Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 19 de novembre del 2024

El Racó d'En Binu, un restaurant com els d'abans



El seu compte d'Instagram diuen que són la resistència i que no fan servir ni el microones ni l thermomix. I amb això ja et pots fer la idea de com cuinen. Són en Francesc Fortí i la Francina Suriñach del restaurant El Racó d'En Binu. I jo vaig tenir clar quan vaig veure a Filmin el film/documental 'Binu, Història de dues estrelles' que hi havia d'anar. 

Per cert, si no l'heu vist, avui dia 19 a les 20:15 h faran un únic passi al Cinema Maldà de Barcelona. Més que recomanable. Un viatge en el temps d'un restaurant amb una cuina acurada i de bon gust i un servei que de seguida et fa sentir a gust. La Doa, en Wali, l'Antonio i la mateixa Francina fan que la sala tingui un toc especial. I vaig veure que havia anat al lloc adequat quan a la taula del costat uns nois relativament joves van comentar que havien anat a dinar pel suggeriment d'un expert molt conegut (no diré el nom) en el món de la gastronomia i sobretot del vins i que anar a Argentona al Binu valia la pena. Ho confirmo.

He de dir que no m'agrada mirar les ressenyes que es fan en la xarxa, però en aquest cas em vaig saltar la meva norma. Tenia ganes de tastar els plats dels quals més en parlaven: que si les garotes, que si el suflé de taronja glacé i que no pensa explicar, de moment, a ningú, que si l'esqueixada de llagostins, que si el filet de vedella Francesc. Ai, que no em deixi el pastís de pasta de full que diàriament en Francesc prepara dins de la nevera, perquè la fa amb mantega de veritat. Un autèntic regal per al paladar. I la veritat és que no em va decebre cap, ans al contrari. Els que tenim una certa edat recordem els restaurants on servien el menjar amb plates a taula. Doncs aquí encara ho fan. I amb elegància te la porten a taula i després la serveixen. I què dir de les creps que la Francina prepara, amb l'ajuda de la Doa, i que arrodoneixen l'àpat. En realitat no sabria si dir-vos de fer el menú degustació o triar a la carta. Ambdues maneres fan patxoca i posen difícil la decisió. 

El seu avi Albino, conegut com a Binu, va ser qui va obrir l'hotel Colón a la plaça Nova d'Argentona. El restaurant ubicat a la planta baixa va tenir moments de glòria i va arribar a tenir dues estrelles Michelin, una distinció que en aquells moments només en tenien cinc en tot l'estat espanyol. Després, quan va renunciar a tenir-ne va caure en l'oblit, però quan l'any 2020, amb la celebració del seu cinquantè aniversari, va tornar amb molta força. 

Aquí us presento unes fotografies sense ordre dels plats, només perquè el visiteu per aquí i físicament pel restaurant. No us decebran. En Francesc i na Francina us esperaran amb la rialla amable que tenen.
Una experiència que recordareu per molt de temps.

My Way, Elvis Presley


2 comentaris: