Encara que els ametllers han començat a florir i sembla que ja tenim la primavera aquí, l'hivern és ben viu i una sopa per a l'ànima i el cos ve molt de gust. I com diuen al Matarranya, les sopes i el sol a l'hivern donen consol. Recepta exprés, anem per feina.
Ingredients,
- cebes
- aigua
- llesquetes de pa torrat
- una branca de farigola
- oli d'oliva verge extra
- brou de pollastre
- sal i pebre
- pilotetes (carn de porc picada, pa ratllat, ou, farina de blat, oli per fregir-les)
En una paella amb oli d'oliva hi posem ceba tallada ben fina. La deixem coure uns minuts a foc lent i tot seguit la cobrim amb aigua, deixant que es cogui fins que se la begui (hem d'anar controlant i remenant). Quan la veiem daurada la posem en una olla i hi afegim el brou de pollastre. Deixem coure una mitja hora a foc mitjà i l'apaguem. Un incís: Si es vol, es pot passar el túrmix i si no, es deixa la ceba tal qual. Hi posem la branca de farigola i unes llesquetes de pa torrat. Deixem infusionar uns vint minuts amb l'olla tapada. Mentrestant, preparem les pilotes segons acostumem a fer i les passem per farina i fregim. Passat el temps d'infusió passem unes varilles manuals per desfer el pa i afegim les pilotetes. Ja la tenim llesta per servir. Us agradarà segur.
Bones pràctiques,
- Tingueu una bona quantitat de pilotetes fetes i congelades, així les podreu posar en una sopa en qualsevol moment.
- Feu una gran quantitat de ceba sofregida/confitada i en tindreu pels plats de tota la setmana: una sopa, un arròs, d'acompanyament per una carn, per a la truita amb patata, un plat de pasta, vaja, que resulta una ceba multi-recursos. També podeu omplir bosses de plàstic i tenir-les al congelador com a màxim un parell de mesos.
- Penseu que la farigola té moltes propietats nutritives i que juntament amb la ceba, que també en té, podem ser una bomba de salut per al nostre organisme.
- Ja només falta fer una mitja hora d'exercici diari, llegir un bon llibre i estar amb els que estimem i ja ho tindríem.
Cuidem-nos.
Perduto, Ornella Vanoni
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada