Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 12 d’octubre del 2024

Brownie de garrofa i mill



De brownies ja en podem trobar al blog uns quants: el que està farcit de ceps i melmelada de rossinyols, el de fruits secs fet amb farina de teff, el brownie amb peres (les fotos que més m'agraden), el de xocolata negra i fruits secs i el de xocolata amb nous. I avui n'afegim un de més: el de farina de garrofa i mill.
Quan vaig rebre la revista Cuina d'aquest mes vaig tenir clar que hauria de fer el brownie que proposava la Gemma Clofent: de garrofa i mill. Com sabeu, m'agrada anar posant els fruits del moment i com està la natura quan publico el post. Intento estar al dia i ara a la tardor se m'acumula feina: venen els fruits tardorals i vull anar seguint el ritme del temps.
El garrofer que tinc a tocar de la cuina és un espectacle quan arriba la tardor perquè s'omple de 'garrofins', les llavors que es fan servir per fabricar additius alimentaris. 
Aprofito per fotografiar el brownie sota les seves branques que deixen anar una aroma especial.
Doncs el que deia, quan vaig veure les propostes de la Gemma de fer pastissos amb cereals variats, vaig creure que era el moment de fer el de garrofa. Hi tinc un punt feble de quan el meu pare explicava que en menjaven al temps de la guerra, era la seva xocolata. 
La recepta la faig tal com diu la Gemma, però a més a més hi afegeixo coco ratllat per potenciar encara més el gust de coco i també poso a la cobertura mantega que acostumo a posar quan la faig.

Vinga, cap a la cuina que els vostres us ho agrairan, si el feu aquest cap de setmana.

Ingredients per a un motlle de 20 cm,
per al brownie,
 - 100 g de mill en gra
 - 25 g d'oli de coco
 - 50 g de dàtils sense pinyol
 - 150 g de llet de coco
 - 240 g d'aigua 
 - 2 ous
 - 30 g de farina de garrofa
 - 10 g de cacau en pols
 - 8 g d'impulsor
 - 50 de sucre morè
 - 25 g de coco ratllat
 per a la cobertura,
 - 150 g de xocolata
 - 4 cullerades soperes de llet de coco
 - 4 cullerades soperes de mantega
 - encenalls de xocolata

Com el farem,
Començarem preparant el brownie esbandint el mill amb un colador sota l'aixeta.
Posarem el mill, els dàtils, l'oli de coco, la llet de coco i l'aigua en un cassó i ho farem bullir a foc suau durant 15 minuts, remenant-ho sovint, fins que quedi ben sec d'aigua.
Deixem refredar.
Un cop freda la barreja la triturem amb el túrmix, incorporem la resta d'ingredients i ho triturem tot junt.
Aboquem la massa dins el motlle encamisat amb paper de forn i enfornem el brownie 30 minuts a 170℃ i deixem refredar. 
Arribada a aquest punt he de dir que el pròxim dilluns dinaré amb unes amigues i el tornaré a fer per portar-lo de postres, però ara que ja començo a conèixer el meu forn nou (ja sabeu que els forns funcionen diferent) el faré a 160℃, igualment 30 minuts.
Per a fer la cobertura fondrem la xocolata amb la llet de coco i la mantega i la repartirem per sobre el brownie. Decorem amb encenalls de xocolata. Jo ho he fet amb trossets de garrofí que no hem menjat, només per fer-li els honors a l'arbre.

Creieu-me que queda boníssim. I el repetiré sovint perquè de farina de garrofa sempre en tinc i la resta d'ingredients també, excepte el mill que l'he comprat per a fer brownie i m'ha agradat la textura que li ha donat.

I tant que pot arreglar un cor trencat aquest brownie... Un bon aliment per a l'ànima.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada