Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 30 de juliol del 2013

Musclos a la Castafiore {homenatge a Hergé}

Fish'n'chips IX

Des del 6 de juny, i fins el dia 29 de setembre, al Museu d'Història de Catalunya hi ha l'exposició Aquell jove reporter belga  que tenia un fox terrier blanc... en homenatge al seu creador el belga Hergé, dibuixant i guionista de còmics. Nosaltres som tintinaires i no volíem deixar de retre-li el nostre també. Un dels personatges que ens fan molta gràcia és Bianca Castafiore, inspirada en Maria Callas, i a ella li dediquem la recepta d'avui.

dimarts, 23 de juliol del 2013

Pizza km 0 {sense sortir de casa}


Les tardes d'estiu donen per a tot. La Violeta va veure que fullejava la revista Cuina i a la portada hi havia una pizza, que a ella li agraden i molt. Així que vàrem decidir què faríem per a sopar: una pizza! A l'hora de posar-li nom vam decidir que seria km 0, perquè les verduretes que la farcirien serien totes de l'hort que teníem davant. Un davantal, que algú ens va portar de Roma, va servir per a ambientar, amb els mateixos colors de l'ornamentació. La massa va quedar molt bona.

divendres, 19 de juliol del 2013

Peres al vi {amb bona música}


Un cop de vent va fer caure totes les peres de cop. Seguint el ritme del temps hem de fer alguna cosa per aprofitar-les. L'altre dia va sobrar mitja ampolla de vi negre en un sopar d'amics i el vaig gastar fent aquestes delicioses postres que durant uns dies ens acompanyaran.

dimarts, 16 de juliol del 2013

Popets amb patates i allioli {d'un bon llibre}

Fish'n'chips VIII

Durant uns anys, i per a pagar-me els estudis, els estius treballava a Cambrils, a casa de la tieta Modesta, venent toros, castanyoles i diversos souvenirs. La tieta cuinava molt bé i un dels plats que més m'agradaven eren els popets amb patates i allioli. No fa gaire em vaig emocionar quan vaig veure la recepta, senzillíssima recepta, mentre fullejava el llibre Cambrils, la mar, la terra, la taula d'Arola Editors. Un llibre de cuina marinera amb receptes dels restauradors d'aquella bonica vila marinera.