Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 22 de març del 2013

Bombons de trufa cuita {fotografiant una flor}


Esperàvem la Primavera i ja ha arribat. Benvinguda! Des de casa sentim cantar les merles, la sintonia de l'estació. Les tortugues de la meva amiga Lluïsa ja mengen. La vida torna a començar i amb ella les flors que tant ens alegren. Com que aquest mes havíem de fer bombons al Memòries d'una cuinera, aquí en tenim uns que complementen una gerbera i que ens delectaran d'allò més.

dilluns, 18 de març del 2013

Quiche d'ortigues {i formatge camembert}


Fa uns dies vaig gravar una pel·lícula, Les petits mouchoirs (Petites mentides sense importància), perquè em va cridar l'atenció una crítica molt bona sobre ella. Primer em vaig esgarrifar en veure que durava 155 minuts, però després us puc dir que la tarda de sofà va resultar tranquil·la i molt grata, amb llàgrimes incloses, mentre sentia Nina Simone amb una excel·lent versió de My way, al final.

dimecres, 13 de març del 2013

Els primers pèsols i els primers ous {oh, quina música!}


Els primers pèsols han arribat. I també els ous. El nostre hort ja està a punt i hem volgut preparar un senzilla truita. I així, en el paper de la princesa del pèsol, conte que ens explicàvem mútuament mentre anàvem desgranant les boniques perles verdes, la Violeta m'ha ajudat a preparar-la, tot imitant Néstor Luján quan anava al Restaurant Hispània a menjar els primers pèsols de la temporada, que exquisidament li cuinaven les germanes Reixach, Lolita i Paquita.

divendres, 8 de març del 2013

Crestes de vieires, espinacs i ceps {i un estri}


Quan viatjo m'agrada comprar algun estri de cuina del lloc que visito. A Xile vaig comprar un motlle per a fer crestes a un venedor de carrer. Recordo que em va costar un dòlar i em podeu creure si us dic que va molt bé. Anava en una bossa de plàstic i portava una recepta en un paperet que aquí teniu. Vaig fer les de "pino", però substituint la carn per vieires congelades, espinacs i ceps. La resta tot igual.

dilluns, 4 de març del 2013

Cuscús amb xai i fruita seca {viatjant al Marroc}


M'agrada viatjar. I ho faig quan veig un reportatge, quan recordo algun viatge que ja he fet, quan somio que vaig a un lloc que m'agradaria visitar, quan algun amic m'explica allò que ha vist o simplement anant a un poble proper que no he visitat mai. Mirant l'àlbum de fotografies de quan vaig estar al Marroc, per cert les últimes fetes amb la càmara analògica, he recordat una recepta del número 131 de la revista Cuina i no puc estar-me de fer-la.