dimecres, 27 de setembre del 2017

Conill estofat amb xocolata {i amb cervesa Creo, anem a Tortosa}


La Violeta tenia festa a l'escola i es tractava de passar el dia de la millor manera possible. Quan li vam proposar d'anar a la fàbrica de xocolata d'en Javi Benet, Xocolates CREO a Tortosa, no s'ho va pensar dues vegades. De pas va convidar la seva amiga Martina. Ja hi havíem anat feia temps i tots volíem repetir.
Així que cap a Tortosa a veure els nostres amics Javi i Cinta, perquè passar una estona amb ells és com ser amb la família. Uns grans amfitrions. Si no heu visitat mai una fàbrica de xocolata, el meu consell és que ho feu i que sigui aquesta. Allí podreu veure màquines molt antigues que continuen funcionant tot fent una xocolata d'altíssima qualitat. Que us expliquin el procés de com s'arriba a fer les rajoles és molt interessant: des del fruit del cacau fins a pastar la massa que omplirà els embolcalls que trobarem a les botigues. Tot fet de manera artesanal i molt controlada. I un petit museu a l'entrada us ensenyarà la història de CREO. La fàbrica es troba al barri de Ferreries, situat a la dreta del riu Ebre, i on s'arriba passant per l'antic pont del ferrocarril sobre l'Ebre. De pas, fer un passeig per la ciutat us agradarà: edificis antics que comparteixen espai amb edificis moderns sense que es facin nosa: el castell de la Suda, el Portal del Romeu -antic portal d'entrada i sortida al Camí de Sant Jaume de l'Ebre i que porta a enllaçar amb el Camí Francès-, també es poden veure edificacions modernistes, que n'hi ha unes quantes i que em faran tornar un altre dia per a poder seguir la ruta. Una ciutat on lo riu té el seu paper principal, perquè és vida. I bé, un cop dit tot això us parlo del plat d'avui: conill estofat amb xocolata i cervesa de Creo, que ajuden a perfumar l'ambient. La flaire que deixa a la casa és de cuina antiga que juntament amb el llard fa que sigui així. Per a quatre persones necessitarem,

Ingredients:
per a la picada,
 - 2 grans d'all
 - un grapat d'ametlles torrades
 - una llesqueta de pa
 - una cullerada sopera de llard
 - oli d'oliva verge extra
per a estofar,
 - un conill tallat a quarts
 - una cervesa negra artesana de Lo Gambusí amb xocolata CREO en pols i aroma de canyella
 - una ceba gran
 - 2 claus d'olor
 - una branqueta de sajolida
 - vi ranci
 - sal

Com el farem:
El vespre posem el conill a marinar en cervesa amb els claus d'olor i la sajolida, tapat amb film transparent.
En una paella amb oli d'oliva verge extra i llard, enrossim la llesqueta de pa, els alls, el fetge del conill i reservem.
Traiem el conill, sense llençar la marinada, l'assequem amb paper de cuina, el salem, el daurem en la mateixa  paella o cassola on hem enrossit els ingredients anteriors i reservem.
En la mateixa cassola sofregim la ceba amb un raig de vi ranci i deixem durant uns vint minuts, fins que s'hagi daurat.
Seguidament hi descansem el conill i hi aboquem la marinada.
Deixem que es cogui a foc amorós, amb la cassola tapada, una mitja hora.
Comprovem que la carn sigui tendra i afegim la picada que farem en un morter amb els ingredients citats i afegim la xocolata ratllada deixatada en una mica de cervesa.
Deixem coure uns deu minuts.
Si cal, hi podem afegir una mica d'aigua o brou perquè la salsa quedi lleugera.
Per a acompanyar he passat per la paella xampinyons Portobello.
Ho maridem amb cervesa.
Prepareu pa per a sucar.

Altres receptes amb xocolata CREO les trobareu aquí
I si voleu fer unes visites virtuals, a part de la seva pàgina web, teniu els posts: Xocolates C.R.E.O. i el que vàrem fer amb la Violeta fa uns anys.

El que val la pena de veritat, La Casa Azul

12 comentaris:

  1. M'encanten les cassoletes de conill, són molt agraïdes de fer. Em fa molta gràcia l'expressió de posar a descansar el conill, jajajja! Ganes de fer-la!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Mercè!
      Aquests dies haruíem de tenir reserves al congelador i una bona opció seria la carn de conill, que és nutritiva i bona per a la salut.
      Aprofitar algun dia de lleure i preparar-la per a compartir serenament.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. tot és meravellós, i la frase de gandhi una de les meves de capçalera. jo la xocolata, amb vi ;) per bé que la cervesa deu estar de meravella. petons des d bxlls

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rebre notícies teves des de Bxlls. em fa molta il·lusió.
      I com no, tu amb vi qualsevol cosa. Jo també.
      Petons mil.

      Elimina
  3. Nani, a casa ens agrada molt el conill amb cervesa, però no hi posem mai la picada, a la pròxima vegada que el fem el faré com el que fas tu.

    Bet

    ResponElimina
  4. Ha d'estar deliciós. M'encanta el conill rostit, però mai hi he posat xocolata, la propera vegada n'hi posaré, segur que ens encantarà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esther,
      Jo també poso una presa al fricandó i li dóna un gust especial.
      Ens veurem aviat.

      Elimina
  5. Ja saps que la carn de conill no puc amb ella però això de visitar una fàbrica de xocolate per aprofiter un dia sempre és un molt gran idea! Nosaltres la tenem pendent a prop de París per les properes vacances!
    Per cert Nani, ens hem mudat de blog!!! Ja tocava i per celebrar el 8 anys de blog estem de sorteig si et ve de gust participar, fins demà!
    http://comeconmigo.net/mermelada-de-frambuesa-cava/
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Palmira,
      Bones notícies de canvi de blog. He estat molts dies sense internet a casa i no he pogut navegar.
      Ara vaig a visitar-te.
      Petons al bitxo rosset.

      Elimina
  6. Cómo me ha gustado este post, Nani. Las fotos me han traído muchos recuerdos de mi querida Tortosa, donde estuve poco tiempo pero el suficiente para enamorarme de ella, de su río y de sus gentes. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Yolanda!
      És veritat que vas estar a Tortosa una temporada.
      Gràcies per passar per aquí. Ens veurem aviat.
      Abraçada.

      Elimina