paella hi posarem oli d'oliva i quan estigui calent fregirem les rostes que haurem passat per la tempura.
Un cop fregides, les passarem pel sucre que haurem posat en un plat i empolvorarem de canyella.
Servirem amb una copa de vi dolç. Fantàstic!

Les receptes que posarem aquests dies portaran música de fons de la Marató de TV3.
Avui escoltarem La Iaia amb la cançó La platja.
Esperem que hi hagi molta participació.

3 comentaris:

  1. Quina recepta més bona!!! Mai hauria pensat en fer-les amb tempura, i amb Chartreuse que m'encanta... Mare meva, tinc la carpeta de pendents tan plena que hauria de cuinar dies sense parar i sense mirar cap recepta nova!!!
    Petonets,i a descansar avui ;o)
    Palmira

    ResponElimina
  2. ja t' ho he dit això del Chartrease pel face...;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. He vingut a mirar què eren les rostes, jeje!! ve a ser unes croquetes de Santa Teresa però en comptes de pa amb brioix, no?
    Amb tempura les trobo molt originals i amb aquest licor que comentes que no coneixo han de quedar de vici!!

    Més petons (ja marxo, jeje!)!

    ResponElimina