Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 23 de setembre del 2011

Mar i muntanya de sípia i mandonguilles {paisatge}


Mar i muntanya. No sé si heu estat a Rio de Janeiro, però us puc ben dir que és una de les ciutats més boniques del món. Allí la natura ha sigut generosa i d'alguna manera li diuen a cidade maravilhosa. Us explico tot això perquè allí el mar i la muntanya conviuen alegrement. Així que per a complir amb la recepta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera he fet un símil amb una Sípia amb mandonguilles.
Per  a fer aquest plat per a quatre persones

Necessitarem:
 - 1 sípia de les grans
 - 250 g de llonganissa fresca
 - 1 ou
 - pa rallat
 - farina de blat
 - 4 tomàquets madurs
 - 2 cebes grans
 - 1 pebrot vermell
 - 2 patates grans
 - 2 pastanagues
 - 1 manat d'espàrrecs
 - 2 dents d'all
 - 1/2 tassa (cafè) de brandi
 - pebre vermell
 - sal i pebre
 - 1/2 l de caldo de pollastre (orientatiu)
 - oli d'oliva

Farem:
En una cassola amb una tassa (cafè) d'oli d'oliva farem un bon sofregit amb la ceba. Quan estigui enrossida hi afegirem els tomàquets, sense pell ni granes i tallats a dauets, i els alls esmicolats. Salpebrerem. Remenarem i deixarem coure uns cinc minuts. Posarem el pebre vermell i ruixarem amb el conyac. Acte seguit hi posarem la sípia neta i tallada a daus i que es vagi fent mentre preparem les mandonguilles amb la llonganissa, l'ou i el pa rallat. Quan les tinguem preparades les passarem per farina de blat i fregirem una mica i les posarem sobre paper de cuina. Pelarem les patates i les pastanagues, i les tallarem a daus. Ara ja les podem afegir  al sofregit i abocar el caldo de pollastre. Quan comenci a bullir hi posem les mandonguilles. Courem fins que  les patates estiguin a punt. Posem els espàrrecs tallats a trossos i cinc minuts més de cocció. Guarnim amb julivert i a taula. Si ho fem el dia abans estarà més confitat i l'èxit garantit.

Ens podem regalar un bon vinet blanc del Penedés, acompanyem amb un bon pa acabat de sortir del forn per a sucar i de fons deixarem que la Marisa Monte ens vagi cantant les cançons de Barulhinho bom i vereu quin luxe de dinar. Ens podem transportar on vulguem.
A la fotografia teniu la Favela do Morro do Cantagalo a Rio de Janeiro.

6 comentaris:

  1. Hola, acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu ;)
    Quina presentació més original i divertida, sembla ben bé la foto de Rio de Janiero, je je je... I quina paciència muntar el plat així! :)

    ResponElimina
  2. T´he conegut a través del blog de la Gemma...Em quedo una estoneta viatjant per aquí.

    ResponElimina
  3. Mare meva, quin mosaic tan xulo que has fet!! Una presentació molt xula per un plat de 10!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. He tingut la sort de viatjar a Brazil i vam venir enamorats!!!! la teva presentació és molt xula! i molt original! moltes gràcies per particpar!!! petonets

    ResponElimina
  5. Quina presentació més xula que has fet!
    Penso com la Gemma, quina paciència i quina feinada!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Quina presentació i fotografía mès exquisita!!! Felicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina