Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 13 de gener del 2025

Crema de fonoll i xampinyons portobello


Fa fred i una crema calenta anirà bé pel cos. I com que estic fent neteja del frigorífic i del congelador, me'n vaig al calaix de les hortalisses per a veure què hi tinc. Trobo el bulb de fonoll i uns xampinyons portobello que vaig comprar fa uns dies. Tot anirà rodó i aprofitaré per acabar amb altre restes que encara quedaven de les festes. Traiem la sopera i preparem la cullera.

Com que és una recepta exprés anem de pet cap als ingredients i comencem.

Per a dues racions,
 - oli d'oliva verge extra
 - 1/2 ceba
 - 1/2 bulb de fonoll
 - 150 g de xampinyons portobello, en guardarem un parell per guarnir el plat
 - 1/2 litre d'aigua
 - 100 ml de nata espessa per cuinar
 - 1 cullerada sopera de mantega amb sal
 - 1 porció de 30 g de formatge camembert (o el que més us agradi)
 - 1 cullerada sopera de farina de blat
 - sal i pebre
 
En una cassola amb oli d'oliva verge extra hi passem la ceba i el bulb de fonoll tallats a juliana durant uns minuts fins que siguin transparents. Afegim els xampinyons tallats a quarts. Deixem uns minuts més i salpebrem. Afegim l'aigua i deixem coure uns vint minuts a foc no massa fort. Seguidament, hi posem la mantega, la nata, el formatge i la farina. Remenem i deixem coure uns deu minuts més. Tastem el punt de sal. Passat el temps ho triturem amb el robot de cuina fins a deixar la crema ben fina. Servim i guarnim amb els xampinyons que hem reservat tallats i passats per la paella amb una mica d'oli. 

Si observeu la fotografia, veureu que hi poso una branqueta del fonoll i que es vegin els xampinyons. Un greu error en la fotografia gastronòmica és no mostrar els ingredients que hi entren i tot s'acaba veient com una massa. 

Els mesos de gener i febrer són els que em provoquen 'saudade' del Brasil i a casa sona música brasilera per transportar-me allà amb el pensament. Una bona pianista i cantant de jazz ajudarà a alimentar l'ànima,

Isto Aquí O Que É, Eliane Elias

       ... Isso aquí és um pouquinho de Brasil, iá iá
                Desse Brasil que canta e é feliz, feliz, feliz... 
 

3 comentaris: