dissabte, 12 d’octubre del 2013

Temps de verema a Bàrbara Forés {bons vins}


Temps de tardor. Temps de verema. Temps de gaudir d'una activitat diferent a la natura.
Apa, temps d'agafar el cotxe i fer una escapada a la Terra Alta on es fan uns vins dels millors del món. Vam decidir anar a visitar un dels cellers emblemàtics de la DO Terra Alta: Cellers Bàrbara Forés de Gandesa. De la mà de Carme Ferrer, rebesnéta de la persona que dóna nom als vins, visitàrem les finques cultivades de diverses classes de raïm: Carinyena negre, Tempranillo, Morenillo, Garnatxes i d'altres. Unes vinyes que fan un goig impressionant i més que cuidades són mimades. En unes ja s'hi ha veremat, en altres s'està esperant el moment òptim per a fer-ho.
A mesura que avançava el dia, i variava la llum per moments, anàvem apreciant les diferents tonalitats de les fulles: unes encara ben verdes i d'altres amb tonalitat tardorenca que ens feia imaginar el color del vi que ens beurem més endavant. Una posterior visita al celler, una casa pairal del segle XIX de l'arquitecte tarragoní Ramon Salas Ricomà, ens va completar la idea de com cuiden el producte fins al moment que ens el trobarem a taula produint un gran plaer i acompanyant-nos en un dels bons moments de la vida. Per a nosaltres és molt important arrodonir els àpats amb bons vins i els de Bàrbara Forés ho són. En pocs dies han estat citats en diverses publicacions.
La d'avui és una visita a la Terra Alta que us recomano. Aquí trobareu més detalls per si voleu anar-hi i gaudir d'una bona estada. Si feu la visita acompanyats de la Carme us transmetrà la pau d'una activitat que ella fa diàriament, cal controlar en tot moment com estan els ceps, i aconseguireu estar en concordança amb la natura.
La nostra terra també ha donat bons músics: Frederic Mompou, Cançons i danses: Cançó i dansa número VI.

15 comentaris:

  1. Quines fotos mes precioses, sobretot la primera.
    Petons

    ResponElimina
  2. M'agrada que fomentis la terra. Gràcies per donar a coneixer.
    També m'agrada el Priorat.
    Dolors

    ResponElimina
  3. Preciòs document gràfic. M'encanta aquesta primera foto en que es veuen les vinyes i les montanyes al fons...sembla una imatge de Marte. Preciòses tambè les fulles de colors vermellencs, Encantador el reportatge i les imatges que fan pensar en entranyables veremes que acaben en sopars romantics ...
    Molt bonic aquest post!

    ResponElimina
  4. La verema és molt bonica de veure, però molt dura de fer, oi?
    Els colors de tardor i la llum especial d'octubre ajuden a crear un ambient especial.
    Les fotos són precioses.

    ResponElimina
  5. Quina excursió més bonica, poser combinar un tast gastronòmic amb la natura del producte! Petonets!

    ResponElimina
  6. Nani, que excursiones más bonitas estáis haciendo. En esta época es una gozada visitar los viñedos en plena recogida. Que bonito. Besos.

    ResponElimina
  7. Quin privilegi poder gaudir d'aquests paisatges de tardor tan magnífics d'on venen els millors vins, o els que més ens agraden a casa :o)
    Unes fotos com sempre per somiar i somiar...
    Petonets i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Hola Nani,

    Què maco el reportatge. A mi m'encanta l'enoturisme i dona la casualitat que justament ahir vam tastar un vi d'aquest celler, el Coma d'en Pou que ens va encantar. Entre el que em va agradar el vi i el que tu expliques segur que serà dels propers cellers a visitars. Gràcies per la recomanació i un petonet.

    ResponElimina
  9. Nani, molt boniques les fotos i nosaltres encantats per la vostra visita. Les fotos de la vinya a la tardor queden molt boniques i les combinacions dels colors groguencs de les Garnatxes, amb els vermells de la Carinyena són molt sorprenents.
    A més la vista de la primera foto amb la muntanya màgica de Santa Bàrbara al fons és impressionant.
    Salutacions.
    M. Carme de Bàrbara Forés

    ResponElimina
  10. Unas fotos preciosas y muy otoñales. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  11. Quina crónica més maca! I quina sort poder gaudir de la verema! Petons

    ResponElimina
  12. Totes les fotos què xules, però la primera maquíssima!! m'agradaria anar un dia a la varema... de petita a cas teníem vinyes i quan ens feien anar al camp (tros) no m'agradava gens... ara pagaria! com canvien les coses... ! m'ha agradat molt la crònica que ens has fet!!! bona setmana!

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies, bonica, les fotos convides a anar-hi!

    ResponElimina