Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de maig del 2025

Bunyols amb cireres



Quan floreixen els rosers del jardí, em sento feliç. En dies de pluja, el seu perfum s'escampa ambigú més intensitat i omple l'ambient d'una dolçor especial. Cada tres o quatre dies renovo els gerros amb roses acabades de tallar, tot i que m'agrada deixar algunes de les que ja m'han fet companyia, com un petit homenatge silenciós. Totes són precioses. 

I un cop les flors s'esllangueixen, escampo els pètals en un racó molt estimat del jardí: aquell on descansen les cendres dels nostres peluts que ens han acompanyat tants anys. El Tristan, el Bouncer, el Dandi, la Ioska, el Fox i el Xingu. És un gest senzill, però carregat de memòria i tendresa.

Entre les dolceses que més m'agrada preparar hi ha els bunyols. I com que som en plena temporada de cireres, avui comparteixo una recepta de bunyols farcits de cireres. Aquí la teniu. 

Ingredients, en sortiran una dotzena
 - 150 ml de llet
 - 70 g de mantega salada
 - 85 g de farina tamisada
 - 3 ous
 - cireres despinyolades i sense cua
 - sucre de llustre i sucre amb vainilla per empolvorar
 - 1 cullerada de mantega per les cireres
 - 1 raig d'anís
 - oli de gira-sol per fregir

Posarem la llet en un cassó juntament amb la mantega. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina de cop i remeneu amb energia amb una forquilla de fusta fins que la massa s'espesseixi i es desenganxi de les parets del cassó.
Retireu del foc i incorporeu-hi els ous, un a un, remenant bé després de cada ou. Deixeu reposar la massa en un bol durant una hora aproximadament.
En una paella, sofregiu lleugerament les cireres amb la mantega i el raig d'anís, durant uns minuts. 
Feu porcions de la massa i farciu cada una amb una cirera, modelant una forma rodona. 
Escalfeu abundant oli en una paella i fregiu-hi els bunyols fins que siguin ben rossos.
Un cop cuits, deixeu-los escórrer sobre paper de cuina i tot seguit passeu-los per un plat amb sucre de llustre i sucre avainillat.
Acompanyeu-los amb un bon vi dolç... i a gaudir-ne.

Altres receptes amb cireres: 
Remeneu i trieu la que més us cridi.

Jardí de Roses, The Mamzelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada