Els catalans que seguim la tradició tenim en aquestos dies de Nadal i Sant Esteve una obra de teatre que no ens podem perdre: Els Pastorets. Jo tinc un company de feina, teatrero a matar, que ja és tota una institució en aquesta obra: el Josep M. Tuset. I com que és de bona vida li vaig demanar que em preparés un plat que li surt molt bé i no em va fallar. Aquí tenim un bon pastís de carn, un pasti-sati, que per a fer-lo,
Necessitarem:
- 1/2 quilo de carn picada (vedella i porc)
- 50 cl de vi ranci o xerès
- 3 ous
- 1 bossa de formatge emmental ratllat
- 1 bossa de formatge mozzarella ratllat
- 200 cl de nata líquida
- 1 base de pasta de full
- oli d'oliva
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- sal i pebre
Farem:
Prepararem un sofregit amb l'oli, la ceba i el tomàquet fins a deixar-lo ben daurat, incorporant-hi la carn picada i remenant fins que estigui ben feta. Salpebrem.
Mentre es cou, estendrem la base de pasta de full sobre una superfície enfarinada i li donarem la forma de la safata del forn o del receptacle que utilitzarem per a la presentació, que untarem amb oli.
Un cop a la safata, punxarem la pasta amb una forquilla, la cobrirem amb paper d'alumini i la posarem al forn, ja calent, a 180º durant 5 minuts.
Barregem els ous, el formatge i la nata amb la batedora fins a aconseguir una textura homogènia.
Estendrem la carn picada sobre la pasta de full, procurant que quedi uniforme i la cobrirem amb la pasta anterior.
Com que haurem mantingut el forns encès, tornarem a enfornar la safata fins que quedi daurada al gust.
En Josep Maria, que ha treballat en films i a més canta tangos, tria Cambalache per l'uruguaià Julio Sosa. La lletra resulta totalment actual...
Un Satanàs com cal: del l'infern al Teatre Metropol amb la Companyia La Golfa.
Nena, quin pastis de carn mes bo, encara que estigui fet pel dimoni escuat, heheh
ResponEliminaPTNTS
Dolça
¡¡¡¡Feliz Navidad!!!
ResponEliminaBesos
Quan era petita sempre anàvem a veure els pastorets al teatre del barri! Quins temps...
ResponEliminaEl pastís de carn té una pinta tremenda!!!
Petonets i feliç 2012!!!
Anna
Fa anys que no vaig a veure els pastorets ;o)
ResponEliminaQuin pastís més bo i quina sort de tenir companys de feina amb una passió tan gran!!!
Petonets i bon nadal,
Palmira
M'ENCANTAN els PASTISSOS de CARN,i aquest té una bona cara increíble!!!
ResponEliminaUISS QUINA POR!!! tenir un company tan DIMONIET...SALUTACIONS PER A TOTS DOS!!!
Esta empanada me parece genial, guapísima te deseo una "Feliz Navidad", ten cuidado con los turrones que ya está aquí el veranito eh!!!!
ResponEliminaBesos.