Encara tinc pendent de publicar el repte de Memòries d'una cuinera del mes passat, però aquest no vull esperar i poso la recepta: ens demanen de fer garapinyades. Com que he pensat que n'hi hauran de moltes classes jo he cuinat unes avellanes en forma de pe de moleque, un dolç brasiler molt popular que la meva mare feia molt bé. He cercat en els seus apunts i no l'he trobat, perquè crec recordar que ella hi afegia una culleradeta de bicarbonat i jo no ho he fet, no estava massa segura.
Al Brasil aquest dolç es fa amb cacauets, però aquí el prepararem amb avellanes de Reus.
Al Brasil aquest dolç es fa amb cacauets, però aquí el prepararem amb avellanes de Reus.
Necessitarem:
- 250 g d'avellanes torrades i pelades
- 250 g de sucre
- 1/2 pot petit de llet condensada
- 50 g de mantega
Farem:
Posarem la mantega, el sucre i les avellanes en una cassola.
La posem al foc i no deixem de remenar, fins que el sucre estigui líquid.
Hi aboquem la llet condensada i continuem remenant fins que la massa es desenganxi dels fons.
Ràpidament ho posem sobre un marbre fred o una safata de forn untada amb mantega.
Deixem que es refredi i trenquem amb un martell a trossets petits que seran més fàcils de menjar.
Molta cura amb les dents...
No són garapinyades però formen part de la memòria de la cuina de casa.
I no puc parlar de música brasilera sense pensar en Beth Carvalho, una de les grans sambistes brasileres. Estem a la tardor i tenim el terra cobert de fulles seques. Folhas secas.
Quin dolç més bó, tota una alternativa a les clàssiques garapinyades!! Vaig fer uns turrons de cacahuets i vaig fer servir bicarbonat i van sortir molt bons però no sé com habrien quedat sense!!!
ResponEliminaLes garapinyades sempre em porten tant records de la tieta Rosita que les feia amb les ametlles de la finca de Lleida...
I uns dies de vacances per Polyanna, 15 dies!!
Petonets i bon cap de setmana,
palmira
Que original!! Vaig veure la proposta de Memòries d'una cuinera, i vaig pensar en les clàssiques garrapinyades. Has tingut una molt bona idea, i fets amb avellanes de Reus encara ha de ser més bo jejejeje. Petons
ResponEliminaHummmmm que delicia e original.
ResponEliminaGuardei um pouco para você!
EliminaExquisito Nani!! Una idea muy buena para las próximas Navidades !
ResponEliminaQué original!! Recorden una mica al "guirlache" i amb avellanes ha d'estar molt bo. Per cert, has de provar les avellanes torrades de Vilaplana, son les millors!!!
ResponEliminaPetonets!!
Sí que recorden al "guirlache", però la llet condensada li ha de donar un toc molt especial. Una recepta molt interessant i diferent de les que conec. Petons.
ResponEliminaDoncs si, jo tambè he pensat amb el guirlache, clar que si veiessim l'original amb cacahuets no ens el recordaría tant.
ResponEliminaM'agrada molt la foto, es molt sugerent..un te ganes d'estirar el braç i agafar-ne un!
Com sempre t'has superat en aquest repte! ets un crack!!!!
Ostres quin nivell! A mi això de garrapinyar em fa molt de respecte. No se si em sortirà bé l'experiment. Tu no tens cap problema, t'ha quedat perfecte i a ritme de sambla ;-)
ResponEliminaOhhh això és una delícia, em recorda el "guirlache", quina salivera tu!
ResponEliminaSemblen un vici! Gràcies per ajudar-nos a conèixer plats de fora :)
ResponEliminaMarta
Li he passat l'adreça d'aquest bloc al Joan Antoni Moran.
ResponEliminaGaietà
quina passada Nani!!! no pateixis, que no pose nota ni punts negatius!!! :P un milió de gràcies per aocstar-nos, un cop més, al Brazil. petonets
ResponEliminaque bo, amb avellanes encara millor que amb cacauets :)
ResponEliminaÉs com un guirlache, però amb llet condensada... boníssim!
Això està molt bé!! versió amb productes de la terra!! dóna moltes ganes de menjar-s'ho!! jo avui també he fet la meua versió de garrapinyades per publicar-la esta setmana!! com ens posarem entre garrapinyades, castanyada i Nadal!! Al gener tots al dentista!! (i al dietista :-)) Una abraçada, Marta
ResponEliminaQue bo que deu ser, qui pot fer règim amb aquestes receptes!
ResponEliminaPetonets de diumenge!
Nani que pecado tan rico!!! Me transporta directamente a las Navidades.
ResponEliminaBesos linda.
Te una pinta deliciosa!!!! Petons
ResponEliminaGuau, quinta temptació, Nani!!! Moltes gràcies!!!
ResponEliminaÉs com un guirlache però enriquit amb llet condensada.
ResponEliminaI amb "vellanes"... perfecte!!!
Són DOReus, veritat!?!?!?!?!?!
Ptnts
Dolça
Això com una mena de torró d'agramunt, no?....ha d'estar bo segur.
ResponEliminaNani, això és com una barreta energètica i ha de ser boníssim, es que m'agrada molt la llet condensada.
ResponEliminaPetonets i moltíssimes gràcies per participar.
Vaig a veure la carmanyola.;)