Quan floreixen els rosers del jardí, em sento feliç. En dies de pluja, el seu perfum s'escampa ambigú més intensitat i omple l'ambient d'una dolçor especial. Cada tres o quatre dies renovo els gerros amb roses acabades de tallar, tot i que m'agrada deixar algunes de les que ja m'han fet companyia, com un petit homenatge silenciós. Totes són precioses.
I un cop les flors s'esllangueixen, escampo els pètals en un racó molt estimat del jardí: aquell on descansen les cendres dels nostres peluts que ens han acompanyat tants anys. El Tristan, el Bouncer, el Dandi, la Ioska, el Fox i el Xingu. És un gest senzill, però carregat de memòria i tendresa.
Entre les dolceses que més m'agrada preparar hi ha els bunyols. I com que som en plena temporada de cireres, avui comparteixo una recepta de bunyols farcits de cireres. Aquí la teniu.
Ingredients, en sortiran una dotzena
- 150 ml de llet
- 70 g de mantega salada
- 85 g de farina tamisada
- 3 ous
- cireres despinyolades i sense cua
- sucre de llustre i sucre amb vainilla per empolvorar
- 1 cullerada de mantega per les cireres
- 1 raig d'anís
- oli de gira-sol per fregir
Posarem la llet en un cassó juntament amb la mantega. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina de cop i remeneu amb energia amb una forquilla de fusta fins que la massa s'espesseixi i es desenganxi de les parets del cassó.
Retireu del foc i incorporeu-hi els ous, un a un, remenant bé després de cada ou. Deixeu reposar la massa en un bol durant una hora aproximadament.
En una paella, sofregiu lleugerament les cireres amb la mantega i el raig d'anís, durant uns minuts.
Feu porcions de la massa i farciu cada una amb una cirera, modelant una forma rodona.
Escalfeu abundant oli en una paella i fregiu-hi els bunyols fins que siguin ben rossos.
Un cop cuits, deixeu-los escórrer sobre paper de cuina i tot seguit passeu-los per un plat amb sucre de llustre i sucre avainillat.
Acompanyeu-los amb un bon vi dolç... i a gaudir-ne.
Altres receptes amb cireres:
Pavlova amb fruits rojos, temps de cireres i de flors amb la Diana de Go Floral, clafotís, coca, cireres i roses, flam de crema anglesa amb cireres bullides i merenga, pastéis de nata amb cireres de Brafim, coca de bombons de maig, pastís calat de cors amb cireres, berenem magdalenes amb cireres, arròs amb licor d'arròs i cireres bullides, pastís de pastanaga i poma i un semifred de cireres.
Remeneu i trieu la que més us cridi.
Jardí de Roses, The Mamzelles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada