Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 29 de desembre de 2011

Vitamina de mamão {smoothie, batut}


Després de tants dies de menjar i menjar, i tornar a menjar el cos ens demana descansar i depurar-lo de toxines. M'agrada preparar vitamines, tal com s'anomena al Brasil els batuts amb llet que es prenen diàriament amb tot tipus de fruita. En aquest cas la prepararem amb el fruit del papaier (mamoeiro): la papaia (que té unes perles precioses). Per les propietats que té es fa totalment indicada per a totes les edats.
Per a fer aquest batut de papaia

Necessitarem:
 - 1/2 mamão papaia
 - 1/2 litre de llet
 - 1 cullerada (sopera) de sucre
 - 1 cullerada (sopera) de vainilla (opcional)
 - canyella en pols

Farem:
Netejarem la papaia de pell i de les llavors negres.
La trossejarem i posarem en un got de batedora.
Afegirem la resta dels ingredients, excepte la canyella, i triturarem fins a aconseguir una textura ben fina.
Servirem empolvorant amb una mica de canyella.
Obtindrem una bona ració de vitamina C i licopens.
Aquests batuts són deliciosos i es poden amb qualsevol fruita: alvocats, plàtans, préssecs, mangos, etc.
És una bona manera de beure llet i menjar fruita en qualsevol moment del dia.

I com de costum, no ens podem oblidar de la música. Avui podríem sentir João Bosco amb una versió moderna del Tico tico no fubà que cantava Carmen Miranda, a qui Hollywood va posar al cap una safata plena de fruites tropicals...

7 comentaris:

  1. si, la papaya o lechosa como se conoce en Venezuela es rica en betacarotenos y fibra, super saludable para todos, especialmente niños y ancianos, pero licuada con leche ha de tomarse inmediatamente porque se espesa mucho, una opción en vez de leche, jugo o zumo de limón o naranja... i bon profit...

    ResponElimina
  2. Ara em prenia un, perdonava el menjar i em prenia un...

    Petons

    ResponElimina
  3. M'encanta la papaia i m'encanten els batuts... m'hi apunto ràpidament!
    Molt bona entrada al 2012!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Vaja, jo també necessito prendre un batut.M´agradat el nom brasiler.

    Bon Any!

    ResponElimina
  5. Els batuts m'encanten i la papaia també, així que em sembla una recepta perfecta, encara més en aquests dies on ens passem sempre una mica.
    Petonets i molt bon any!!!
    Palmira

    ResponElimina
  6. que maravilla, que saludable!! un besito, MUYYY FELIZ NOCHE Y UN FELICÍSIMO 2012!!!
    Nieves.

    ResponElimina
  7. Hay que eliminar toxinas!!!! guapa que tengas un feliz año! un beso

    ResponElimina