Fa fred i una crema calenta anirà bé pel cos. I com que estic fent neteja del frigorífic i del congelador, me'n vaig al calaix de les hortalisses per a veure què hi tinc. Trobo el bulb de fonoll i uns xampinyons portobello que vaig comprar fa uns dies. Tot anirà rodó i aprofitaré per acabar amb altre restes que encara quedaven de les festes. Traiem la sopera i preparem la cullera.
Com que és una recepta exprés anem de pet cap als ingredients i comencem.
Per a dues racions,
- oli d'oliva verge extra
- 1/2 ceba
- 1/2 bulb de fonoll
- 150 g de xampinyons portobello, en guardarem un parell per guarnir el plat
- 1/2 litre d'aigua
- 100 ml de nata espessa per cuinar
- 1 cullerada sopera de mantega amb sal
- 1 porció de 30 g de formatge camembert (o el que més us agradi)
- 1 cullerada sopera de farina de blat
- sal i pebre
En una cassola amb oli d'oliva verge extra hi passem la ceba i el bulb de fonoll tallats a juliana durant uns minuts fins que siguin transparents. Afegim els xampinyons tallats a quarts. Deixem uns minuts més i salpebrem. Afegim l'aigua i deixem coure uns vint minuts a foc no massa fort. Seguidament, hi posem la mantega, la nata, el formatge i la farina. Remenem i deixem coure uns deu minuts més. Tastem el punt de sal. Passat el temps ho triturem amb el robot de cuina fins a deixar la crema ben fina. Servim i guarnim amb els xampinyons que hem reservat tallats i passats per la paella amb una mica d'oli.
Si observeu la fotografia, veureu que hi poso una branqueta del fonoll i que es vegin els xampinyons. Un greu error en la fotografia gastronòmica és no mostrar els ingredients que hi entren i tot s'acaba veient com una massa.
Els mesos de gener i febrer són els que em provoquen 'saudade' del Brasil i a casa sona música brasilera per transportar-me allà amb el pensament. Una bona pianista i cantant de jazz ajudarà a alimentar l'ànima,
Isto Aquí O Que É, Eliane Elias
... Isso aquí és um pouquinho de Brasil, iá iá
Desse Brasil que canta e é feliz, feliz, feliz...
Quines fotos tan precioses que fas Nani!
ResponEliminaMoltes gràcies, ❤️❤️❤️
EliminaQue boooooo!
ResponElimina