Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 13 de desembre de 2011

Melmelada de pastanaga {amb records d'una escola}



Diuen que si la vida et dóna llimones fes llimonada, doncs a mi m'han regalat pastanagues i he fet melmelada. Aquesta recepta em trasllada a la Fira de Santa Llúcia de l'Escola Pax. Els pares portàvem cocs, melmelades, truites i d'altres menges, que després es venien per a recaptar diners per a fer els viatges de final de curs. Un any vaig fer aquesta melmelada i em va quedar molt bona.
La vam vendre tota.

Necessitarem:
 - 1 k de puré de pastanaga
 - 800 g de sucre
 - el suc i la pella d'una taronja

Farem:
Pelarem les pastanagues i les courem amb aigua.
Un cop cuites, les escorrerem i amb el passapuré en farem un quilo de pasta.
Ho posarem en un bol i abocarem el suc de la taronja i la pell esmicolada i que no tingui part blanca.
Afegirem el sucre i deixarem reposar perquè s'impregni bé  durant una hora.
Passat el temps ho posarem en una cassola i courem per uns vint minuts.
Omplirem els pots preparats, prèviament escaldats, i els tombarem boca avall fins que es refredin.
Etiquetarem amb el nom i la data.

Podrem sentir a Melendi amb Solo pienso en ti. Recordem 905 11 50 50. Marató de TV3.

11 comentaris:

  1. saps el que m'agrada del teu bloc??? que quan veig una foto, de seguida se que és teva!!! molt bé Nani, estás fent un bloc molt personalitzat!!! ;) de pastanaga??? doncs no l'he tastat mai!!! petonets

    ResponElimina
  2. Saps NANI hem vaig aficionar a les melmelades aquest estiu, sobretot preparant la de prunes grogues i les vermellas amb rom, i vaig descubrir que es com un RITUAL la PREPARACIÓ, LA COCCIÓ Y LA DEGUSTACIÓ de quelcom tan personalitzat.
    Aquesta melmelada teva m'ha encantat i la faré passat festes, perque encar tinc molte melmelada per menjar i els meus amics també jaja.
    GRACIES MACA I BONA NIT:)

    ResponElimina
  3. de pastanaga? Aquesta no la he tastat mai... encara!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Mmm sembla molt bona. I amb què l'acompanyes? Formatge?
    Les fotos i estilisme són molt bons!
    Marta C.

    ResponElimina
  5. Jo tampoc he tastat mai la melmelada de pastanaga. però ben segur que deu quedar bona amb magret com diu la Maria. Jo també participava sempre a aquestes festes d'escola, fins a la universitat un dia vaig fer com 6 o 7 puddings...
    I m'encanta l'estil de les teves fotos i blog!

    ResponElimina
  6. No la he fet ni la he tastat!!!!però sembla bona!!! petonets!

    ResponElimina
  7. oh! em puc imaginar la dolçor de la pastanaga escampada sobre una boa torrada per esmorzar...a mi la vida també em porta pastanagues sovint, així que si algun dia en tinc unes quantes a punt d'estovar-se massa, recordaré la teva melmelada! Gràcies!

    ResponElimina
  8. Quina mermelada més original!!! Mai l'he tastada però ara ja tinc curiositat. M'emporto la teva recepta, estic impacient per probar el chutney!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. No l'he tastat mai, però veient les torradetes de la foto... nyam... ara mateix les tastaria, quina bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  10. Recordo aquestes festes de santa Llúcia de l'escola, que els nens fèiem figures de pessebre o cocs per vendre per guanyar diners per als de vuitè. Crec que era un encert que tothom treballés per als de vuitè amb la idea que, quan a tu et toqués, també t'ajudarien tots els nens petits. Potser ens preparaven per creure en el sistema de pensions? Hehehe.

    Ara, crec que no hi va haver mai res de tan original com aquesta melmelada de pastanaga. Bé, potser una cosa: recordo que un any vam tenir un gran èxit venent... paracaigudes de paper. Molt nadalenc també!

    ResponElimina