Aquest mes Memòries d'una cuinera ens convida a preparar uns canelons. Per part meva us convido a llegir un llibre que a mi em va agradar molt i que encara repasso de tant en tant: Història d'una cuinera (Memòries de Maria Badia). Un llibre força interessant escrit per Carme Martí i prologat per Carme Ruscalleda. Editorial Fonoll. Faré la recepta de la pàgina 59 Canelons, i que prepararé especialment per als petits, perquè crec que el menjar ha d'entrar per la vista i fets d'aquesta manera mini se'ls podran menjar amb els dits, i no trencats com els hi posariem.
La recepta del llibre és per a una safata de 40 unitats (normals), així que en podrem menjar petits i grans.
Necessitarem:
- 500 g de magre de porc
- 500 g de carn de vedella
- 1 pollastre
- 6 pedrers
- 2 fetges de pollastre
- 1 fulla de llorer
- 1 got de llet
- mantega
- 1 cullerada de farina
- formatge ratllat
- 2 cebes
- pebre negre
- sal
- pasta de canelons de tub
Per a la beixamel
- 1 litre i 1/4 de llet
- 3 cullerades de farina
- mantega
- nou moscada
- sal
Talleu tota la carn a trossos i salpebreu-la.
Poseu-la en una cassola amb oli d'oliva i quan estigui una mica rostida hi afegiu la ceba ratllada i ho sofregiu a poc a poc amb la fulla de llorer.
Un cop cuit, retireu un vaset d'oli del rostit.
Passeu la carn per la màquina de triturar i seguidament poseu la carn trinxada a la cassola junt amb un got de llet, una mica de mantega i una cullerada de farina.
Remeneu durant 5 minuts fins que la massa quedi ben lligada, rectifiqueu de sal i reserveu-la.
En una cassola poseu molta aigua, sal i un raig d'oli i quan arrenqui el bull hi tireu la pasta dels canelons. Un cop cuits (uns 12 minuts, podeu seguir les instruccions de la pasta) escorreu la pasta i la poseu en aigua freda.
Uns cinc minuts després esteneu-la sobre un drap de cuina, la farciu amb la carn, la caragoleu i col·loqueu els canelons en una safata per enfornar-los.
Per a la salsa beixamel
Poseu a bullir un litre de llet amb mantega i sal.
En un cassó a part, desfeu les tres cullerades de farina en llet freda.
Quan la llet arrenqui el bull, tireu-hi la llet freda amb la farina, la nou moscada i un vaset d'oli del rostit, si n'heu reservat.
Remeneu tota l'estona fins que es faci espessa i rectifiqueu de sal.
Retireu quan arrenqui el bull.
Aboqueu la salsa beixamel sobre els canelons, empolvoreu-ho amb el formatge ratllat i poseu-hi daus de mantega.
Enformeu i gratineu.
La pasta que he fet servir és una de tubs petits i els he farcit amb una màniga pastissera.
Gratinats individualment. Fàcils de menjar!
Com que segurament acompanyarem els canelons amb cava posem la Momo Ballesteros & Sergi Albert cantant Per molts anys del disc de la Marató de TV3.
Un brindis per tots els Voluntaris!
També m'agrada molt el plat, amb diferents espais per a cada cosa :)
ResponEliminaNo tens algun truc màgic per a la betxamel? A mi no em surt mai bé :(
Queden molt cucos així. A casa els canelons semrpe han estat una alternativa pels menuts (i per algun no tan menut) quan hi ha dinars de festes més elaborats que potser no són pels seus paladars. Si a sobre els poden menjar amb els dits l'èxit és assegurat!
ResponEliminaM'apunto la ressenya del llibre!!
petonets
És veritat que quan els servin els canalons als més petits tenen un aspecte terrible... Així, minis i gratinats individualment, tenen el èxit assegurat :o)
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
per als mini de casa i per als no tan mini!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Minis i deliciosos!!!! felicitats!!!
ResponEliminaPetonets!!
Me gustan los "minis". Es una buena forma de hacer que los coman los peques. Me la apunto.
ResponEliminaBesos