dijous, 31 d’octubre del 2013

Camarões na moranga {receita brasileira}


Encara no ha vingut el fred. Estem en el temps que els francesos en diuen l'été indien, o també l'estiuet de Sant Martí com en diem aquí. Un temps de tardor on fa bo... un automne où il faisait beau... i dura fins a mitjans de novembre. Però, ens ve de gust engegar el forn i ara tenim carabasses amb un color preciós. Què farem amb elles?
Fa uns dies ho vaig preguntar pel Facebook i una de les propostes em va venir en pocs minuts del Brasil (per via màgica d'Internet) de part de la Glòria. La meva amiga Eliane la va confirmar com a bona i a més em va dir el nom: camarões na moranga (llagostins dins la carabassa). Dit i fet! Ens hi hem posat i l'hem fet tal qual, afegint uns rovellons frescos i unes gules que tenia al congelador.

Necessitarem:
 - la meva carabassa pesa 3,650 kg
 - 3/4 kg de llagostins grisos (camarons). Els he comprat a 10,70 €/kg.
 - 150 g rovellons
 - 250 g gules
 - 200 g de crema fresca
 - 250 g de mató
 - sal, pebre i nou moscada
 - oli d'oliva

Farem:
Treure la tapa de la carabassa i buidar-la de llavors.
Salem, posem una mica d'oli i la fiquem al microones a potència màxima fins que estigui cuita.
La meva ha tardat 40 minuts.
Deixem refredar i la folrem per dins amb el mató, reservant una mica per a gratinar-la.
Pelem els llagostins.
Bullim els caps amb una mica d'aigua, colem i els passem per un colador xinès per a treure'n la substància.
En una paella amb molt poc oli hi passem els llagostins, els rovellons.
Hi afegim la crema fresca, el suc dels caps, salpebrem i ratllem una mica de nou moscada.
Ho aboquem dins la carabassa i cobrim amb el mató que hem reservat.
Gratinem fins que es dauri al gust.
Podem servir amb arròs blanc o patates fregides tallades finament.

Coneixeu Joe Dassin? A mi m'agraden totes les seves cançons i una de les més boniques és L'été indien. Teniu dues versions, per igual de bones: una que canta ell sol i l'altra a duo amb Hélène Segara, trieu.

...on ira où tu voudras, quand tu voudras
et on s'aimera encore, lorsque l'amour sera mort
tout la vie sera pareille à ce matin
aux couleurs de l'été indien...

17 comentaris:

  1. Impressionant!!! no sé que dir... trobo que és una combinació fantàstica, molt original i que s'ha de tastar. M'agrada llegir els teus posts i arribar fins al final, sempre em descobreixes artistes nous ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Malauradament Joe Dassin ja ens va deixar fa anys. Per sort ens queda la seva música, que per a mi és molt bona. Bon cap de setmana!
      Nani

      Elimina
    2. Aixo s'ha de provar, te una pinta¡¡¡¡¡

      Elimina
  2. Jo em quedaré amb Joe Dassin per la música... és increïble però avui mateix vaig veure aquesta recepta i vaig pensar que la faria aviat però m'emporto la teva per ben aviat!!!

    Petonets i bona castanyada!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Això no és la crema de carabassa típica, és gurmanda!
    Suposo que tot es va posant dins la caraabassa, no? És a dir folrem per dins amb mató.
    Corregeixa'm si no ho he entés bé.
    Una altra cosa, a quina potència tenies el microo...sóc pesada, però és que m'agradaría fer-ho´
    Doncs sí l'été indien, en parlen tant, però d'on deu venir això, no penso mai de buscar-ho.
    Aprofitem encara aquests dies, jo els panellets els faig demà, avui estem sols i farem un soparet ¿calòric?
    A veure si ens veiem, molts petonets i bona castanyada.
    Ah! jo estic escoltant la Carla bruni, en plan tranquil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara!
      Ja ho he corregit i he afegit que ha de ser a potència màxima. També que va folrada per dins de mató. Sí, a veure si ens veiem aviat. Bona castanyada!
      Nani

      Elimina
  4. Ohh quina bona pinta i qué original!! D'on has tret una carabassa tan gran? és enorme!!! M'agrada molt la idea de fer-la farcida amb formatge també ha de quedar molt bo i combina perfecte amb els bolets.

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Preciosa presentació!!! i fantástica recepta...aquesta combinació carbassa/marisc/mató ha de ser ben bona.... L'acompanyament musical enganxa amb aquest estiu de Sant Martí!!!!
    Un petò i bona castanyada!!!!!

    ResponElimina
  6. Pedazo de calabaza, y pedazo de ingredientes, muy original, me encanta.
    Besos y feliz fin de semana.
    Ettore

    ResponElimina
  7. Quina presentació més espectacular! I amb aquests ingredients el plat no pot fallar. Un 10. Petons.

    ResponElimina
  8. Nani, tengo pendiente de publicar una receta sobre la misma base, potimarron al horno con su relleno,no poco calórico, pero con langostinos no lo había tomado, ni oido jamás¡¡¡. Tiene que estar rico. Voy retomando poco a poco el día a día, a ver si mañana te puedo llamar. Bss preciosa

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  9. Quin goig que fa aquesta carabassa!! Petonets!

    ResponElimina
  10. jajajajaja! estem en estiu permanent! tot i que ja ve de gust un jerseiet, no?
    Deliciós, Nani, moltes gràcies!

    ResponElimina
  11. Nena, vinc a veure la carabassa perquè la meva mare m'ha dit: Has vist quina crema de carabassa amb gambes ha fet la Nani???
    Ja veus quin munt de seguidores ganxetes que tens ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Me he quedado impresionada. ¡Vaya calabaza!
    Y la mezcla me ha parecido buenísima. Muy original.
    Es un poco mar y montaña, y con el queso y la calabaza tiene que quedar riquísimo.
    Enhorabuena por la receta. Sigo enamorada de lo bien que ha quedado la calabaza. ¡Que se prepare mi microondas! Besitos.

    ResponElimina
  13. Vaya Nani, me has dejado atónita con esta deliciosa calabaza y encima con queso! No se me hubiera ocurrido ...

    Gracias por compartirla!

    Bss,
    Silvia

    ResponElimina