Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de gener del 2025

Infusió de flors de l'hort



Quan passejo amb la càmera per l'hort hi ha detalls que no veig fins després en el moment de l'edició de les fotografies. La natura ens mostra i a la vegada ens amaga petits detalls que l'ull nu no detectem. I amb les flors em sorprenc quan les miro en pantalla i em fa pensar amb el Petit Príncep quan deia que ...l'essencial és invisible als ulls'...

Ahir em van sorprendre les flors avellutades de la sàlvia (Salvia leucantha) que tinc a la part del jardí on en tinc de sis tipus. Penso fer un post quan floreixin del tot a la primavera. De tots els colors i precioses, però fins fa poc no em vaig adonar del vellut de les flors. El plaer que proporciona només de mirar-les ja resulta gratificant. I les gavarreres que encara pengen de les branques.

En això vinc a desitjar-vos que tingueu un any tranquil i estimem i cuidem la natura, que encara hi som a temps -soc pessimista- però val la pena intentar-ho.

I aquí teniu una infusió que preparo amb flors del meu hort: unes fulles de marialluïsa, unes flors de sàlvia, uns brots de les gavarreres, uns gessamins. Li podem afegir les que en vinguin de gust i siguin comestibles. Aigua i una culleradeta de mel o de sucre. Acompanyem amb unes galetes, unes pastes fetes al forn i que han perfumat la cuina, o com en aquest cas amb unes coquetes de sagí que queden de l'últim post.

Com a aliment per a l'ànima recomanar-vos un llibre que és una delícia: 'Quedar-se al tros' de Júlia Viejobueno Cavallé, editat per Vibop Edicions. Entendre el camp i viure'l. I com diu la seva autora ...La terra conreada és herència d'una civilització antiga de la qual encara formem part... I de part meva crec que això ho hem de recordar sempre.

Doncs fins aquí la meva manera de començar l'any, amb un regal més per l'ànima que pel cos.

Petite fleur, Chris Barber's Jazz Band


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada