dijous, 7 de juliol del 2022

Crema de bròquil, carabassó, carabassa i pera, tot del meu hort



M'agrada començar el dia donant un tomb per l'hort i agafar les verdures del moment. I avui compartiré una crema amb totes les que vaig trobar abans-d'ahir, excepte la carabassa que és l'última que queda de l'any passat. 

Hi he incorporat peres que en tenim a balquena, tot inspirant-me en la crema de poma que va preparar l'Adelina i que em va agradar tant. També la Loreto em va fer arribar que posen peres a la verdura i apa, a la crema que hi van caure. Això de l'Adelina i la Loreto deu ser cosa de la Ribera d'Ebre. Aquí una clicada d'ull a elles. He de confessar però, que el bròquil és de les poques hortalisses que no m'agraden, per no dir l'unica. En menjo quan el faig amb arròs i magret, de cap manera més. Amb aquesta crema crec que en vaig posar massa i el gust era un pèl fort de bròquil pel meu paladar. La pera i la carabassa donaven bon gust. Però les quantitats es poden modificar i cadascú les pot adaptar al gust. La podeu servir freda o tèbia, la crema. 

Per acompanyar un vi de la Terra Alta, dels bons amics Ruth i Marco, de Bernaví de Vilalba dels Arcs. Va casar perfectament amb el peix que vaig preparar per a després de la crema. Un rosat d'edició limitada, Capítol 2020. M'agrada llegir l'etiqueta ...Cada anyada és una vivència diferent que inspira nous capítols de l'aventura del vinyater. Al 2020, mentre el món es para, la natura segueix i a les vinyes cuidem la nova collita. La verema comença i al celler encara ens queda vi poc espai a disposició. Totes les varietats de la Devea de Vernet fermenten juntes sense pells regalant-nos en un vi una pinzellada del que tenim: herbes, fruites i flors, delicadesa i explosió, calidesa i frescor... All in One.

Parem taula ben bonica i alegrem la vista i intentem sobreviure al món aquest que s'ha tornat boig i ens volen sotmesos. Celebrem la vida i brindem amb els que estimem, que ens ho mereixem.

Ingredients per a quatre racions,
 - 250 g de carabassa neta i pelada
 - 200 g de bròquil, les seves flors
 - 250 g de carabassó
 - 400 g de peres pelades, unes cinc
 - sal, pebre i cúrcuma
 - 3/4 litre d'aigua
 - 1/4 litre de nata MG 35%
 - oli d'oliva verge extra

En una cassola amb unes cullerades d'oli d'oliva hi passem la carabassa tallada a daus, les flors del bròquil, el carabassó (tallat a daus amb pell i tot) i les peres sense el cor. Salpebrem i perfumem amb una cullerada (cafè) de cúrcuma. Afegim l'aigua i deixem bullir fins que comprovem que està tot cuit clavant un ganivet. Hi posarem la nata als últims cinc minuts de cocció. Passem per la Thermomix o ho deixem ben fi amb la batedora. Servim amb boletes de bròquil ratllat i passat per oli roent.

Recomanació de la setmana, que consumim productes locals i de temporada i vins de la nostra terra. Portem el territori a taula. No em cansaré de recomanar-ho. Per cert, també recomano una sèrie que he vist a Netflix, 'Intimidad'. Està força bé. Tothom té dret de viure la vida que vol.

La Mia Storia Tra Le dita, Gianluca Grignani
        ... Sai penso che
                Non sia stato inutile
                       Stare insieme a te...


4 comentaris: