Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 21 de desembre del 2011

Pastissets de cireretes d'arboç {del nostre arbre}


Cada poble té les seves tradicions de Nadal. Jo vaig passar la infantesa en un país que tenia com a figura nadalenca el Papai Noel, encara que mai havia vist la neu. Al Brasil aquestes festes se celebren a la platja i amb molta calor. I després de molts anys encara recordo els arbres guarnits de boles i neu -que fèiem amb cotó fluix-, i els regals que trobàvem a l'endemà als seus peus. La natura em regala, cada any en aquest temps, els dos arbocers farcits de cireretes que fan d'arbre de Nadal.
I amb elles he preparat aquests pastissos que són molt fàcils de fer.

Necessitarem:
 - cireretes d'arboç
 - pasta de full
 - crema catalana
 - gelatina neutre

Farem:
Haurem de tallar la pasta de full segons les formes que tinguem per a enfornar.
A sobre hi estenem la crema catalana, que ja l'he comprat feta de supermercat. 
Rentem les cireretes i les posem sobre.
Enfornem a 180º, amb el forn escalfat, fins que estiguin daurats.
Preparem la gelatina segons indicacions del fabricant i  pinzellem sobre els pastissos.

Amb pocs ingredients, i sense complicar-nos massa la vida, tindrem uns pastissos que entren molt bé.
Si volem acompanyar-los amb vi dolç perfecte.
La música que tenia posada mentre els feia era un homenatge a la cantant capverdiana Cesària Évora, que ens ha deixat. L'heu sentit mai cantant Ausència? L'acompanya Goran Bregovic, qui m'agrada molt també. És un bon comiat...
Podeu veure a la fotografia un arbre de Nadal natural: cireretes d'arboç. 

11 comentaris:

  1. BONICA LA TEVA HISTORIA I BONICS AQUESTS PASTISSETS
    BONS DÍES MACA:)

    ResponElimina
  2. Quins Nadals més diferents, segur que ben xulos! No saps com m'agraden les cireretes d'arboç, aquests pastissets són una autèntica temptació!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. saps que crec que no he tastat mai aquestes cireretes????? però segur que m'agraden!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  4. Una bona idea per aprofitar aquestes fruites que sembla que no agradin a ningú. A casa en tenim moltes i ara ja sé què fer per menjar-nos-les a gust!

    ResponElimina
  5. ostres, jo l'any passat els vaig fer igualets, però sense la gelatina (sempre me l'oblido i el meu company em recorda que a les pastisseries els pastissos amb fruita tenen un acabat brillant...ai el meu cap!).
    Molt boniques les fotos!

    ResponElimina
  6. wow...yummmy n inviting..
    just found your space...awesome space you have..
    excellent posts with nice presentation..
    Am your happy follower now..:)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    ResponElimina
  7. Que originales¡¡¡

    Tu tambien tienes un blog precioso, ¿Por qué será??

    Bess.

    Virginia "Sweet & Sour"

    ResponElimina
  8. Mai he tastat aquestes cireretes... els pastissets son impressionants, m'agraden molt.
    Quins Nadals més differents, per mi sempre feia molt però que molt fred amb neu i a vegades no podiem ni sortir de casa per a anar veure els avis per la neu.
    Ahir vaig publicar la meva recepta de crema catalana, et deixo l'enllaç per qui vulgui fer-la casolana:
    http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-el-regalo-de-cumplea-os-de-mi-hermano-una-receta-prometida-crema-catalana-93745716.html
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Per qui vulgui fer la crema casolana podeu fer la de Palmira. Un blog de confiança!
    Nani

    ResponElimina
  10. És bonic llegir sobre les tradicions i les vivències d'altres llocs.
    Un arbre de Nadal natural preciós i uns pastissets deliciosos.
    Petons i bones festes

    ResponElimina
  11. Cómo me gusta el árbol de navidad natural! Aunque las tartaletas también me han enamorado...
    Felices Fiestas!!!

    ResponElimina