Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 1 de desembre del 2011

Suquet de muxina de Tarragona {anant al mercat}


Ja sabeu com m'agrada comprar al Mercat de Tarragona. Hi acostumo anar un cop per setmana. Treballant no dóna per més, els horaris són incompatibles. Així que quan faig vacances gaudeixo del temps, perquè puc fer-ho tranquil·lament. M'agrada mirar i veure què hi ha. L'altre dia vaig comprar muxina, que apart de ser un peix bo i econòmic, va fer el suquet deliciós. Cal tenir pa a ma.
Per a 2 persones

Necessitarem:
 - 3 muxines tallades a trossos
 - 3 patates esqueixades
 - 1/2 pebrot verd
 - 1 pastanaga
 - 1 ceba mitjana
 - 1 fulla de llorer
 - 1 dent d'all
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 1/2 got de salsa de romesco
 - 1/got de vi blanc
 - fumet de peix

Farem:
Un sofregit amb la ceba, la pastanaga i el pebrot, tot tallat a dauets i salpebrerem.
M'agrada trobar-me els trossos i el faig així.
Quan estigui daurat hi afegirem les patates, l'all esmicolat i la fulla de llorer i remenarem un parell de minuts.
Abocarem el vi blanc i deixarem que arrenqui el bull.
Seguidament hi afegirem el fumet just que cobreixi les patates i a foc mig ho deixarem 10 minuts.
Comprovarem que les patates estiguin cuites.
Ara ja hi podem posar el peix i el romesco i ho deixem 5 minuts més.
Acostumo a fer el romesco, però per anar més ràpid aquest cop he usat un d'Els Fruits Saborosos que és molt bo i el tenia a ma al frigorífic.
Tapem la cassola i deixem reposar uns minuts abans de servir.

Servirem amb un vi blanc ben fresquet i un pa ben bo per a sucar.
Aquest peix me'l va recomanar un amic del Serrallo i la veritat val la pena tastar-lo.
És econòmic i no té espines, només una de central.
A part, he fet un allioli per acompanyar i nyam....

No estava sola, mentre cuinava cantava Claudio Baglioni i tot seguit ha entrat el meu xicot Balay, i amb Un po' di piu'  hem fet una ballaruca.
Ai...com diria el Punset!

12 comentaris:

  1. Sort que ens has ensenyat què era la muxina, no sabia quin peix és.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Jo tmp sabia què era!! mira cada dia s'apren una cosa nova... segur q el suquet va quedar impressionant!!
    muakis

    ResponElimina
  3. Ostres, doncs jo tampoc ho sabia! Però els seuquets m'encanten, o sigui que m'apunto!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Doncs, sóc del club de les ignorants muxineres....Vaja! deu ser deliciós aquest suquet.

    ResponElimina
  5. Que bo, aquest suquet de muxina!!! jo si que sé el que és... deu ser per la proximitat jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. No coneixia aquest peix, però el suquet té una pinta estupenda. Ja li preguntaré a la meva peixatera si en té...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  7. uy, que raro es! nunca lo he visto, y no creo que se pueda conseguir por acá... que pena.

    ResponElimina
  8. Qué bò aquest suquet de muxina!!! El sabor deu estar boníssim, sempre li dona un toc fantàstic a les salses aquest peix.
    I amb un bon pà a mà, perfecte !!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Acabo de descobrir el teu blog gràcies al Blogs contra la fam i m'encanta! Una salutació des de Castellar!

    ResponElimina
  10. Nani, la recepta segur que és fantàstica, el truquet de la salsa de romesco perfecte, ja que amb ella ajuda a lligar el suquet. Per cert, si us queda romesco, i no us el voleu menjar o fer servir, es pot congelar, i utilitzar-lo quan es necessiti. Sempre pensant en fer-lo servir pels suquets.

    ResponElimina
  11. Jo tinc moltes ganes de fer-la però per on visc jo (St. Feliu Llob.) no se'n troben....snif !!!...kina ràbia !!!...a mi m'agraden més les terres de l'Ebreeeeeeeee coi !!!

    ResponElimina
  12. jo visc a Badalona. I cada vegada que trobo muxina a la plaça en compro perquè ens agrada molt a tota la familia.
    Avui, he provat la recepta i estava boníssima. Gràcies per compartir!!!

    ResponElimina