dimarts, 21 de maig del 2019

Mango i fruits vermells a la mel


Les semprevives ja tornen a ser aquí amb tota la seva esplendor. Enguany tinc una part del jardí d'un color groc exultant. I els conillets que posen la nota porpra. I una mata de sàlvia florida (que el vent i la pluja han deixat amb poques flors) a l'hort. Després d'haver plogut resulta un plaer immens passejar i sentir el perfum del camp amb la terra mullada i les plantes que deixen anar tota la seva aroma.
En un post de fa dos anys ja vaig parlar de les semprevives amb unes galetes i uns bombons líquids de xocolata Creo. En ell explicava que aquestes flors també són conegudes com a Ramell de Sant Ponç o Flor de Sant Joan. M'agrada veure-les per la vora dels camins quan camino i a les meves fotografies. I què dir de la sàlvia que cullo fresca i poso en vinagretes, carns, pasta amb pesto de sàlvia i farigola o, com avui, en un mango fet amb mel i uns quants fruits rojos que sempre en tinc al congelador. Del valor nutritiu de cadascun ingredient faig un repàs ràpid: la sàlvia, una herba aromàtica que es pot prendre també en infusió,  conté vitamina B i C i amb molts usos medicinals; els fruits rojos tenen una alta concentració en antioxidants, la qual cosa fa que siguin molt beneficiosos a l'hora de lluitar contra els radicals lliures i també per possibles incidències cancerígenes, entre d'altres; la mel, què dir de la mel que no sapiguem: una bona ajuda contra l'envelliment igual que els fruits rojos i també bona per a combatre els refredats; el mango, com puc parlar del mango sense evocar la seva olor per quan em vaig criar entre 'mangueiras' al Brasil. Un fruit que conté molta fibra i també és antioxidant. Molt usat a la meva cuina i al blog: una salsa de mango, un lassi/batut de l'Índia de mango, una crema catalana de mango, el paw-paw & mango smoothie, i el mango curd. O sigui, que preparar les postres d'avui ens pot resultar un al·licient per a mantenir-nos joves i macos. Cap a la cuina, que ens hi posem. Per a dues persones,

Ingredients:
 - 1 mango
 - gerds, groselles i mores
 - 2 cullerades soperes generoses de mel
 - 2 cullerades soperes  de mantega
 - fulles de sàlvia
 - 1 beina de vainilla

Com ho preparem,
Posem a escalfar la mel en una paella i quan estigui a punt hi afegim la mantega.
Seguidament hi posem el mango, amb pell o sense a gust de cadascú, tallat a grillons.
Afegim els fruits vermells i deixem una estona fins que veiem que estiguin cuits.
Obrim la beina de vainilla i en traiem la polpa, que afegirem als fruits.
Guarnim amb fulles i flors de sàlvia.
Servim amb una bola de gelat al gust o amb un trosset de coc, com ho he fet jo i que ha resultat una delícia perquè s'ha emborratxat amb l'almívar dels fruits.

Per a acompanyar trio una música ben dolça com la recepta i que a mi em té el cor robat: el batuque. El batuque és la música de Cap Verd. Un indret del món al qual m'agradaria molt anar per molts motius, però sobretot per la seva música. Una de les cantants més conegudes és l'enyorada Cesària Évora, però una de les que més m'agraden és la guapíssima Mayra Andrade.  Si us ve de gust, mireu el video on canta amb Benjamin Biolay una cançó de Chico Buarque ...O que será... que ells fan com Tu verras, tu verras... Ella canta en portuguès i ell en francès. Una barreja que és sensualitat en estat pur.

Comme s'il en pleuvaitMayra Andrade
         ...Des présents chaque jour
                  Comme s'il en pleuvait
                         De l'amour
                               Comme s'il en pleuvait...

6 comentaris:

  1. Quin goig passejar per un hort desprès de la pluja... I aquesta recepta, copiada per la Polyanna que tots els ingredients que més li agraden estàn reunits!
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant si plou o no, passejar per l'hort és vida. I ara prepara-li un mango a la Polyanna, amb una bola de gelat de coco...

      Elimina
  2. m'encanta mayra andrade, i la recepta ha de ser deliciosa, però fàcil... per mi tot és difícil a la cuina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Menjar aquestes postres mentre canta la Mayra... ja te les prepararé!

      Elimina
  3. Passejar per l'hort, cuinar postres tan bones i escoltar bona música, què més es pot demanar...

    ResponElimina