Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 2 de desembre de 2011

Carxofes al microones amb salmó fumat {sense feina}


A la cuina no sé quans trastos arribo a tenir. M'agrada  tot allò que em facilita cuinar  sense massa problemes. Fa uns dies vaig comprar un sobre de silicona que serveix per emmagatzemar el menjar, guardar-lo a la nevera, congelar...  El vaig estrenar fent uns carxofes que varen quedar boníssimes, molt tendres. Ara ja el és temps i cal que aprofitem.
Per a fer-les

Necessitarem:
 - carxofes
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - el suc d'una llimona

Farem:
Netejarem les carxofes treient tota la part dura i les obrirem com una flor. 
Les posarem dins el sobre de silicona amb oli d'oliva i el suc de la llimona. 
Ho deixarem d'un dia per l'altre a la nevera.
Les cuinarem al microones 5 minuts.
Si voleu podeu servir-les amb el suc que queda (jo no ho faig).
Podem amanir-les amb oli d'oliva i salpebrades.
Aquest cop les he acompanyat amb salmó fumat tallat a quadrets i sellat amb mantega pomada.

Un plat molt senzill. Podríem dir dels de cuina per a mandrosos. La protagonista és la carxofa.
Encara que el salmó sellat amb la mantega i unes torradetes queda molt bo.
Un vi novell ens anirà bé. Som-hi!

Ah, la música: podríem agafar la versió de Miguel Bosé i Noa de La vida és bella.
Bon cap de setmana, pont qui els faci.

3 comentaris:

  1. Sempre em fa mandra preparar les carxofes però com ens encanten sempre m'acabo animant!
    Mai les he preparat al microones, la propera vegada, les farem amb aquesta recepta teva!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  2. ahir vam sopar carxofes al microones, no tenia salmó fumat, va ser un sopa vegetarià!!



    PTNts
    Dolça

    ResponElimina