Cada poble té les seves tradicions de Nadal. Jo vaig passar la infantesa en un país que tenia com a figura nadalenca el Papai Noel, encara que mai havia vist la neu. Al Brasil aquestes festes se celebren a la platja i amb molta calor. I després de molts anys encara recordo els arbres guarnits de boles i neu -que fèiem amb cotó fluix-, i els regals que trobàvem a l'endemà als seus peus. La natura em regala, cada any en aquest temps, els dos arbocers farcits de cireretes que fan d'arbre de Nadal.
I amb elles he preparat aquests pastissos que són molt fàcils de fer.
Necessitarem:
- cireretes d'arboç
- pasta de full
- crema catalana
- gelatina neutre
Farem:
Haurem de tallar la pasta de full segons les formes que tinguem per a enfornar.
A sobre hi estenem la crema catalana, que ja l'he comprat feta de supermercat.
Rentem les cireretes i les posem sobre.
Enfornem a 180º, amb el forn escalfat, fins que estiguin daurats.
Preparem la gelatina segons indicacions del fabricant i pinzellem sobre els pastissos.
Amb pocs ingredients, i sense complicar-nos massa la vida, tindrem uns pastissos que entren molt bé.
Si volem acompanyar-los amb vi dolç perfecte.
La música que tenia posada mentre els feia era un homenatge a la cantant capverdiana Cesària Évora, que ens ha deixat. L'heu sentit mai cantant Ausència? L'acompanya Goran Bregovic, qui m'agrada molt també. És un bon comiat...
Podeu veure a la fotografia un arbre de Nadal natural: cireretes d'arboç.
BONICA LA TEVA HISTORIA I BONICS AQUESTS PASTISSETS
ResponEliminaBONS DÍES MACA:)
Quins Nadals més diferents, segur que ben xulos! No saps com m'agraden les cireretes d'arboç, aquests pastissets són una autèntica temptació!
ResponEliminaPetonets
Sandra
saps que crec que no he tastat mai aquestes cireretes????? però segur que m'agraden!!! molts petonets guapa
ResponEliminaUna bona idea per aprofitar aquestes fruites que sembla que no agradin a ningú. A casa en tenim moltes i ara ja sé què fer per menjar-nos-les a gust!
ResponEliminaostres, jo l'any passat els vaig fer igualets, però sense la gelatina (sempre me l'oblido i el meu company em recorda que a les pastisseries els pastissos amb fruita tenen un acabat brillant...ai el meu cap!).
ResponEliminaMolt boniques les fotos!
wow...yummmy n inviting..
ResponEliminajust found your space...awesome space you have..
excellent posts with nice presentation..
Am your happy follower now..:)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
Que originales¡¡¡
ResponEliminaTu tambien tienes un blog precioso, ¿Por qué será??
Bess.
Virginia "Sweet & Sour"
Mai he tastat aquestes cireretes... els pastissets son impressionants, m'agraden molt.
ResponEliminaQuins Nadals més differents, per mi sempre feia molt però que molt fred amb neu i a vegades no podiem ni sortir de casa per a anar veure els avis per la neu.
Ahir vaig publicar la meva recepta de crema catalana, et deixo l'enllaç per qui vulgui fer-la casolana:
http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-el-regalo-de-cumplea-os-de-mi-hermano-una-receta-prometida-crema-catalana-93745716.html
Petonets,
Palmira
Per qui vulgui fer la crema casolana podeu fer la de Palmira. Un blog de confiança!
ResponEliminaNani
És bonic llegir sobre les tradicions i les vivències d'altres llocs.
ResponEliminaUn arbre de Nadal natural preciós i uns pastissets deliciosos.
Petons i bones festes
Cómo me gusta el árbol de navidad natural! Aunque las tartaletas también me han enamorado...
ResponEliminaFelices Fiestas!!!