Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 18 de setembre de 2011

Pizza de xocolata i fruita {sí, de xocolata}


I aquí tenim a Bibi i la pizza de xocolata. La pizza d'avui és una d'aquelles propostes que no deixa indiferent a ningú. Xocolata i fruita una combinació perfecte per a berenar i fins i tot per unes bones postres.
Per a fer aquesta pizza

Necessitarem per a la massa:
 - 200 g de farina de força
 - 2 tasses (cafè) d'aigua tèbia
 - 2 cullerades (cafè) de sal
 - 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
 - 2 cullerades (cafè) de sucre
 - 2 cullerades (cafè) llevat deshidratat de pastisseria

Guarniment:
 - Xocolata tipus nutella
 -  plàtan, maduixes i qualsevol altre fruita que ens agradi
 - ratlladura de coco
 - 1 cullerada sopera de mantega

Farem:
La massa la pastarem en un bol. Posarem la farina, el llevat dissolt en una tassa d'aigua tèbia i el sucre.
Ho barregem bé. Seguidament hi afegirem la resta dels ingredients i l'altre tassa d'aigua i continuarem amassant fins que aconseguim una massa elàstica. Si calgués, afegiríem una mica més de farina perquè es lligués. Un cop amassada  la posarem  en un altre bol que haurem untat d'oli i el taparem amb film transparent. Deixarem a la nevera fins que creixi el doble.

Per a fer la pizza us diré com l'estic fent últimament. Un dia vaig veure al Jamie Oliver que posava la massa damunt una taula enfarinada i li donava la forma desitjada amb un corró. Mentre havia posat al foc una paella a escalfar ben calenta. Hi tirava un rajolí d'oli d'oliva i posava la massa com si fos per a fregir. Anava posant els ingredients -ell la va fer salada: tomàquet fregit, mozzarella, orenga i més- del guarniment per sobre i abaixava el foc. La deixava fer-se mentre anava controlant que per sota anés quedant com si estigués feta en un forn de llenya. Després la posava al grill del forn uns cinc minuts perquè es fes per sobre.
En aquest cas he posat la xocolata i la fruita desitjada. Les maduixes i el plàtan els he passat abans per una paella amb una mica de mantega. No l'he passada pel grill perquè la xocolata ja s'ha desfet amb l'escalfor de la paella. Per sobre he posat ratlladura de coco. 
Estava per a llepar-se els dits!

I tot esperant que demà l'Albert Om torni amb el seu programa El convidat ens posarem a Dinah Washington, mentre ens llepem els dits, cantant What a diff'rence a day made
A la fotografia tenim uns nens venedors de fruita a la carretera de Maceiò, a Brasil.

2 comentaris:

  1. gracias por tu visita,y esta pizza dulce esta muy bien
    peto

    ResponElimina
  2. la pizza de Nutella no pot faltar en un bon receptari italià! encara que no l'he tastat mai, i no se per què!!!! ;) petonets

    ResponElimina