Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 29 de desembre del 2011

Vitamina de mamão {smoothie, batut}


Després de tants dies de menjar i menjar, i tornar a menjar el cos ens demana descansar i depurar-lo de toxines. M'agrada preparar vitamines, tal com s'anomena al Brasil els batuts amb llet que es prenen diàriament amb tot tipus de fruita. En aquest cas la prepararem amb el fruit del papaier (mamoeiro): la papaia (que té unes perles precioses). Per les propietats que té es fa totalment indicada per a totes les edats.
Per a fer aquest batut de papaia

Necessitarem:
 - 1/2 mamão papaia
 - 1/2 litre de llet
 - 1 cullerada (sopera) de sucre
 - 1 cullerada (sopera) de vainilla (opcional)
 - canyella en pols

Farem:
Netejarem la papaia de pell i de les llavors negres.
La trossejarem i posarem en un got de batedora.
Afegirem la resta dels ingredients, excepte la canyella, i triturarem fins a aconseguir una textura ben fina.
Servirem empolvorant amb una mica de canyella.
Obtindrem una bona ració de vitamina C i licopens.
Aquests batuts són deliciosos i es poden amb qualsevol fruita: alvocats, plàtans, préssecs, mangos, etc.
És una bona manera de beure llet i menjar fruita en qualsevol moment del dia.

I com de costum, no ens podem oblidar de la música. Avui podríem sentir João Bosco amb una versió moderna del Tico tico no fubà que cantava Carmen Miranda, a qui Hollywood va posar al cap una safata plena de fruites tropicals...

7 comentaris:

  1. si, la papaya o lechosa como se conoce en Venezuela es rica en betacarotenos y fibra, super saludable para todos, especialmente niños y ancianos, pero licuada con leche ha de tomarse inmediatamente porque se espesa mucho, una opción en vez de leche, jugo o zumo de limón o naranja... i bon profit...

    ResponElimina
  2. Ara em prenia un, perdonava el menjar i em prenia un...

    Petons

    ResponElimina
  3. M'encanta la papaia i m'encanten els batuts... m'hi apunto ràpidament!
    Molt bona entrada al 2012!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Vaja, jo també necessito prendre un batut.M´agradat el nom brasiler.

    Bon Any!

    ResponElimina
  5. Els batuts m'encanten i la papaia també, així que em sembla una recepta perfecta, encara més en aquests dies on ens passem sempre una mica.
    Petonets i molt bon any!!!
    Palmira

    ResponElimina
  6. que maravilla, que saludable!! un besito, MUYYY FELIZ NOCHE Y UN FELICÍSIMO 2012!!!
    Nieves.

    ResponElimina
  7. Hay que eliminar toxinas!!!! guapa que tengas un feliz año! un beso

    ResponElimina