Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 16 de desembre del 2011

Mini canelons per als mini de casa {amb els dits}


Aquest mes Memòries d'una cuinera ens convida a preparar uns canelons. Per part meva us convido a llegir un llibre que a mi em va agradar molt i que encara repasso de tant en tant: Història d'una cuinera (Memòries de Maria Badia). Un llibre força interessant escrit per Carme Martí i prologat per Carme Ruscalleda. Editorial Fonoll. Faré la recepta de la pàgina 59 Canelons, i que prepararé especialment per als petits, perquè crec que el menjar ha d'entrar per la vista i fets d'aquesta manera mini se'ls podran menjar amb els dits, i no trencats com els hi posariem.
La recepta del llibre és per a una safata de 40 unitats (normals), així que en podrem menjar petits i grans.

Necessitarem:
 - 500 g de magre de porc
 - 500 g de carn de vedella
 - 1 pollastre
 - 6 pedrers
 - 2 fetges de pollastre
 - 1 fulla de llorer
 - 1 got de llet
 - mantega
 - 1 cullerada de farina
 - formatge ratllat
 - 2 cebes
 - pebre negre
 - sal
 - pasta de canelons de tub
Per a la beixamel
 - 1 litre i 1/4 de llet
 - 3 cullerades de farina
 - mantega
 - nou moscada
 - sal

Talleu tota la carn a trossos i salpebreu-la.
Poseu-la en una cassola amb oli d'oliva i quan estigui una mica rostida hi afegiu la ceba ratllada i ho sofregiu a poc a poc amb la fulla de llorer.
Un cop cuit, retireu un vaset d'oli del rostit.
Passeu la carn per la màquina de triturar i seguidament poseu la carn trinxada a la cassola junt amb un got de llet, una mica de mantega i una cullerada de farina.
Remeneu durant 5 minuts fins que la massa quedi ben lligada, rectifiqueu de sal i reserveu-la.
En una cassola poseu molta aigua, sal i un raig d'oli i quan arrenqui el bull hi tireu la pasta dels canelons. Un cop cuits (uns 12 minuts, podeu seguir les instruccions de la pasta) escorreu la pasta i la poseu en aigua freda.
Uns cinc minuts després esteneu-la sobre un drap de cuina, la farciu amb la carn, la caragoleu i col·loqueu els canelons en una safata per enfornar-los.
Per a la salsa beixamel
Poseu a bullir un litre de llet amb mantega i sal.
En un cassó a part, desfeu les tres cullerades de farina en llet freda.
Quan la llet arrenqui el bull, tireu-hi la llet freda amb la farina, la nou moscada i un vaset d'oli del rostit, si n'heu reservat.
Remeneu tota l'estona fins que es faci espessa i rectifiqueu de sal. 
Retireu quan arrenqui el bull.
Aboqueu la salsa beixamel sobre els canelons, empolvoreu-ho amb el formatge ratllat i poseu-hi daus de mantega.
Enformeu i gratineu.
La pasta que he fet servir és una de tubs petits i els he farcit amb una màniga pastissera.
Gratinats individualment. Fàcils de menjar!

Com que segurament acompanyarem els canelons amb cava posem la Momo Ballesteros & Sergi Albert cantant Per molts anys del disc de la Marató de TV3.
Un brindis per tots els Voluntaris!

6 comentaris:

  1. També m'agrada molt el plat, amb diferents espais per a cada cosa :)

    No tens algun truc màgic per a la betxamel? A mi no em surt mai bé :(

    ResponElimina
  2. Queden molt cucos així. A casa els canelons semrpe han estat una alternativa pels menuts (i per algun no tan menut) quan hi ha dinars de festes més elaborats que potser no són pels seus paladars. Si a sobre els poden menjar amb els dits l'èxit és assegurat!
    M'apunto la ressenya del llibre!!

    petonets

    ResponElimina
  3. És veritat que quan els servin els canalons als més petits tenen un aspecte terrible... Així, minis i gratinats individualment, tenen el èxit assegurat :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. per als mini de casa i per als no tan mini!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Minis i deliciosos!!!! felicitats!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Me gustan los "minis". Es una buena forma de hacer que los coman los peques. Me la apunto.
    Besos

    ResponElimina