Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 7 de desembre del 2011

Cols de Brussel·les a la Corrèze {anem a França}


Corrèze és un departament francès del Llemosí. La seva cuina és interessant, com arreu de França.
Ara que estem en temps de cols fem aquesta recepta que la meva mare tenia a la seva llibreta, que suposo que li devia passar la seva cosina francesa. 

Necessitarem:
 - 500 g de castanyes
 - 500 g de cols de Brussel·les
 - 200 g de cansalada
 - 50 g de mantega
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - aigua 

Farem:
A la part més panxuda de la castanya hi farem un tall i les submergirem, durant 5 minuts, en aigua bullent: les dues closques i les pells es desprendran ràpidament.
Un cop pelades les castanyes les posarem en una cassola amb 50 g de mantega i una mica d'aigua, just que les cobreixi.
Taparem i courem durant una hora a foc baix.
Mentre, prepararem les cols i les courem amb aigua i sal.
Jo les faig al vapor durant 20 minuts.
En una paella fregirem amb una mica d'oli la cansalada tallada a tiretes.
Afegirem les cols, les castanyes i una nou de mantega i courem uns 10 minuts.
Resulta un plat molt bo.

Continuem amb la música la Marató de TV3: de fons tenim en Joan Masdeu amb El carrer dels jocs florals. Si podem donar tot allò que tenim al cos, quan ja no ens faci falta, és molt...
Esperant les festes i el nou Mercat de Tarragona.

6 comentaris:

  1. Ah, en tinc a la nevera i és just com les pensava fer ( però faig trampa amb les castanyes, són d'aquelles pelades i envasades al buit)! Mmmm quina gana...

    ResponElimina
  2. Ostres Nani, no puc amb les cols de Brussel·les, així que avui et dic bon dia!!! ;P petonets

    ResponElimina
  3. No coneixia aquest plat però segur que està boníssim, fa molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la idea de combinar les castañes amb les cols de Brusel.les... i amb una mica de cansalada, l'hauré de fer ben aviat a casa, quan trobi cols!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Ho puc fer amb col de paperina, no serà tan bonic però és la col que tinc a la nevera ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. òndia! que original! m'agrada! sempre tinc cols de bruxelles al congelador per emergències i aquest plat es perfecte per la carmanyola!! :-)

    ResponElimina