Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 26 de novembre del 2024

Taller 'Sabors que uneixen tradicions'



Quan vaig visitar l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils el desembre del 2017, amb un post que és un dels que més m'agraden del blog, vaig quedar-me amb ganes de tornar-hi. Per això quan vaig veure que dins de les 'Jornades Cambrils amb gust de mar' es faria a l'escola el taller 'Sabors que uneixen tradicions'  juntament amb mariners del municipi i que cuinarien receptes tradicionals no m'ho vaig pensar dues vegades. A més a més, l'activitat era oberta al públic en general.

Es tracta d'un llegat i patrimoni cultural que pretén passar a generacions futures. I així en Xavier Dalmau (àlies El Petarrits), va preparar All Cremat, en Jordi Costa i Ramon Mauri van fer el Suquet de Peix, en Francesc Fornós les Cananes amb Xocolata, en Josep Benaiges el 'Del Caldo' amb fideus rossos, En Carlos Rom les Galeres al Rom Cremat i la Dolors Sabaté el Peix Blau-Verat. Ho van preparar amb els alumnes, uns plats que van fer les delícies de tots els presents. Tot i que hi va haver algun petit canvi d'última hora. Les fotografies no van per ordre, però ja us podeu fer una idea de com va anar la cosa. Els alumnes eren tot ulls i per alguns era la primera vegada que ho veien i preparaven. Els mariners donaven tota mena   d'explicacions de com ho havien de fer. La cuina brandava a tot gas i em va saber greu no poder prestar més atenció en la preparació, perquè creieu-me que valia la pena. Jo anava d'una punta a l'altre per no perdre'm cap instantània que pogués compartir posteriorment. He de dir que se m'ha fet difícil triar les que podia posar entre totes les que vaig fer i aquí en teniu una petita mostra. Ara intentaré aconseguir alguna recepta per poder-la compartir. 
Cal dir que aquestes jornades es van fer per reivindicar l'essència marinera del municipi cuinant amb productes de proximitat i per donar protagonisme a tres espècies de peixos que es pesquen habitualment a la zona de Cambrils: el peix blau, la gamba blanca i la canana. Del 8 al 24 d'aquest mes els diferents restaurants cambrilencs varen oferir un menú degustació o un plat principal amb algun dels peixos protagonistes. Els àpats anaven maridats amb vins i caves de les D.O. de les comarques de Tarragona. 
Amb aquest taller, organitzat entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Escola d'Hoteleria, varen aconseguir remarcar en els productes autòctons del municipi i mostrar el seu ús a la cuina. 

I des d'aquí vull agrair al director de l'escola, en Jorge Gómez, al professor de cuina, en Gerson Ribal i a la resta de l'equip que ens varen acompanyar en tot moment; a la Núria i la Judit del departament de 'Promoció econòmica' de l'Ajuntament de Cambrils per facilitar-me poder moure'm entre tots, als mariners que varen fer una molt bona feina pedagògica i sobretot, sobretot, als alumnes que hi varen posar moltes ganes d'aprendre i sempre amb un somriure amable.
Cuinar és un acte d'amor i en aquesta cuina s'hi respirava un bon futur. Un altre món és possible.

Populars i actives, Roba Estesa, Maio, Balkan Paradise Orchestra, La Tresca i la Verdesca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada