Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 31 de gener del 2025

Sopa de farigola amb ceba confitada i pilotetes



Encara que els ametllers han començat a florir i sembla que ja tenim la primavera aquí, l'hivern és ben viu i una sopa per a l'ànima i el cos ve molt de gust. I com diuen al Matarranya, les sopes i el sol a l'hivern donen consol. Recepta exprés, anem per feina.

Ingredients,
 - cebes
 - aigua
 - llesquetes de pa torrat
 - una branca de farigola
 - oli d'oliva verge extra
 - brou de pollastre 
 - sal i pebre
 - pilotetes (carn de porc picada, pa ratllat, ou, farina de blat, oli per fregir-les)

En una paella amb oli d'oliva hi posem ceba tallada ben fina. La deixem coure uns minuts a foc lent i tot seguit la cobrim amb aigua, deixant que es cogui fins que se la begui (hem d'anar controlant i remenant). Quan la veiem daurada la posem en una olla i hi afegim el brou de pollastre. Deixem coure una mitja hora a foc mitjà i l'apaguem. Un incís: Si es vol, es pot passar el túrmix i si no, es deixa la ceba tal qual. Hi posem la branca de farigola i unes llesquetes de pa torrat. Deixem infusionar uns vint minuts amb l'olla tapada. Mentrestant, preparem les pilotes segons acostumem a fer i les passem per farina i fregim. Passat el temps d'infusió passem unes varilles manuals per desfer el pa i afegim les pilotetes. Ja la tenim llesta per servir. Us agradarà segur. 

Bones pràctiques,
 - Tingueu una bona quantitat de pilotetes fetes i congelades, així les podreu posar en una sopa en qualsevol moment.
 - Feu una gran quantitat de ceba sofregida/confitada i en tindreu pels plats de tota la setmana: una sopa, un arròs, d'acompanyament per una carn, per a la truita amb patata, un plat de pasta, vaja, que resulta una ceba multi-recursos. També podeu omplir bosses de plàstic i tenir-les al congelador com a màxim un parell de mesos. 
 - Penseu que la farigola té moltes propietats nutritives i que juntament amb la ceba, que també en té, podem ser una bomba de salut per al nostre organisme.
 - Ja només falta fer una mitja hora d'exercici diari, llegir un bon llibre i estar amb els que estimem i ja ho tindríem.
Cuidem-nos.


Perduto, Ornella Vanoni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada