Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 22 de maig del 2025

Espàrrecs amb mantega de sàlvia



Dies enrere, vàrem quedar amb uns amics de Bilbao, amb qui feia molt de temps que no ens vèiem. Vam decidir trobar-nos a mig camí, i Tudela ens va semblar el lloc perfecte. Ens hi vam aplegar sota una pluja que queia a cor què vols, d'aquelles que perfumen els records.
Abans d'anar al restaurant, però, vàrem passar pel 'Mercado de Abastos' per comprar les verdures locals: espàrrecs, pèsols i carxofes. Els espàrrecs, acabats d'arribar, els vaig guardar al buit, tal com recomanava el cartell de la parada.

I aquí els teniu: uns espàrrecs blancs cuinats amb mantega de sàlvia de l'hort de casa. En tinc de vuit varietats diferents, amb flors que van del rosa al lila, passant pel vermell i altres tonalitats. Aquests dies de pluja han florit amb força, omplint l'ambient d'una aroma intensa i balsàmica. 

Per preparar aquest entrant, necessitarem,
 - espàrrecs blancs frescos i pelats
 - fulles de sàlvia i altres herbes aromàtiques
 - dues cullerades soperes de mantega
 - sal i pebre negre al gust
 - el suc de mitja llimona
 
Bullirem els espàrrecs en aigua fins que estiguin tendres (ho comprovarem punxant-los amb la punta d'un ganivet), uns vint minuts aproximadament. Un cop cuits, els escorrem i els deixem sobre paper de cuina per retirar l'excés d'aigua.
Per fer la salsa, desfem la mantega en una paella a foc mitjà juntament amb les herbes fins que adquireixi un to lleugerament torrat. Fora del foc, hi afegim el suc de mitja llimona i ho remenem.
Servim els espàrrecs en una plata i els reguem amb la mantega fosa. 
En el meu cas, hi he afegit flors fresques per decorar, aprofitant l'esclat primaveral d'aquests dies.

I per acompanyar aquest moment, una cançó que sempre m'emociona: Somriu, interpretada per Sidonie  i Love of Lesbian, una preciosa adaptació al català -obra de Dani Coma- del clàssic Smile de la pel·lícula 'Temps moderns' de Charles Chaplin, inclosa en el disc de La Marató 2008.

Somriu, Sidonie & Love of Lesbian

         ... somriu, si el teu cor es trenca.
                 somriu, fa mal quan batega.
                       si el cel està fosc o està trist.
                             ja ho veuràs. 
                                  si somrius travessant el mal
                                        somriu veuràs com demà
                                              el sol vindrà a brillar per tu.
                                                     per tu...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada