Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 8 de desembre del 2011

Polenta com almôndegas {us sentiu nens?}


Hi ha dies que no saps què preparar. Les muses fan festa i no et visiten. Llavors, obres el frigorífic, o el rebost, i mires què pots fer. L'altre dia vaig trobar un paquet de polenta del Brasil que havia comprat temps enrere i sorpresa: darrere, amb les instruccions, unes mandonguilles molt diferents a com les preparava sempre. Es fan amb flocs de civada. Tot just, també en tenia un paquet amb poma i canyella. Així que cap a experimentar.
Per a quatre persones

Necessitarem:
Polenta:
 - 1 l d'aigua
 - 1 cullerada (sopa) d'oli d'oliva
 - sal al gust
 - 250 g de polenta
Mandonguilles:
 - 250 g de carn picada
 - 1 ceba ratllada
 - 2 dents d'all esmicolades
 - 1 ou
 - 70 g de flocs de civada
 - sal al gust
 - oli per a fregir
Salsa de tomàquet:
 - 2 cullerades (sopa) d'oli
 - 1 ceba picada
 - 2 dents d'all esmicolades
 - 6 tomàquets sense pell i tallats a daus
 - sal al gust
 - 1 tassa i mitja (llet) de tomàquet triturat

Farem:
Polenta: Bullim l'aigua amb l'oli, la sal i anem afegint la polenta poc a poc, mentre anem remenant, fins que quedi amb cos i cremosa. 
Untem amb oli una safata i posem la polenta i reservem.
Mandonguilles: 
Barregem tots els ingredients, donem forma de pilotetes i fregim a foc mig i reservem.
Salsa de tomàquet:
Escalfem l'oli, fregim la ceba i l'all. 
Afegim els tomàquets i coem a foc lent uns minuts, salem i hi aboquem el tomàquet triturat.
Hi posem les mandonguilles a coures 10 minuts amb la salsa.
Servirem amb la polenta tallada a trossos -he imitat les patates fregides- i les mandonguilles. 
Si ens ve de gust podem empolvorar amb formatge ratllat.
Així se li diu Polenta a l'italiana.

La Violeta jugava amb la fireta i m'ha demanat de posar-li una mica del que cuinava, i mentre li feia la fotografia,  anava picant les pilotetes, menjant  poc a poc, fins que s'han acabat. Li han agradat força. 
Posem-hi música de fons amb el Sergi Dalma & Escolania de Montserrat & Capella de Música de Montserrat cantant Em dónes força del disc de la Marató de TV3.
Aportem un granet de sorra...
Mentre la Violeta juga amb la seva fireta i l'Harry.

6 comentaris:

  1. Oh, això d'obrir la nevera i posar-se a improvisar sempre és genial... només cal veure aquest plat de festa que t'ha sortit!
    Tinc ganes de fer servir polenta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Per ser que les Muses no t'han visitat trobo que t'has inspirat i força! La polenta no l'he provat mai i me n'has fer venir ganes!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  3. Aquest tipus de receptes que no t'esperes resulten fantàstiques!! però avui Nani em quedo amb la foto de la peque. és preciosa!!! petonets

    ResponElimina
  4. A mi em sembla que l'inspiració no estava gaire lluny!!
    Una recepta fantástica, m'agrada l'idea de ficar flocs de civada a les mandonguilles i a més la polenta es la cereal que més li agrada a la Polyanna... I aquestes fotos amb la Violeta, ja m'imagino la meva petitona tan gran :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Què xula la última foto!
    Acabo de veure que no eren mandonguilles de polenta com t'ahvia dit sinó amb polenta. Sigui com sigui, semblen molt bones. Jo no he cuinat encara amb polenta i en tinc ganes.

    molts petonets!

    ResponElimina